SportTízpályás 33 méteres medence is épül

2015. február 7., szombat
 
Tízpályás 33 méteres medence is épül

A Jövő Bajnokai régiós felmérő úszóversenyt megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, a 2016-os junior Európa-bajnokságra  a 12 éve átadott létesítményt teljesen felújítják.

 

 

 

 

A 2016-os junior úszó Európa-bajnokság előtt teljesen felújítják és még egy medencével bővítik a hódmezővásárhelyi uszodát - jelentette be Almási István polgármester a szombati sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Bán Sándor a vásárhelyi Regionális Úszó Központ vezetőedzője, Hargitay András Európa- és világbajnok úszó, Kiss László szövetségi kapitány, valamint Czene Attila olimpiai bajnok, aki a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős tagozat vezetője. Az előzetes hírek ellenére, nem érkezett meg Vásárhelyre Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke

Amint azt a Jövő Bajnokai régiós felmérő úszóversenyt megelőző sajtótájékoztatón Almási István polgármester elmondta, a 2016-os junior Európa-bajnokság lehető legmagasabb szintű megrendezése érdekében hamarosan egy tízpályás, 33 méteres medencét csatolnak a komplexumhoz, illetve a 12 éve átadott létesítményt teljesen felújítják.

 

Szombaton a vendégeknek bemutatták az uszoda nemrég átadott új részét. Ezzel - amint arra a sportági szövetség a szombati közleményében emlékeztetett - a hagyomány folytatódott: a Jövő bajnokai kiemelt felmérőin ismét valamilyen új fejlesztésről számoltak be a helyi vezetők.

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben beszámoltunk, tavaly december 21-én avatták fel az új részt, amely a meglévő fürdőhöz kapcsolódik, két új medencével egészíti ki a sportuszodát. Az egyik 227 négyzetméteres vízfelülettel, tucatnyi vízi játékkal a 2–10 éves gyereket várja. A 60 négyzetméteres, ülőfelületekkel felszerelt, 36 fokos termálvízzel töltött medence az idősebb korosztálynak készült.   

 
 
VH-MTI
 

Olvassa el ezt is!

Dobogós lett Berei Béla

Dobogós lett Berei Béla

A magyar válogatott sikerében két vásárhelyi sportoló osztozott, Berei Bélán kívül a jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanuló Lipcsei Claudia bronzérmet szerzett
Zebra portalanítás

Zebra portalanítás

Hódmezővásárhelyen is napi szinten tapasztalható, hogy olyan megalázó feladatokkal bízzák meg őket, melyek súlyosan csorbítják önbecsülésüket, önértékelésüket.
Őszi Tárlat két héttel később

Őszi Tárlat két héttel később

Az idén hatvanhetedik alkalommal rendezi meg a Tornyai János Múzeum Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítását.
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Hódmezővásárhelyen - több év óta visszatérően – továbbra is aktuális néhány iskola előtt és környékén a reggeli közlekedési anomália.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.