KözéletVárosi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

2021. november 14., vasárnap
 
Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

November 12-én Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáér kitüntetéseket adtak át a Szociális Munka Napja alkalmából.

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése „Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért” kitüntetést adományozhat azoknak a személyeknek, akik személyes gondoskodást nyújtó alap-és/vagy szakosított ellátás területen,  legalább 15 éven keresztül kiemelkedő eredményességgel dolgoztak, és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város területén legalább 5 éves szakmai működéssel rendelkeznek.

Ketten vehették át Dr. Márki-Zay Péter polgármestertől ezt az elismerést és a vele járó pénzjutalmat.

A covid-helyzetre tekintettel idén csak szűk körben tartották meg az

„Nagy dolgokra nem mindenki képes. De kis dolgokat nagy szeretettel bármelyikünk megtehet.” - idézte beszédében a polgármester Teréz anyát. A szociális szférában dolgozók megbecsültsége sajnos hagyományosan nagyon alacsony volt Magyarországon, és sokszor az erkölcsi is hiányzott. Az elvándorlást csak bérrendezéssel lehet megállítani, ezért üdvözöljük, hogy január elsejétől 20 %-os béremelést kapnak a területen dolgozók,- hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

 

 

Idén kitüntetésben részesült Nagy Mária - A HTKT Kapcsolat Központ Kovács-Küry Időskorúak Otthonának gerontológiai gondozója.

Nagy Mária nagyon fiatalon került a hódmezővásárhelyi szociális ellátórendszerbe.

Immár 30 éve dolgozik a hódmezővásárhelyi (Kovács-Küry) Időskorúak Otthonában.

Apró lépésekkel jutott előre az évek során, folyamatosan képezte magát. Először szociális ápoló és gondozó szakképesítést szerzett, majd leérettségizett és az idősgondozásban nagyon hasznos gerontológiai gondozó képesítésre is szert tett.

Hosszú évek óta az intézmény gyógyszertárában magas szintű felkészültséggel végzi munkáját. Jelentős szerepe van abban, hogy a dokumentációk mindig naprakészek, a gyógyszertár raktárkészlete precízen vezetett, illetve az ellátottak mindig pontosan kapják meg a gyógyszereiket.

Munkáját lelkiismeretesen, türelemmel, szakmai hozzáértéssel végzi. Biztos pontja a patikának.

Munkája során nagyon jó kapcsolatot alakított ki az osztályon dolgozó nővér kollégáival a zavartalan ellátás érdekében.

Marikának határozott fellépése van, rendkívül szókimondó személyiség. Fiatal kollégáit felkarolja, felkészíti őket, az évek során szerzett tapasztalatait átadja számukra. Munkatársai szívesen dolgoznak vele a patikai teamben. Felettesei, kollégái mindig számíthatnak rá.

Munkaszeretete, szakmai elhivatottsága követendő példa a szakmában dolgozók számára.

 

 

Kitüntetésben részesült Kenézné Kopornyik Judit - A HTKT Kapcsolat Központ Egyesített Bölcsőde szaktanácsadója-bölcsődevezetője:

Kenézné Kopornyik Judit nem egy telephelyen, de egy szakmában eltöltött 35 év munkája elismeréséül javasoljuk erre a kitüntetésre.

1986-ban, a középiskolai tanulmányai befejezése után a régi Lenin utcai Bölcsődében kezdett el dolgozni (a mai gyermekkönyvtár épülete), bölcsődei gondozónőként.

A bölcsőde bezárása, és gyermekei megszületése után, a Hóvirág utcai módszertani bölcsődében folytatta munkáját.

2004-ben, harmadik gyermeke születése után az Oldalkosár utcai Bölcsődében csoportvezető kisgyermeknevelőként segítette a gyermekek fejlődését és a munkatársai munkáját.

Munka mellett elvégezte a bölcsődei szakgondozó képzést, a pedagógia szakos nevelő - főiskolát, gyermekjóléti alapellátás szakvizsgát, majd a gyakorlatvezető mentorpedagógus képzést is.

A 2009-ben, az Oldalkosár utcai Bölcsődére kiírt, bölcsődevezetői pályázatát elfogadták, így ennek a bölcsődének a vezetőjeként dolgozott tovább.

2010 decemberétől, bölcsődei szaktanácsadóként szervezte, ellenőrizte mind a két bölcsőde (Oldalkosár utcai, Hóvirág utcai) munkáját.

2010-11-ben az Oldalkosár utcai Bölcsőde felújításában, bővítésében tevékeny szerepet töltött be.

Majd az Oldalkosár utcai Bölcsőde, vezetőjének nyugdíjba vonulása után, a Bölcsődevezető feladataiban is kiemelkedően teljesített.

