Kék hírekErőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

2022. május 12., csütörtök
 
Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a hódmezővásárhelyi rendőrök, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Osztálya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen 2020. szeptember 11-én összehangolt akciót hajtottak végre. A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a gyanúsítottakat, akiknek otthonaiban kutatásokat tartottak. Ezek alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve személygépkocsikat foglaltak le a nyomozók.

 

 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három férfival és három nővel szemben, akik fiatal nőket futtattak és egy férfit is ház körüli munkák elvégzésére kényszerítettek.

A vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló elkövetők 2019. szeptember és 2020. szeptember közötti kiszolgáltatott élethelyzetben lévő fiatal nőket rábeszéltek arra, hogy - nagyobb városokban, de Németországban vagy Ausztriában is - pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. A sértettek egy részét un. loverboy módszerrel vették rá a prostitúcióra, vagyis a férfiak szerelmet színleltek, majd a családalapítás és a vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva rávették a nőket arra, hogy prostituáltak legyenek. A vádlottak a szexuális szolgáltatások helyszíneit és az ügyfeleket szervezték, a pénzt a sértettektől elvették. Amikor a sértettek már nem akarták az elvárásokat teljesíteni, vagy a vádlottak kevesellték a pénzt, akkor a fiatal lányokat bántalmazták, családtagjaik megverésével fenyegették. A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része. Előfordult, hogy a vádlottak a sértetteket eladták azért, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák.

 

Az élettársi kapcsolatban élő két vádlott egy szorult érzelmi és anyagi helyzetben élő férfinak felajánlották, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a házuk körül. Egy idő után a sértettnek a konyhában, földön, pokrócokon kellett aludnia, jóval több munka elvégzésére utasították, megtiltották, hogy rokonait látogassa. Előfordult az is, hogy ha nem voltak megelégedve a munkájával, akkor megverték és arra is kényszerítették, hogy hirdetést adjon fel, és fűnyírással keressen nekik pénzt.

 

A főügyészség a vádlottakat többszörösen minősülő emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaélés bűncselekményével vádolja.

 

A vádemeléskor részben letartóztatásban levő, részben szabadlábon védekező elkövetők bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show, taekwondo gyakorlatok, hagyományos táncok, K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kalligráfia, koreai hangszer workhop.
Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Két év kihagyás után újra lehet koccintani Magyarország legnagyobb és leghosszabb borfesztiválján. Május 13-22 között 7 helyszín sok programmal.
Tél utáni tragikus füstölgés

Tél utáni tragikus füstölgés

Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
Állatok az emberek világában - Tematikus tárlatvezetés

Állatok az emberek világában - Tematikus tárlatvezetés

A tárlatvezetésen megtudhatjuk, egyes korokban mit jelentettek az állatok az emberek számára, és hogy mind erről a tárgyak mit tudnak mesélni az utókor számára.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.