GazdaságMélyen a pénztárcába...

2017. március 3., péntek
 
Mélyen a pénztárcába...

Amióta a Közgyűlés elfogadta, azóta nagy a háborgás a városban. Az ingatlanadó ilyen drasztikus emelésére nincs példa a közeli-távoli településeken.

 

 

 

 

Sőt van ahol egyáltalán nincs ingatlanadó, hiszen - mint arra a lakosok leginkább hivatkozni szoktak - már illeték formájában megfizették az adót .

 

A városban a legnagyobb részt idős emberek, 80-150 négyzetméteres családi házakban, gazdaházakban egykor több generáció együttélése után maradtak a ma már javarészt eladhatatlan nagy házaikban. Az 52-57 százalékkal felemelt ingatlanadó éppen őket sújtja leginkább. De ezeknek az épületeknek igen nagy hányada, éppen a nyugdíjból élő tulajdonosainak miatt vannak rossz állapotban, hiszen a felújításra sem tudnak tartalékolni.

 

Ennek a, Hódmezővásárhelyen kibontakozott felháborodás hullámnak, elkeseredettségnek a hatására Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, március 2-án a Csúcsi Olvasókörben tartott fórumán bejelentette, igaz hogy 2011 óta nem emelték az ingatlanadót, de a képviselőtestület hamarosan felülvizsgálja a most kivetett adó mértékét.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy kis pezsgés a sörök háborújában

Egy kis pezsgés a sörök háborújában

Az asztalt verték, amiért Lázár csatlakozásra biztatta szűkebb pátriája, Hódmezővásárhely lakosait a holland sörgyártó termékeit bojkottáló mozgalomhoz.
Vásárhely agyagból és tűzből

Vásárhely agyagból és tűzből

Hódmezővásárhely történetének meghatározó két elemét, a téglagyártást és a téglaépítészetet járták körül csütörtök délután az Emlékpontban. Képekkel!
Vásárhelyi kitüntetettek

Vásárhelyi kitüntetettek

Nemzeti ünnepünk alkalmából a vásárhelyi hitélet két jeles képviselőjének állami kitüntetéseket adtak át Áder János köztársasági elnök megbízásából.
Klíma szemléletformálunk és alkalmazkodunk

Klíma szemléletformálunk és alkalmazkodunk

Közel 20 millió forintnyi Európai Uniós támogatás fordítható egy stratégiai dokumentum megalkotására, ami a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzését, mérséklését segíti.
 

És ezt már olvasta?

Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.
 
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő Március 26-án a délelőtti órákban a Nyizsnyay Gusztáv utca elején az egyik lakóházban, egy 60 éves férfinél tartottak házkutatást. Videó a házkutatásról.
 
Haláleset a Görbe utcában
Haláleset a Görbe utcában Halálesethez riasztották a mentőket és a rendőrséget március 26-án a déli órákban a Görbe utcába, a Klauzál utcától 100 méterre lévő házhoz.
 
Honlapokon elérhető videósorozat indul
Honlapokon elérhető videósorozat indul A Tornyai János Múzeum hetente két-három alkalommal 8-10 perces videókban az intézmény gyűjteményeit és szakembereinek kutatási eredményeit mutatja be.
 
Negatív és pozitív számok
Negatív és pozitív számok Az nem derült ki hány személyt érintett, hogy a második teszt alapján is negatívak Rovó László koronavírusos rektor vezető egyetemi kollégái.
 
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből Még változhat a vasárnap estig megfertőződöttek száma. 120 személy - orvosok, klinikai munkatársak - vannak karanténban, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval.