Kék hírekErőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

2022. május 12., csütörtök
 
Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a hódmezővásárhelyi rendőrök, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Osztálya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen 2020. szeptember 11-én összehangolt akciót hajtottak végre. A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a gyanúsítottakat, akiknek otthonaiban kutatásokat tartottak. Ezek alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve személygépkocsikat foglaltak le a nyomozók.

 

 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három férfival és három nővel szemben, akik fiatal nőket futtattak és egy férfit is ház körüli munkák elvégzésére kényszerítettek.

A vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló elkövetők 2019. szeptember és 2020. szeptember közötti kiszolgáltatott élethelyzetben lévő fiatal nőket rábeszéltek arra, hogy - nagyobb városokban, de Németországban vagy Ausztriában is - pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. A sértettek egy részét un. loverboy módszerrel vették rá a prostitúcióra, vagyis a férfiak szerelmet színleltek, majd a családalapítás és a vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva rávették a nőket arra, hogy prostituáltak legyenek. A vádlottak a szexuális szolgáltatások helyszíneit és az ügyfeleket szervezték, a pénzt a sértettektől elvették. Amikor a sértettek már nem akarták az elvárásokat teljesíteni, vagy a vádlottak kevesellték a pénzt, akkor a fiatal lányokat bántalmazták, családtagjaik megverésével fenyegették. A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része. Előfordult, hogy a vádlottak a sértetteket eladták azért, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák.

 

Az élettársi kapcsolatban élő két vádlott egy szorult érzelmi és anyagi helyzetben élő férfinak felajánlották, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a házuk körül. Egy idő után a sértettnek a konyhában, földön, pokrócokon kellett aludnia, jóval több munka elvégzésére utasították, megtiltották, hogy rokonait látogassa. Előfordult az is, hogy ha nem voltak megelégedve a munkájával, akkor megverték és arra is kényszerítették, hogy hirdetést adjon fel, és fűnyírással keressen nekik pénzt.

 

A főügyészség a vádlottakat többszörösen minősülő emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaélés bűncselekményével vádolja.

 

A vádemeléskor részben letartóztatásban levő, részben szabadlábon védekező elkövetők bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Dél-Korea tradicionális sportja, kultúrája Hódmezővásárhelyen

Látványos harcművészeti show, taekwondo gyakorlatok, hagyományos táncok, K-pop koncert, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kalligráfia, koreai hangszer workhop.
Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat

Két év kihagyás után újra lehet koccintani Magyarország legnagyobb és leghosszabb borfesztiválján. Május 13-22 között 7 helyszín sok programmal.
Tél utáni tragikus füstölgés

Tél utáni tragikus füstölgés

Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
Állatok az emberek világában - Tematikus tárlatvezetés

Állatok az emberek világában - Tematikus tárlatvezetés

A tárlatvezetésen megtudhatjuk, egyes korokban mit jelentettek az állatok az emberek számára, és hogy mind erről a tárgyak mit tudnak mesélni az utókor számára.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.