SportA siker egyik kulcsa a motiváltság

2021. november 14., vasárnap
 
A siker egyik kulcsa a motiváltság

László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.

 

 

 

 


Októberben a horvátországi Condor Open versenyről aranyéremmel tért vissza. Innen pedig egyenesen Párizsba utazott, hiszen a French ECOpen 2021 Poomase, G1 világranglista versenyen képviselte hazánkat a felnőtt A kategóriában.

„Szerveztek egy válogatott edzőtábor hétvégét, majd az eddigi eredményeimet is figyelembe véve, kikérve az edzők javaslatát én voltam az, aki képviselhettem Magyarországot”- mondta el Alexa.

 

Az alapozó edzést már augusztusban elkezdte a Máté Taekwondonál, de a budapesti tanulmányai miatt a későbbiekben hol Pesten, hol Vásárhelyen folytatta a felkészülést. Bár célja a döntőbe jutás volt, de így is 110 versenyzőből az A kategóriában 27 induló közül a 9. helyezést érte el.  A legjobb 8-as körről 0.003 ponttal lemaradva.

 

Ez a verseny nagyon jó bemelegítés volt a 15th Europen Poomsae Championships, G4 Európa bajnokságra, melyet november 19-21. között rendeznek Seixal városában, Portugáliában.

November 27-én pedig még egy országos bajnokság vár rá Dunaharasztiban.

Alexa elmondta, hogy bárki eljuthat idáig, de „sose hagyják abba a sportot, még akkor sem, ha ilyen nehéz körülmények a covid nehezíti az életünket, s elterel a motiváltságtól.”

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az utolsó öt percben dőlt el a végeredmény

Az utolsó öt percben dőlt el a végeredmény

A végefelé rendre jöttek a hibák, míg a tiszaújvárosiak köszönték a lehetőségeket és 9-0-s rohammal lezárták, egyben megnyerték a mecccset..
Gyerekek is ültek a felborult autóban

Gyerekek is ültek a felborult autóban

November 11-én délelőtt Hódmezővásárhely külterületen, a Maroslelei úton személyautó sodródott le az útról, majd az árokba csapódott.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 38. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Ebből lehet építkezni a jövőben is
Ebből lehet építkezni a jövőben is Nyíregyházán, az újonc NYÍKSE otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2022/23-as idényét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
 
Vidám színek a felújított mosdókban
Vidám színek a felújított mosdókban Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
 
Teljes a flotta
Teljes a flotta A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
 
Forró nyár volt - és még lesz
Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

 
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon A Városháza Dísztermében Tanévnyitó Ünnepi Tanácsüléssel nyitotta meg az új tanévet a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.
 
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya Éppen 52 éve történt. Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.