KözéletVárosi tennivalók listája

2022. május 13., péntek
 
Városi tennivalók listája

Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi Televízió riportjában többek között arról beszélt, hogy folytatódik a 3 és fél kilométeres téglafal felújítása.

 

 

 

 

 

 

 

Eddig az Erzsébet Kórház és a Bethlen Gimnázium közötti szakasz állagmegóvása történt meg, és most újabb részeken kezdődnek el a munkálatok. Mint ismeretes a napokban a helyi Rotary Klub tagjai által finanszírozott – a kőfal mentén kialakított - Rotary Sétány is elkészült.

 

Napokon belül elkezdődik a város közlekedési útvonalainak kátyúzása. Egy internetes alkalmazásnak (QTA) köszönhetően a polgárok is bejelenthetik, ha veszélyes útszakaszokat látnak a városban. A munkálatokra 50 millió forint áll rendelkezésre az önkormányzat büdzséjében.

 

A Klauzál közben ugyanakkor már a teljes útfelületet aszfaltozzák, mert itt az út rossz állaga miatt már nincs értelme a kátyúzásnak.

 

Folytatódik a kerékpárutak javítása is, hiszen fontos, hogy a közlekedési útvonalak biztonságosak és kényelmesek legyenek a két keréken közlekedők számára is. Márki-Zay Péter jelezte, hogy kormányzati segítségre is számítanak a helyi utak felújításánál, és reméli, hogy a Belügyminisztériumhoz beadott pályázatukat Lázár János országgyűlési képviselő is támogatja majd.

 

A város zöld területeinek karbantartása is zajlik, így a fűnyírás is jól halad a legtöbb helyen. A polgármester emlékeztetett arra, hogy tavaly kiválóan megoldották a fűnyírást a városban a közterületeken, és ezt várja el az idén is.

Beszélt arról is, hogy keresik a februárban lemondott városi jegyző utódját.

 
 
Forrás: VTV
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kezdődik a szúnyogszezon de a gyérítés is

Kezdődik a szúnyogszezon de a gyérítés is

Vásárhelyen a Katasztrófavédelem központi légi gyérítése előtt 4 nappal a vásárhelyi Önkormányzat is megrendelt egy képtnapos földi kémiai gyérítést.
Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része.
Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show, taekwondo gyakorlatok, hagyományos táncok, K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kalligráfia, koreai hangszer workhop.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 38. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Ebből lehet építkezni a jövőben is
Ebből lehet építkezni a jövőben is Nyíregyházán, az újonc NYÍKSE otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2022/23-as idényét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
 
Vidám színek a felújított mosdókban
Vidám színek a felújított mosdókban Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
 
Teljes a flotta
Teljes a flotta A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
 
Forró nyár volt - és még lesz
Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

 
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon A Városháza Dísztermében Tanévnyitó Ünnepi Tanácsüléssel nyitotta meg az új tanévet a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.
 
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya Éppen 52 éve történt. Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.