GazdaságMélyen a pénztárcába...

2017. március 3., péntek
 
Mélyen a pénztárcába...

Amióta a Közgyűlés elfogadta, azóta nagy a háborgás a városban. Az ingatlanadó ilyen drasztikus emelésére nincs példa a közeli-távoli településeken.

 

 

 

 

Sőt van ahol egyáltalán nincs ingatlanadó, hiszen - mint arra a lakosok leginkább hivatkozni szoktak - már illeték formájában megfizették az adót .

 

A városban a legnagyobb részt idős emberek, 80-150 négyzetméteres családi házakban, gazdaházakban egykor több generáció együttélése után maradtak a ma már javarészt eladhatatlan nagy házaikban. Az 52-57 százalékkal felemelt ingatlanadó éppen őket sújtja leginkább. De ezeknek az épületeknek igen nagy hányada, éppen a nyugdíjból élő tulajdonosainak miatt vannak rossz állapotban, hiszen a felújításra sem tudnak tartalékolni.

 

Ennek a, Hódmezővásárhelyen kibontakozott felháborodás hullámnak, elkeseredettségnek a hatására Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, március 2-án a Csúcsi Olvasókörben tartott fórumán bejelentette, igaz hogy 2011 óta nem emelték az ingatlanadót, de a képviselőtestület hamarosan felülvizsgálja a most kivetett adó mértékét.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy kis pezsgés a sörök háborújában

Egy kis pezsgés a sörök háborújában

Az asztalt verték, amiért Lázár csatlakozásra biztatta szűkebb pátriája, Hódmezővásárhely lakosait a holland sörgyártó termékeit bojkottáló mozgalomhoz.
Vásárhely agyagból és tűzből

Vásárhely agyagból és tűzből

Hódmezővásárhely történetének meghatározó két elemét, a téglagyártást és a téglaépítészetet járták körül csütörtök délután az Emlékpontban. Képekkel!
A vásárhelyi kerámiaművészet virágzó korszaka

A vásárhelyi kerámiaművészet virágzó korszaka

Öt vásárhelyi fazekasmester mintegy száz munkájából állt össze a kiállítás, amelyeknek többsége a harmincas években, a népi szecessziós stílus virágkorában készült
Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Többen is távoznak az intézményből. Az igazgató is beadta a felmondását, amit az önkormányzat elfogadott. Több intézmény összevonása is elképzelhető.
 

És ezt már olvasta?

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.