MozaikIlyenek a legboldogabb emberek

2020. január 25., szombat
 
Ilyenek a legboldogabb emberek

Szinte lehetetlen megállapítani, hogy a fellelhető több száz cikk és publikálás közül melyik az igazán mérvadó, a pszichológia egyik „alattomos „problémájának nevezi ezt Todd B. Kashdan amerikai pszichológus.

 

 

 

 

 

 

 

A Psychology Today-ben megjelent cikke szerint ugyanis az emberek kíváncsisága határtalan, hogyan legyenek boldogok, mitől megy jól egy vállalkozás, hogyan lehet bizonyos dolgokban jó képességet szerezni és így tovább.

A mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos kutatások sokaságának az eredményeit vette górcső alá a PhD professzor és azt állapította meg, hogy ezekben a kutatásokban 10 tulajdonság mindig visszaköszön.

Ezek a tulajdonságok a leginkább jellemzőek az elégedett, vagyis mentális jólétben élő emberekre.

Íme a lista, fontossági sorrendben:

  1. Határozottak
  2. Hálásak minden jóért az életben
  3. Kíváncsiak
  4. Karakteresek
  5. Az érzelmeket kontrollálni tudják
  6. Tudatában vannak a világban betöltött szerepükkel
  7. Tudatában vannak erősségeikkel, amelyeket ki is használnak
  8. Boldogságukat úgy érik el, hogy próbálják maximalizálni az örömforrásokat és  minimalizálni a fájdalmas eseteket
  9. Aktív életet élnek
10. Értelmes elfoglaltságokat, programokat szerveznek maguknak

 
 
VH - Psychology Today nyomán
 

Olvassa el ezt is!

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
 

És ezt már olvasta?

Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
 
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Újabb 4 tram-train szerelvény készül
Újabb 4 tram-train szerelvény készül A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.