Kultúra, oktatásDél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

2022. május 11., szerda
 
Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show-val, taekwondo gyakorlatokkal és más tradicionális, valamint az aktuális koreai trendeket felvonultató programokkal készül a Máté Taekwondo & Hapkido Sportegyesület és a Koreai Kulturális Központ.

 

 

 

 

 

Május 15-én, vasárnap 10 órától a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényházban az ingyenes családi napon egy világhírű dél-koreai taekwondo csapat bemutatóját láthatja a magyar közönség. Az egyik legnépszerűbb koreai küzdősport mellett a távol-keleti ország egyéb kulturális érdekességeivel is ismerkedhetnek a látogatók: a kalligráfiától a tradicionális táncokon át a K-pop-ig.


A családi fesztivál fővendége a dél-koreai Mirme Taekwondo csapat, akik látványos és dinamikus bemutatót tartanak a közönségnek.

A sportbemutatót követően a Koreai Köztársaság Kulturális-, Sport- és Turisztikai miniszter által kitüntetett magyar Mugunghwa Tánccsoport bemutatóját tekinthetik meg a látogatók.

 

A hagyományos táncok mellett számos program, többek között K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kézműves foglalkozás, kalligráfia, és koreai hangszer workhop is várja az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Két év kihagyás után újra lehet koccintani Magyarország legnagyobb és leghosszabb borfesztiválján. Május 13-22 között 7 helyszín sok programmal.
Országos Taekwondo Diákbajnokság és Engrich Mariann Emlékverseny

Országos Taekwondo Diákbajnokság és Engrich Mariann Emlékverseny

A Máté Taekwondo Sportegyesület számára évek óta "sikervárosnak" számít Nagykáta. Idén is 16 dobogós helyezéssel tértek haza.
Nagyszerű táncsiker Zágrábban

Nagyszerű táncsiker Zágrábban

Európa egyik legjelentősebb eseménye a horvátországi versenytánc-bajnokság, amelyen részt vett a hódmezővásárhelyi Komplex Dance Studio. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.