KözéletVárosi tennivalók listája

2022. május 13., péntek
 
Városi tennivalók listája

Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi Televízió riportjában többek között arról beszélt, hogy folytatódik a 3 és fél kilométeres téglafal felújítása.

 

 

 

 

 

 

 

Eddig az Erzsébet Kórház és a Bethlen Gimnázium közötti szakasz állagmegóvása történt meg, és most újabb részeken kezdődnek el a munkálatok. Mint ismeretes a napokban a helyi Rotary Klub tagjai által finanszírozott – a kőfal mentén kialakított - Rotary Sétány is elkészült.

 

Napokon belül elkezdődik a város közlekedési útvonalainak kátyúzása. Egy internetes alkalmazásnak (QTA) köszönhetően a polgárok is bejelenthetik, ha veszélyes útszakaszokat látnak a városban. A munkálatokra 50 millió forint áll rendelkezésre az önkormányzat büdzséjében.

 

A Klauzál közben ugyanakkor már a teljes útfelületet aszfaltozzák, mert itt az út rossz állaga miatt már nincs értelme a kátyúzásnak.

 

Folytatódik a kerékpárutak javítása is, hiszen fontos, hogy a közlekedési útvonalak biztonságosak és kényelmesek legyenek a két keréken közlekedők számára is. Márki-Zay Péter jelezte, hogy kormányzati segítségre is számítanak a helyi utak felújításánál, és reméli, hogy a Belügyminisztériumhoz beadott pályázatukat Lázár János országgyűlési képviselő is támogatja majd.

 

A város zöld területeinek karbantartása is zajlik, így a fűnyírás is jól halad a legtöbb helyen. A polgármester emlékeztetett arra, hogy tavaly kiválóan megoldották a fűnyírást a városban a közterületeken, és ezt várja el az idén is.

Beszélt arról is, hogy keresik a februárban lemondott városi jegyző utódját.

 
 
Forrás: VTV
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kezdődik a szúnyogszezon de a gyérítés is

Kezdődik a szúnyogszezon de a gyérítés is

Vásárhelyen a Katasztrófavédelem központi légi gyérítése előtt 4 nappal a vásárhelyi Önkormányzat is megrendelt egy képtnapos földi kémiai gyérítést.
Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része.
Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show, taekwondo gyakorlatok, hagyományos táncok, K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kalligráfia, koreai hangszer workhop.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
 
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.