KözéletVárosi tennivalók listája

2022. május 13., péntek
 
Városi tennivalók listája

Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi Televízió riportjában többek között arról beszélt, hogy folytatódik a 3 és fél kilométeres téglafal felújítása.

 

 

 

 

 

 

 

Eddig az Erzsébet Kórház és a Bethlen Gimnázium közötti szakasz állagmegóvása történt meg, és most újabb részeken kezdődnek el a munkálatok. Mint ismeretes a napokban a helyi Rotary Klub tagjai által finanszírozott – a kőfal mentén kialakított - Rotary Sétány is elkészült.

 

Napokon belül elkezdődik a város közlekedési útvonalainak kátyúzása. Egy internetes alkalmazásnak (QTA) köszönhetően a polgárok is bejelenthetik, ha veszélyes útszakaszokat látnak a városban. A munkálatokra 50 millió forint áll rendelkezésre az önkormányzat büdzséjében.

 

A Klauzál közben ugyanakkor már a teljes útfelületet aszfaltozzák, mert itt az út rossz állaga miatt már nincs értelme a kátyúzásnak.

 

Folytatódik a kerékpárutak javítása is, hiszen fontos, hogy a közlekedési útvonalak biztonságosak és kényelmesek legyenek a két keréken közlekedők számára is. Márki-Zay Péter jelezte, hogy kormányzati segítségre is számítanak a helyi utak felújításánál, és reméli, hogy a Belügyminisztériumhoz beadott pályázatukat Lázár János országgyűlési képviselő is támogatja majd.

 

A város zöld területeinek karbantartása is zajlik, így a fűnyírás is jól halad a legtöbb helyen. A polgármester emlékeztetett arra, hogy tavaly kiválóan megoldották a fűnyírást a városban a közterületeken, és ezt várja el az idén is.

Beszélt arról is, hogy keresik a februárban lemondott városi jegyző utódját.

 
 
Forrás: VTV
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kezdődik a szúnyogszezon de a gyérítés is

Kezdődik a szúnyogszezon de a gyérítés is

Vásárhelyen a Katasztrófavédelem központi légi gyérítése előtt 4 nappal a vásárhelyi Önkormányzat is megrendelt egy képtnapos földi kémiai gyérítést.
Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része.
Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show, taekwondo gyakorlatok, hagyományos táncok, K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kalligráfia, koreai hangszer workhop.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.