GazdaságVásárhelyen is fejleszt a DÉMÁSZ

2017. március 6., hétfő
 
Vásárhelyen is fejleszt a DÉMÁSZ

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató által februárban megvásárolt DÉMÁSZ, immár nemzeti tulajdonú társaságként jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordítandó pénzügyi keretét a délmagyarországi régió 3 megyéjében.

 

 

 


 

A Vásárhelyi Hírekhez eljuttatott összefoglalójuk szerint Hódmezővásárhelyen és a térségben működő vállalkozások energiatöbblet-igénye alapján még az idén több helyszínen történik meg a villamoshálózat bővítése, transzformátor állomás építése.

Már a tervezés szakaszában van az a 100 millió forintot meghaladó munka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel együttműködve, amelynek során a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tramtrain nyomvonalába eső villamos művek és berendezések kiváltása megtörténik.

A hódmezővásárhelyiek korszerű villamosenergia-ellátása érdekében több helyszínen minőségjavító beruházást, vezetékbővítést és új transzformátor állomás üzembe helyezését, valamint a tervezési folyamatok előremozdítását is vállalja a DÉMÁSZ. Egyeztetések kezdődtek az önkormányzattal az ügyfélszolgálati iroda működtetéséről és a belvárosba történő áthelyezéséről.

A következő időszakban a DÉMÁSZ szakemberei elvégzik 25 kandeláber műszaki állapotfelmérését, 60 kandelábert pedig átfestenek és a megrongálódott kandeláber ajtókat kicserélik, a hiányzókat pótolják. A közvilágítási szakaszhibák megelőzését célozza az a 6 millió forint értékű munka, amelynek során közvilágítási célú kábelfelújítást végeznek majd. Mindezen fejlesztésekről és beruházásokról hamarosan együttműködési megállapodást kötnek az érintettek.

2017. február 1-jétől a DÉMÁSZ a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként biztosítja fogyasztói számára a folyamatos és biztonságos villamosenergia-ellátást a hazai energiaszektorban. 775 ezer lakossági- és  versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén.

 

Mint arról írtunk, 2011 tavaszától a területileg illetékes egyetemes villamosenergia-szolgáltató (az akkori EDF-DÉMÁSZ) helyett Hódmezővásárhely a szabadpiaci energia-beszerzés mellett döntött.

 

Szintén írtunk arról, hogy tavaly nyílt pályázaton 2017. február 28-ig.összesen közel 4 millió kWh áram beszerzéséről kiírt pályázati eredmény szerint az üzlet több mint háromnegyed részét – mintegy 73,36 millió forint értékben – az Orbán Viktorral hírbe hozott, illetve hozzá közel álló üzletemberek, sőt barátok - például Garancsi István - tulajdonában álló, amúgy ciprusi offshore cég, a MET Magyarország Zrt. teljesítette. 

A három részből álló beszerzési csomag különböző önkormányzati intézmények és cégek – például a helyi fürdőt vagy a helyi tévét működtető cégek, a nyugdíjas lakópark - áramellátását szolgálta, a MET az első két részt nyerte meg. A harmadik – a legkisebb, nem egészen 20 milliós – szelet az E.ON Magyarország Kft.-nek jutott. A bírálati szempont a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás - tehát az, hogy melyik ajánlat kerül a legkevesebb pénzbe - volt.

 

A város idei közintézményeit, közvilágítását 2018 február végéig ellátó villamos-energia vásárlási tenderét, a pályázati anyag szerint  az MVM Partner Zrt és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. nyerte.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mélyen a pénztárcába...

Mélyen a pénztárcába...

Amióta a Közgyűlés elfogadta, azóta nagy a háborgás a városban. Az ingatlanadó ilyen drasztikus emelésére nincs példa a közeli-távoli településeken.
A papírforma szerint alakult

A papírforma szerint alakult

Míg a junior csapat, ha egy ponttal is, 35:34-re nyert, a HLKC Felnőtt csapata egy újabb vereséget könyvelhet el.
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.