SportÚjabb kettős győzelem

2020. március 2., hétfő
 
Újabb kettős győzelem

Minden várakozást felülmúlt a hétvégi két végeredmény. A Kosársuli U-20-asai a bajnoki ezüst felé haladnak, a Felnőtt csapatnak egy igazi taktikai csata hozta meg a győzelmet.

 

 

 

 

 

 

 

A Kosársuli U20-asai nem sok választja el a bajnoki ezüsttől, a pécsiek mögött egyértelműen a második erőnek számít Tóth Tamás tehetséges legénysége. Ennek értelmében a tél utolsó napján annak tudatában játszottak a felek, hogy egy esetleges Kosársuli-győzelem a márciusi befejezésre megadhatta a szép alaphangot, míg a negyedik óbudaiak a még létező szalmaszálba kapaszkodtak volna a dobogó szempontjából. Valóban volna az a volna, hisz a mieink masszív támadójátékkal és jó védekezéssel már az első félidőben lerohanták a Kaszásokat, akik a végjátékban csupán kozmetikázni tudtak az eredményen: a 76-62-es diadalhoz a megszokott csapatösszhang és az erős lepattanózás is kellett, míg Nemanja Acimovic dupla-dupláig jutott. Öt körrel a zárás előtt egyre közelebb a második hely!

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 24. forduló:

Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 62-76 (15-22, 14-28, 16-16, 17-10)

Óbuda, Kaszások Sportcsarnok. Vezette: Nagy, Sancilio

 

Kosársuli: Bodócsi 12/6, Kelemen N. 14/3, Balogh 2, Bálint 11, ACIMOVIC 20


Csere: Varga Á. 8/6, Kozma 3/3, Megyesi 4, Sirkó 2, Drávai -


Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: “Erősen tartalékos felállásban játszottunk, így nem a megszokott védekezést és támadást tudtuk megvalósítani. Nagyon kiváló első félidőt produkáltunk, de a második félidőben már enerváltak voltunk és csak annyit adtunk ki magunkból, amennyi az újabb győzelemhez kellett. Talán most játszottunk a szezonban a legtompábban, de az egyik legértékesebb skalpot gyűjtöttük be! Nagy lépést tettünk az ezüstérem felé vezető úton, de van feladat bőven még előttünk! Korrekt játékvezetést kaptunk, jó munkát végeztek! Gratulálok a játékosaimnak, szuper közösséget alkotnak!”

 

 

A felnőttcsapat a Hepp-kupa miatti szünet, valamint a Cegléd ellen elmaradt meccs végett 22 nap szünetet követően játszott újra tétmérkőzést a Zöld csoportban, és duplán reménykedhettünk abban, hogy zsinórban a hatodik győzelem jön. Egyrészt amiatt, mert a hazai pályán mindig veszélyes óbudaiak a nyolcadik helyet foglalták el a tabellán, egy esetleges hazai siker pedig óriási helycserét és az élmezőny tovább sűrűsödését jelenthette volna, másrészt a mieink győzelem esetén a minél előkelőbb felsőházi rájátszásbeli pozíciót erősíthették meg.


A közelmúltban sok rangadót vívott egymással a két alakulat, és annak ellenére, hogy az előző szezonhoz képest picit gyengébb lett Armaghani Saeed kerete, továbbá az őszi meccset simán nyerte a Hódtóiban Tóth Tamás csapata, a bajnokság egyik legjobb légiósa, az amerikai Steve Rosemond vezényletével hazai környezetben értelemszerűen nagyot hajtott az Óbuda - egy nagyon fordulatos, igazán közönségszórakoztató derbi kerekedett a meccsből, ahol a több remek egyéni teljesítmény és a higgadtabb gondolkodás döntött. 

 

Nálunk Molnár Bence csütörtöki sérülése miatt hiányzott, ennek megfelelően kellett variálnia a rotáción vezetőedzőnknek - három cserével forgott a negyven perc. Az első öt minutumban Kelemen Balázs triplái repítették a csapatot, az első negyed végén aztán átvette a kezdeményezést a vendéglátó, a Varga testvérek pontjai tartották szinten a különbséget (19-17). A Kaszásokat a második játékrészben is Rosemond extrája vezette, a 15. percig nem is nagyon tudott mit kezdeni a kékmezes Kosársuli a helyzettel. Ekkor aztán elkapta az a pár perces ihlet a mieinket, ami az utóbbi időszakban szerencsére egyre többször figyelhető meg: a kezdőötös mellett a padról beszállók is kosarakkal és asszisztokkal rukkoltak elő, egy nagy roham és pár kiváló tripla pedig elegendő volt ahhoz, hogy a félidőre vásárhelyi előnnyel vonulhassanak a felek (38-46).

