SportTízpályás 33 méteres medence is épül

2015. február 7., szombat
 
Tízpályás 33 méteres medence is épül

A Jövő Bajnokai régiós felmérő úszóversenyt megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, a 2016-os junior Európa-bajnokságra  a 12 éve átadott létesítményt teljesen felújítják.

 

 

 

 

A 2016-os junior úszó Európa-bajnokság előtt teljesen felújítják és még egy medencével bővítik a hódmezővásárhelyi uszodát - jelentette be Almási István polgármester a szombati sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Bán Sándor a vásárhelyi Regionális Úszó Központ vezetőedzője, Hargitay András Európa- és világbajnok úszó, Kiss László szövetségi kapitány, valamint Czene Attila olimpiai bajnok, aki a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős tagozat vezetője. Az előzetes hírek ellenére, nem érkezett meg Vásárhelyre Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke

Amint azt a Jövő Bajnokai régiós felmérő úszóversenyt megelőző sajtótájékoztatón Almási István polgármester elmondta, a 2016-os junior Európa-bajnokság lehető legmagasabb szintű megrendezése érdekében hamarosan egy tízpályás, 33 méteres medencét csatolnak a komplexumhoz, illetve a 12 éve átadott létesítményt teljesen felújítják.

 

Szombaton a vendégeknek bemutatták az uszoda nemrég átadott új részét. Ezzel - amint arra a sportági szövetség a szombati közleményében emlékeztetett - a hagyomány folytatódott: a Jövő bajnokai kiemelt felmérőin ismét valamilyen új fejlesztésről számoltak be a helyi vezetők.

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben beszámoltunk, tavaly december 21-én avatták fel az új részt, amely a meglévő fürdőhöz kapcsolódik, két új medencével egészíti ki a sportuszodát. Az egyik 227 négyzetméteres vízfelülettel, tucatnyi vízi játékkal a 2–10 éves gyereket várja. A 60 négyzetméteres, ülőfelületekkel felszerelt, 36 fokos termálvízzel töltött medence az idősebb korosztálynak készült.   

 
 
VH-MTI
 

Olvassa el ezt is!

Dobogós lett Berei Béla

Dobogós lett Berei Béla

A magyar válogatott sikerében két vásárhelyi sportoló osztozott, Berei Bélán kívül a jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanuló Lipcsei Claudia bronzérmet szerzett
Zebra portalanítás

Zebra portalanítás

Hódmezővásárhelyen is napi szinten tapasztalható, hogy olyan megalázó feladatokkal bízzák meg őket, melyek súlyosan csorbítják önbecsülésüket, önértékelésüket.
Véget ért a Tornyai-emlékév

Véget ért a Tornyai-emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.