Kék hírekErőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

2022. május 12., csütörtök
 
Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a hódmezővásárhelyi rendőrök, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Osztálya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen 2020. szeptember 11-én összehangolt akciót hajtottak végre. A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a gyanúsítottakat, akiknek otthonaiban kutatásokat tartottak. Ezek alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve személygépkocsikat foglaltak le a nyomozók.

 

 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három férfival és három nővel szemben, akik fiatal nőket futtattak és egy férfit is ház körüli munkák elvégzésére kényszerítettek.

A vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló elkövetők 2019. szeptember és 2020. szeptember közötti kiszolgáltatott élethelyzetben lévő fiatal nőket rábeszéltek arra, hogy - nagyobb városokban, de Németországban vagy Ausztriában is - pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. A sértettek egy részét un. loverboy módszerrel vették rá a prostitúcióra, vagyis a férfiak szerelmet színleltek, majd a családalapítás és a vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva rávették a nőket arra, hogy prostituáltak legyenek. A vádlottak a szexuális szolgáltatások helyszíneit és az ügyfeleket szervezték, a pénzt a sértettektől elvették. Amikor a sértettek már nem akarták az elvárásokat teljesíteni, vagy a vádlottak kevesellték a pénzt, akkor a fiatal lányokat bántalmazták, családtagjaik megverésével fenyegették. A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része. Előfordult, hogy a vádlottak a sértetteket eladták azért, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák.

 

Az élettársi kapcsolatban élő két vádlott egy szorult érzelmi és anyagi helyzetben élő férfinak felajánlották, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a házuk körül. Egy idő után a sértettnek a konyhában, földön, pokrócokon kellett aludnia, jóval több munka elvégzésére utasították, megtiltották, hogy rokonait látogassa. Előfordult az is, hogy ha nem voltak megelégedve a munkájával, akkor megverték és arra is kényszerítették, hogy hirdetést adjon fel, és fűnyírással keressen nekik pénzt.

 

A főügyészség a vádlottakat többszörösen minősülő emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaélés bűncselekményével vádolja.

 

A vádemeléskor részben letartóztatásban levő, részben szabadlábon védekező elkövetők bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show, taekwondo gyakorlatok, hagyományos táncok, K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kalligráfia, koreai hangszer workhop.
Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Két év kihagyás után újra lehet koccintani Magyarország legnagyobb és leghosszabb borfesztiválján. Május 13-22 között 7 helyszín sok programmal.
Tél utáni tragikus füstölgés

Tél utáni tragikus füstölgés

Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
Állatok az emberek világában - Tematikus tárlatvezetés

Állatok az emberek világában - Tematikus tárlatvezetés

A tárlatvezetésen megtudhatjuk, egyes korokban mit jelentettek az állatok az emberek számára, és hogy mind erről a tárgyak mit tudnak mesélni az utókor számára.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.