MozaikIlyenek a legboldogabb emberek

2020. január 25., szombat
 
Ilyenek a legboldogabb emberek

Szinte lehetetlen megállapítani, hogy a fellelhető több száz cikk és publikálás közül melyik az igazán mérvadó, a pszichológia egyik „alattomos „problémájának nevezi ezt Todd B. Kashdan amerikai pszichológus.

 

 

 

 

 

 

 

A Psychology Today-ben megjelent cikke szerint ugyanis az emberek kíváncsisága határtalan, hogyan legyenek boldogok, mitől megy jól egy vállalkozás, hogyan lehet bizonyos dolgokban jó képességet szerezni és így tovább.

A mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos kutatások sokaságának az eredményeit vette górcső alá a PhD professzor és azt állapította meg, hogy ezekben a kutatásokban 10 tulajdonság mindig visszaköszön.

Ezek a tulajdonságok a leginkább jellemzőek az elégedett, vagyis mentális jólétben élő emberekre.

Íme a lista, fontossági sorrendben:

  1. Határozottak
  2. Hálásak minden jóért az életben
  3. Kíváncsiak
  4. Karakteresek
  5. Az érzelmeket kontrollálni tudják
  6. Tudatában vannak a világban betöltött szerepükkel
  7. Tudatában vannak erősségeikkel, amelyeket ki is használnak
  8. Boldogságukat úgy érik el, hogy próbálják maximalizálni az örömforrásokat és  minimalizálni a fájdalmas eseteket
  9. Aktív életet élnek
10. Értelmes elfoglaltságokat, programokat szerveznek maguknak

 
 
VH - Psychology Today nyomán
 

Olvassa el ezt is!

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Vége és kezdete az évnek
Vége és kezdete az évnek Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.
 
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó Tavaly óta a kormány döntésével a tanodák eltávolodtak a köznevelési rendszertől. A vásárhelyi Gastro-Ker Tanoda működése is nyertes pályázatokon múlik.
 
A 2021-es év színei
A 2021-es év színei A választott színek illenek ahhoz a kettős érzéshez, amellyel az új évet várjuk: reménykedünk a világ újranyitásában, abban, hogy visszatérhetünk a normalitáshoz.