Számára az első és legfontosabb mindig a kisgyermek volt.

Magatartását mindig a gyermekek iránti őszinte érdeklődés és szeretet jellemezte.

Ebben a védtelen korban sok-sok kisgyermek identitását megalapozta.

Vezetői és környezete is példaértékűnek minősítették a munkáját.

Az emberséges magatartása, valamint munkája révén, elismerték, hiteles szakemberként fogadták.

Amikor felkérték a felnőttképzésben a kisgyermeknevelők oktatására, megfelelő szakmai tudással és örömmel végezte ezt a feladatot is.

Közösségi értékeket hozott létre, vezetőként felelősséget érzett a jó munkahelyi légkör, a szakmai képzések biztosításáért.

Felkarolta a hátrányos helyzetű családokat, akik bölcsődébe hozták gyermekeiket. A társintézményekkel együtt nyújtott segítséget nekik.

A városi és alapítványi rendezvények tevékeny résztvevője volt, sok kisgyermek arcára csalt örömteli mosolyt kreatív arcfestésével.

Rugalmasan alkalmazkodott a megváltozott társadalmi és szülői igényekhez.

 

„Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért” Emléklapot kapott:

Ritz Judit Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató főigazgatója

15 év egészségügyben eltöltött év után, 1993-ban került a szociális területre, mint a szegedi Bálint Sándor Szeretetotthon létrehozója és vezetője. Az országban elsőként Auditálták intézménye minőségirányítási rendszerét, amely a legmagasabb szintű ellátást biztosítja az intézmény ellátottjai számára. Munkáját országos szinten ismerik, elismerik. 2011-ben a Szeged-Csanádi Egyházmegye a szociális ellátás területén nagyobb szerepet vállal. Ennek a nagyobb szerepvállalásnak egyik megnyilvánulása a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató létrehozása, beillesztése egy nagy intézményrendszerbe, amelynek legfőbb irányító testülete a szociális főigazgatóság, élén a kinevezett főigazgatóval Ritz Judittal. A 2011-ben létrehozott Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató az idei év július elsején ünnepelte létrehozásának és működésének 10. évfordulóját. A szolgáltató végzi a város szociális alapellátásának a jelentős részét, a visszajelzések alapján közmegelégedésre. Ennek a megelégedésre okot adó tevékenységet végző intézményrendszernek a létrehozója és irányítója, a szemléletváltás, a jó munkahelyi légkör kialakítója és fáradhatatlan „motorja” Ritz Judit főigazgató.

 

 

Korsós Sándor igazgató a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója

Középiskolai tanulmányait 1977-81 között végezte Szentesen a Pollák Antal Erősáramú Ipari Szakközépiskolában, ahol sikeres érettségi vizsgát tett. Első munkahelye a hódmezővásárhelyi Metripond Mérleggyár volt, ahonnan 1984-ben vonult be sorkatonai szolgálatra, majd leszerelése után 1986-tól ott dolgozott villanyszerelőként. 1986 márciusától a HÓDIKÖT Szolgáltató leányvállalatához, majd 87 októberétől a CSOMIÉP-hez került és 1990 mint vezető szerelő állt alkalmazásban.

1990 októberétől a Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház művese állomásán dolgozott 1996-ig az egység privatizálásáig. 2001-ben jelentkezett az egészségügyi főiskolai kar általános szociális munkás szakára. 2002-től a Kagylóhéj Gyermekjóléti és családsegítő szolgálatnál dolgozott.

2007-ben oklevelet szerzett a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi kar szociálpolitika szakán.

2010-ben Komplex Rehabilitációs Mentor képzettséget szerzett.

Később a hajléktalan szálló vezetőjeként dolgozott, majd 2012-ben kinevezik a Badalik Bertalan szociális szolgáltató igazgatójának. Több évtizede dolgozik a hajléktalan ellátásban, munkáját önfeláldozással, empátiával végzi.

 

 

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás, valamint Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város fenntartásában működő szociális ellátást biztosító intézmény 215 dolgozója kapott emléklapot.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A siker egyik kulcsa a motiváltság

A siker egyik kulcsa a motiváltság

László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.
Az utolsó öt percben dőlt el a végeredmény

Az utolsó öt percben dőlt el a végeredmény

A végefelé rendre jöttek a hibák, míg a tiszaújvárosiak köszönték a lehetőségeket és 9-0-s rohammal lezárták, egyben megnyerték a mecccset..
Lakapcsolták a vásárhelyi betörő triót

Lakapcsolták a vásárhelyi betörő triót

A különleges rendőri egység tagjai a lakhelyükön fogták el a 29 éves ikerpárt és 30 éves társukat, akik egy vásárhelyi családi házba törtek be.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.