MozaikIlyenek a legboldogabb emberek

2020. január 25., szombat
 
Ilyenek a legboldogabb emberek

Szinte lehetetlen megállapítani, hogy a fellelhető több száz cikk és publikálás közül melyik az igazán mérvadó, a pszichológia egyik „alattomos „problémájának nevezi ezt Todd B. Kashdan amerikai pszichológus.

 

 

 

 

 

 

 

A Psychology Today-ben megjelent cikke szerint ugyanis az emberek kíváncsisága határtalan, hogyan legyenek boldogok, mitől megy jól egy vállalkozás, hogyan lehet bizonyos dolgokban jó képességet szerezni és így tovább.

A mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos kutatások sokaságának az eredményeit vette górcső alá a PhD professzor és azt állapította meg, hogy ezekben a kutatásokban 10 tulajdonság mindig visszaköszön.

Ezek a tulajdonságok a leginkább jellemzőek az elégedett, vagyis mentális jólétben élő emberekre.

Íme a lista, fontossági sorrendben:

  1. Határozottak
  2. Hálásak minden jóért az életben
  3. Kíváncsiak
  4. Karakteresek
  5. Az érzelmeket kontrollálni tudják
  6. Tudatában vannak a világban betöltött szerepükkel
  7. Tudatában vannak erősségeikkel, amelyeket ki is használnak
  8. Boldogságukat úgy érik el, hogy próbálják maximalizálni az örömforrásokat és  minimalizálni a fájdalmas eseteket
  9. Aktív életet élnek
10. Értelmes elfoglaltságokat, programokat szerveznek maguknak

 
 
VH - Psychology Today nyomán
 

Olvassa el ezt is!

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
 

És ezt már olvasta?

Két újabb név a dicsőségtáblán
Két újabb név a dicsőségtáblán A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület
Fogyasztja egymást a képviselőtestület Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 
Vásárhelyi sportdíjak 2019
Vásárhelyi sportdíjak 2019 Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
 
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.