GazdaságVásárhelyen is fejleszt a DÉMÁSZ

2017. március 6., hétfő
 
Vásárhelyen is fejleszt a DÉMÁSZ

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató által februárban megvásárolt DÉMÁSZ, immár nemzeti tulajdonú társaságként jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordítandó pénzügyi keretét a délmagyarországi régió 3 megyéjében.

 

 

 


 

A Vásárhelyi Hírekhez eljuttatott összefoglalójuk szerint Hódmezővásárhelyen és a térségben működő vállalkozások energiatöbblet-igénye alapján még az idén több helyszínen történik meg a villamoshálózat bővítése, transzformátor állomás építése.

Már a tervezés szakaszában van az a 100 millió forintot meghaladó munka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel együttműködve, amelynek során a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tramtrain nyomvonalába eső villamos művek és berendezések kiváltása megtörténik.

A hódmezővásárhelyiek korszerű villamosenergia-ellátása érdekében több helyszínen minőségjavító beruházást, vezetékbővítést és új transzformátor állomás üzembe helyezését, valamint a tervezési folyamatok előremozdítását is vállalja a DÉMÁSZ. Egyeztetések kezdődtek az önkormányzattal az ügyfélszolgálati iroda működtetéséről és a belvárosba történő áthelyezéséről.

A következő időszakban a DÉMÁSZ szakemberei elvégzik 25 kandeláber műszaki állapotfelmérését, 60 kandelábert pedig átfestenek és a megrongálódott kandeláber ajtókat kicserélik, a hiányzókat pótolják. A közvilágítási szakaszhibák megelőzését célozza az a 6 millió forint értékű munka, amelynek során közvilágítási célú kábelfelújítást végeznek majd. Mindezen fejlesztésekről és beruházásokról hamarosan együttműködési megállapodást kötnek az érintettek.

2017. február 1-jétől a DÉMÁSZ a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként biztosítja fogyasztói számára a folyamatos és biztonságos villamosenergia-ellátást a hazai energiaszektorban. 775 ezer lakossági- és  versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén.

 

Mint arról írtunk, 2011 tavaszától a területileg illetékes egyetemes villamosenergia-szolgáltató (az akkori EDF-DÉMÁSZ) helyett Hódmezővásárhely a szabadpiaci energia-beszerzés mellett döntött.

 

Szintén írtunk arról, hogy tavaly nyílt pályázaton 2017. február 28-ig.összesen közel 4 millió kWh áram beszerzéséről kiírt pályázati eredmény szerint az üzlet több mint háromnegyed részét – mintegy 73,36 millió forint értékben – az Orbán Viktorral hírbe hozott, illetve hozzá közel álló üzletemberek, sőt barátok - például Garancsi István - tulajdonában álló, amúgy ciprusi offshore cég, a MET Magyarország Zrt. teljesítette. 

A három részből álló beszerzési csomag különböző önkormányzati intézmények és cégek – például a helyi fürdőt vagy a helyi tévét működtető cégek, a nyugdíjas lakópark - áramellátását szolgálta, a MET az első két részt nyerte meg. A harmadik – a legkisebb, nem egészen 20 milliós – szelet az E.ON Magyarország Kft.-nek jutott. A bírálati szempont a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás - tehát az, hogy melyik ajánlat kerül a legkevesebb pénzbe - volt.

 

A város idei közintézményeit, közvilágítását 2018 február végéig ellátó villamos-energia vásárlási tenderét, a pályázati anyag szerint  az MVM Partner Zrt és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. nyerte.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mélyen a pénztárcába...

Mélyen a pénztárcába...

Amióta a Közgyűlés elfogadta, azóta nagy a háborgás a városban. Az ingatlanadó ilyen drasztikus emelésére nincs példa a közeli-távoli településeken.
A papírforma szerint alakult

A papírforma szerint alakult

Míg a junior csapat, ha egy ponttal is, 35:34-re nyert, a HLKC Felnőtt csapata egy újabb vereséget könyvelhet el.
Vásárhely címere is díszíti az Országház falát

Vásárhely címere is díszíti az Országház falát

Hódmezővásárhely címere is felkerül a falakra. Jelenkorunk a hajdan fel nem került városoknak már nagyon régóta tartoztak ezzel a gesztussal.
Suliváró programok a Németh László iskolában

Suliváró programok a Németh László iskolában

Volt kölyökatlétika, kémiai kíséreletezés, bábelőadás, kézműveskedés. A suliváró programsorozat következő állomása a nyílt tanítási órák lesznek.
 

És ezt már olvasta?

Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.
 
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő Március 26-án a délelőtti órákban a Nyizsnyay Gusztáv utca elején az egyik lakóházban, egy 60 éves férfinél tartottak házkutatást. Videó a házkutatásról.
 
Haláleset a Görbe utcában
Haláleset a Görbe utcában Halálesethez riasztották a mentőket és a rendőrséget március 26-án a déli órákban a Görbe utcába, a Klauzál utcától 100 méterre lévő házhoz.
 
Honlapokon elérhető videósorozat indul
Honlapokon elérhető videósorozat indul A Tornyai János Múzeum hetente két-három alkalommal 8-10 perces videókban az intézmény gyűjteményeit és szakembereinek kutatási eredményeit mutatja be.
 
Negatív és pozitív számok
Negatív és pozitív számok Az nem derült ki hány személyt érintett, hogy a második teszt alapján is negatívak Rovó László koronavírusos rektor vezető egyetemi kollégái.
 
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből Még változhat a vasárnap estig megfertőződöttek száma. 120 személy - orvosok, klinikai munkatársak - vannak karanténban, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval.