SportA siker egyik kulcsa a motiváltság

2021. november 14., vasárnap
 
A siker egyik kulcsa a motiváltság

László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.

 

 

 

 


Októberben a horvátországi Condor Open versenyről aranyéremmel tért vissza. Innen pedig egyenesen Párizsba utazott, hiszen a French ECOpen 2021 Poomase, G1 világranglista versenyen képviselte hazánkat a felnőtt A kategóriában.

„Szerveztek egy válogatott edzőtábor hétvégét, majd az eddigi eredményeimet is figyelembe véve, kikérve az edzők javaslatát én voltam az, aki képviselhettem Magyarországot”- mondta el Alexa.

 

Az alapozó edzést már augusztusban elkezdte a Máté Taekwondonál, de a budapesti tanulmányai miatt a későbbiekben hol Pesten, hol Vásárhelyen folytatta a felkészülést. Bár célja a döntőbe jutás volt, de így is 110 versenyzőből az A kategóriában 27 induló közül a 9. helyezést érte el.  A legjobb 8-as körről 0.003 ponttal lemaradva.

 

Ez a verseny nagyon jó bemelegítés volt a 15th Europen Poomsae Championships, G4 Európa bajnokságra, melyet november 19-21. között rendeznek Seixal városában, Portugáliában.

November 27-én pedig még egy országos bajnokság vár rá Dunaharasztiban.

Alexa elmondta, hogy bárki eljuthat idáig, de „sose hagyják abba a sportot, még akkor sem, ha ilyen nehéz körülmények a covid nehezíti az életünket, s elterel a motiváltságtól.”

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az utolsó öt percben dőlt el a végeredmény

Az utolsó öt percben dőlt el a végeredmény

A végefelé rendre jöttek a hibák, míg a tiszaújvárosiak köszönték a lehetőségeket és 9-0-s rohammal lezárták, egyben megnyerték a mecccset..
Gyerekek is ültek a felborult autóban

Gyerekek is ültek a felborult autóban

November 11-én délelőtt Hódmezővásárhely külterületen, a Maroslelei úton személyautó sodródott le az útról, majd az árokba csapódott.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.
 
Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát
Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát Befejeződött az otthon energetikai korszerűsítése. Megújult, korszerűbb környezetbe élhetnek a lakók, dolgozhatnak a gondozók.