SportVásárhelyi és mindszenti fiatalt is díjazott a MOL

2021. július 30., péntek
 
Vásárhelyi és mindszenti fiatalt is díjazott a MOL

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén.

 

 

 

 

 

 

 

Csongrád-Csanád megyéből Dobó Zsombor diszkosz-, kalapács, és súlylökő; Gachályi Gréta párbajtőröző, az Alföld Vívó Akadémia sportolója; valamint a mindszenti Gémes Gergő kyokushin karatés nyerte el a támogatást.

 

A Sport 2021 nyertesei között van többek között a magyar gyorsasági motorversenyzésben 2020-ban az év utánpótlás versenyzőjének választott Görbe Soma, a világ legfiatalabb női nemzetközi sakkmestere Gaál Zsóka, a Tokiói Olimpián Magyarországot képviselő Kovács Zsófia tornász, Tóth Lili Anna akadályfutó, Németh Nándor úszó és Özbas Szofi dzsudoka is.

 

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez. 

 

A Németh László Gimnázium tanulója, a 15 éves hódmezővásárhelyi Gachályi Gréta a 2020-as évben robbant be korosztálya elitjébe. Egyre magabiztosabban hozta a szebbnél szebb eredményeket. Korosztályának versenyein sorra a dobogón végzett. Egyéniben ezüstérmes lett az Újonc Országos Bajnokságon, a serdülők között pedig bajnoki címet szerzett csapatával. Ebben az idényben minden serdülő versenyt megnyerve, magasan vezeti a ranglistát. Grétának idén tavasszal elsősorban a serdülők között kell helytállnia. A hátra lévő grand prix-eken és az Országos Bajnokságon úgy kell szerepelnie, hogy megtartsa első helyét a ranglistán. Az előválogató és az őszi, jövő tavaszi válogatókon a kadet ranglista első három hely valamelyikének megszerzése a cél, valamint a 2022-es év Európa- és Világbajnokságán való eredményes részvétel. A támogatásból sportfelszereléseket és sportruházati cikkeket szeretne vásárolni.

 

A szintén 15 éves mindszenti Gémes Gergő, 5 évesen kezdett el karatézni. Fáradhatatlan volt, jelenleg már barna öves. Hat évesen, apró termetével, harciasságával gyorsan kivívta a nézők szimpátiáját. Jelenleg 42 győzelemnél tart, melyek között szerepel a hazai versenyeken kívül még Európa Kupa, Európa-bajnokság, Eurázsia Kupa is. Büszke az Ashihara VB-n elért második helyezéséért is. Versenyzései során több ízben is különdíjjal jutalmazták sportszerűségéért, harciasságáért és technikai tudásáért. Gergő 2019-ben kiváló tanulmányi és sporteredményei elismeréséül Mindszent Város Sportjáért díjat vehetett át. A támogatásból nemzetközi edzőtábor utazási és nevezési díját szeretné finanszírozni.

 

 

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén sem maradhatnak el az Augusztusi Zenei Napok

Idén sem maradhatnak el az Augusztusi Zenei Napok

Idén július 31. és augusztus 7-e között 29. alkalommal gyűlnek össze Hódmezővásárhelyen zenetanárok, művészek és a zenész pálya felé törekvő tanítványok.
Start december közepén

Start december közepén

A napokban megérkezett az ötödik, szeptemberben jön a hatodik tram train szerelvény. Ha koccanás miatt kiesik egy szerelvény, borulhat a menetrend.
Gachályi Gréta országos egyéni bajnok lett

Gachályi Gréta országos egyéni bajnok lett

A vásárhelyi vívó végig vezetve nyerte élete első egyéni bajnoki címét. A bajnokság mellett toronymagasan megnyerte a korosztály ranglistáját is.
Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós

Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós

Nagyon megy a kábszer termesztés és biznisz Vásárhelyen. A címbeli fajták is pörögnek. Gyakran akcióznak a nyomozók. Néha hetente többször is.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 48. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.