GazdaságVásárhelyen is fejleszt a DÉMÁSZ

2017. március 6., hétfő
 
Vásárhelyen is fejleszt a DÉMÁSZ

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató által februárban megvásárolt DÉMÁSZ, immár nemzeti tulajdonú társaságként jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordítandó pénzügyi keretét a délmagyarországi régió 3 megyéjében.

 

 

 


 

A Vásárhelyi Hírekhez eljuttatott összefoglalójuk szerint Hódmezővásárhelyen és a térségben működő vállalkozások energiatöbblet-igénye alapján még az idén több helyszínen történik meg a villamoshálózat bővítése, transzformátor állomás építése.

Már a tervezés szakaszában van az a 100 millió forintot meghaladó munka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel együttműködve, amelynek során a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tramtrain nyomvonalába eső villamos művek és berendezések kiváltása megtörténik.

A hódmezővásárhelyiek korszerű villamosenergia-ellátása érdekében több helyszínen minőségjavító beruházást, vezetékbővítést és új transzformátor állomás üzembe helyezését, valamint a tervezési folyamatok előremozdítását is vállalja a DÉMÁSZ. Egyeztetések kezdődtek az önkormányzattal az ügyfélszolgálati iroda működtetéséről és a belvárosba történő áthelyezéséről.

A következő időszakban a DÉMÁSZ szakemberei elvégzik 25 kandeláber műszaki állapotfelmérését, 60 kandelábert pedig átfestenek és a megrongálódott kandeláber ajtókat kicserélik, a hiányzókat pótolják. A közvilágítási szakaszhibák megelőzését célozza az a 6 millió forint értékű munka, amelynek során közvilágítási célú kábelfelújítást végeznek majd. Mindezen fejlesztésekről és beruházásokról hamarosan együttműködési megállapodást kötnek az érintettek.

2017. február 1-jétől a DÉMÁSZ a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként biztosítja fogyasztói számára a folyamatos és biztonságos villamosenergia-ellátást a hazai energiaszektorban. 775 ezer lakossági- és  versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén.

 

Mint arról írtunk, 2011 tavaszától a területileg illetékes egyetemes villamosenergia-szolgáltató (az akkori EDF-DÉMÁSZ) helyett Hódmezővásárhely a szabadpiaci energia-beszerzés mellett döntött.

 

Szintén írtunk arról, hogy tavaly nyílt pályázaton 2017. február 28-ig.összesen közel 4 millió kWh áram beszerzéséről kiírt pályázati eredmény szerint az üzlet több mint háromnegyed részét – mintegy 73,36 millió forint értékben – az Orbán Viktorral hírbe hozott, illetve hozzá közel álló üzletemberek, sőt barátok - például Garancsi István - tulajdonában álló, amúgy ciprusi offshore cég, a MET Magyarország Zrt. teljesítette. 

A három részből álló beszerzési csomag különböző önkormányzati intézmények és cégek – például a helyi fürdőt vagy a helyi tévét működtető cégek, a nyugdíjas lakópark - áramellátását szolgálta, a MET az első két részt nyerte meg. A harmadik – a legkisebb, nem egészen 20 milliós – szelet az E.ON Magyarország Kft.-nek jutott. A bírálati szempont a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás - tehát az, hogy melyik ajánlat kerül a legkevesebb pénzbe - volt.

 

A város idei közintézményeit, közvilágítását 2018 február végéig ellátó villamos-energia vásárlási tenderét, a pályázati anyag szerint  az MVM Partner Zrt és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. nyerte.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mélyen a pénztárcába...

Mélyen a pénztárcába...

Amióta a Közgyűlés elfogadta, azóta nagy a háborgás a városban. Az ingatlanadó ilyen drasztikus emelésére nincs példa a közeli-távoli településeken.
A papírforma szerint alakult

A papírforma szerint alakult

Míg a junior csapat, ha egy ponttal is, 35:34-re nyert, a HLKC Felnőtt csapata egy újabb vereséget könyvelhet el.
Vásárhely címere is díszíti az Országház falát

Vásárhely címere is díszíti az Országház falát

Hódmezővásárhely címere is felkerül a falakra. Jelenkorunk a hajdan fel nem került városoknak már nagyon régóta tartoztak ezzel a gesztussal.
Vásárhelyt érintő intézkedések

Vásárhelyt érintő intézkedések

Március 16-án délután újra összeült a vásárhelyi operatív stáb a koronavírus terjedésének megfékezése illetve az ezzel kapcsolatos helyzet kezelésének érdekében.
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.