 

A szünet után összeszedte a sorokat a III. kerületi alakulat, ám hiába jött a friss erő, igazából nem tudták magukévá fordítani az irányítást. S ugyan a harmadik negyed végére átvette a vezetést az Óbuda (69-65), Jenei kettesénél hét percre a végétől pedig úgy tűnhetett, eldőlt a meccs (kilenc ponttal mentek ekkor a Kaszások), 9-0-s rohammal egyenlítettünk, majd a Kelemen, Varga Ákos, Varga Zalán, Pavlovic négyes vezényletével emberfelettit fordítottunk, az utolsó percekben pedig állva hagytuk a Rosemondot a végjátékban nélkülöző hazaiakat. A 91-85-ös siker abszolút megérdemelt és csodaszámba menő, a triplázás, a büntetőzés és a gólpasszok száma ezúttal is döntő faktornak bizonyult. Ami pedig fontosabb: idegenben is elkaptuk a fonalat, és egyre feljebb lépkedünk a tabellán - kell is az energia a húzósnak ígérkező márciusi alapszakasz-zárás előtt!

 

 

NB I/B Zöld csoport, 24. forduló:

Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 85-91 (19-17, 19-29, 31-19, 16-26)

 

Kosársuli: KELEMEN B. 26/15, VARGA Á. 31/18, VARGA Z. 14/3, Bálint 2, Hargitai 4


Csere: PAVLOVIC 9, Perák 2, Rostás 3


Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: “A legjobb játékosunk nélkül húztuk be az újabb rangadót, ráadásul egy igen nehéz pályán idegenben. Igazi taktikai csata volt, amiből mi jöttünk ki jobban. A harmadik negyedben extra kosarakkal jött vissza a meccsbe a Kaszások és a negyedik negyedben már kilenc ponttal is vezettek, de mentálisan voltunk annyira stabilak, hogy jobb döntésekkel, kiváló csapatmunkával tudtunk fordítani. A hazaiaknál csak az amerikai bedobó egyedül, nálunk hárman is kiváló egyéni teljesítményt nyújtottak, ez is döntő faktor volt. Ki szeretném emelni a három játékvezető alázatos és korrekt munkáját, a kétórás maratoni csatában ők is kimagasló produkciót tettek le az asztalra. További sok sikert kívánok az óbudaiaknak, gratulálok a csapatomnak ehhez az értékes győzelemez!”

 


Ami az U20-asokat illeti, legközelebb március 14-én, Egerben lépnek pályára, a felnőtteknek azonban kezdődik az erőltetett menet: szerdán 18:30-kor a Hódtóiban fogadjuk a Kecskemétet, majd pénteken Bonyhádra látogatunk.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ezúttal egy vásárhelyi férfit fosztottak ki

Ezúttal egy vásárhelyi férfit fosztottak ki

Hasonló esetekről már többször írtunk. Nemcsak szolgáltatás miatt csengetnek be, hanem sokszor valamilyen árucikk megvásárlására ösztönöznek, főként idős embereket.

Vásárhely XX. század előtti világa

Vásárhely XX. század előtti világa

Kiss Lajos nyomdokain haladva címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeum helytörténeti és néprajzi gyűjteményének legérdekesebb tárgyait bemutató kiállítása. Képekkel.
Pánikkeltés a köbön

Pánikkeltés a köbön

Sok dezinformációs portál terjeszt pánikkeltésre alkalmas narratívákat. A cikk elolvasása remélhetőleg csökkenti a becsapható facebook olvasók számát.

Fogyasztja egymást a képviselőtestület

Fogyasztja egymást a képviselőtestület

Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 

És ezt már olvasta?

Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
 
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Újabb 4 tram-train szerelvény készül
Újabb 4 tram-train szerelvény készül A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.