Kultúra, oktatásDél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

2022. május 11., szerda
 
Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show-val, taekwondo gyakorlatokkal és más tradicionális, valamint az aktuális koreai trendeket felvonultató programokkal készül a Máté Taekwondo & Hapkido Sportegyesület és a Koreai Kulturális Központ.

 

 

 

 

 

Május 15-én, vasárnap 10 órától a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényházban az ingyenes családi napon egy világhírű dél-koreai taekwondo csapat bemutatóját láthatja a magyar közönség. Az egyik legnépszerűbb koreai küzdősport mellett a távol-keleti ország egyéb kulturális érdekességeivel is ismerkedhetnek a látogatók: a kalligráfiától a tradicionális táncokon át a K-pop-ig.


A családi fesztivál fővendége a dél-koreai Mirme Taekwondo csapat, akik látványos és dinamikus bemutatót tartanak a közönségnek.

A sportbemutatót követően a Koreai Köztársaság Kulturális-, Sport- és Turisztikai miniszter által kitüntetett magyar Mugunghwa Tánccsoport bemutatóját tekinthetik meg a látogatók.

 

A hagyományos táncok mellett számos program, többek között K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kézműves foglalkozás, kalligráfia, és koreai hangszer workhop is várja az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Két év kihagyás után újra lehet koccintani Magyarország legnagyobb és leghosszabb borfesztiválján. Május 13-22 között 7 helyszín sok programmal.
Országos Taekwondo Diákbajnokság és Engrich Mariann Emlékverseny

Országos Taekwondo Diákbajnokság és Engrich Mariann Emlékverseny

A Máté Taekwondo Sportegyesület számára évek óta "sikervárosnak" számít Nagykáta. Idén is 16 dobogós helyezéssel tértek haza.
Nagyszerű táncsiker Zágrábban

Nagyszerű táncsiker Zágrábban

Európa egyik legjelentősebb eseménye a horvátországi versenytánc-bajnokság, amelyen részt vett a hódmezővásárhelyi Komplex Dance Studio. Képekkel.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
 
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.