SportA siker egyik kulcsa a motiváltság

2021. november 14., vasárnap
 
A siker egyik kulcsa a motiváltság

László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.

 

 

 

 


Októberben a horvátországi Condor Open versenyről aranyéremmel tért vissza. Innen pedig egyenesen Párizsba utazott, hiszen a French ECOpen 2021 Poomase, G1 világranglista versenyen képviselte hazánkat a felnőtt A kategóriában.

„Szerveztek egy válogatott edzőtábor hétvégét, majd az eddigi eredményeimet is figyelembe véve, kikérve az edzők javaslatát én voltam az, aki képviselhettem Magyarországot”- mondta el Alexa.

 

Az alapozó edzést már augusztusban elkezdte a Máté Taekwondonál, de a budapesti tanulmányai miatt a későbbiekben hol Pesten, hol Vásárhelyen folytatta a felkészülést. Bár célja a döntőbe jutás volt, de így is 110 versenyzőből az A kategóriában 27 induló közül a 9. helyezést érte el.  A legjobb 8-as körről 0.003 ponttal lemaradva.

 

Ez a verseny nagyon jó bemelegítés volt a 15th Europen Poomsae Championships, G4 Európa bajnokságra, melyet november 19-21. között rendeznek Seixal városában, Portugáliában.

November 27-én pedig még egy országos bajnokság vár rá Dunaharasztiban.

Alexa elmondta, hogy bárki eljuthat idáig, de „sose hagyják abba a sportot, még akkor sem, ha ilyen nehéz körülmények a covid nehezíti az életünket, s elterel a motiváltságtól.”

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az utolsó öt percben dőlt el a végeredmény

Az utolsó öt percben dőlt el a végeredmény

A végefelé rendre jöttek a hibák, míg a tiszaújvárosiak köszönték a lehetőségeket és 9-0-s rohammal lezárták, egyben megnyerték a mecccset..
Gyerekek is ültek a felborult autóban

Gyerekek is ültek a felborult autóban

November 11-én délelőtt Hódmezővásárhely külterületen, a Maroslelei úton személyautó sodródott le az útról, majd az árokba csapódott.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.