Kultúra, oktatásDél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

2022. május 11., szerda
 
Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show-val, taekwondo gyakorlatokkal és más tradicionális, valamint az aktuális koreai trendeket felvonultató programokkal készül a Máté Taekwondo & Hapkido Sportegyesület és a Koreai Kulturális Központ.

 

 

 

 

 

Május 15-én, vasárnap 10 órától a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényházban az ingyenes családi napon egy világhírű dél-koreai taekwondo csapat bemutatóját láthatja a magyar közönség. Az egyik legnépszerűbb koreai küzdősport mellett a távol-keleti ország egyéb kulturális érdekességeivel is ismerkedhetnek a látogatók: a kalligráfiától a tradicionális táncokon át a K-pop-ig.


A családi fesztivál fővendége a dél-koreai Mirme Taekwondo csapat, akik látványos és dinamikus bemutatót tartanak a közönségnek.

A sportbemutatót követően a Koreai Köztársaság Kulturális-, Sport- és Turisztikai miniszter által kitüntetett magyar Mugunghwa Tánccsoport bemutatóját tekinthetik meg a látogatók.

 

A hagyományos táncok mellett számos program, többek között K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kézműves foglalkozás, kalligráfia, és koreai hangszer workhop is várja az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Két év kihagyás után újra lehet koccintani Magyarország legnagyobb és leghosszabb borfesztiválján. Május 13-22 között 7 helyszín sok programmal.
Országos Taekwondo Diákbajnokság és Engrich Mariann Emlékverseny

Országos Taekwondo Diákbajnokság és Engrich Mariann Emlékverseny

A Máté Taekwondo Sportegyesület számára évek óta "sikervárosnak" számít Nagykáta. Idén is 16 dobogós helyezéssel tértek haza.
Nagyszerű táncsiker Zágrábban

Nagyszerű táncsiker Zágrábban

Európa egyik legjelentősebb eseménye a horvátországi versenytánc-bajnokság, amelyen részt vett a hódmezővásárhelyi Komplex Dance Studio. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.