SportDobogós lett Berei Béla

2015. február 5., csütörtök
 
Dobogós lett Berei Béla

Január 30. és február elseje között rendezték Szarajevóban a Bosnia Open WTF G 1 besorolású nemzetközi taekwondo versenyt.

 

 

 


A hazaiakon kívül 18 országból érkeztek sportolók Bosznia-Hercegonina fővárosába. Görögország, Irán, Németország, Csehország, Törökország, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Románia, Bulgária, Albánia, Lengyelország, Szlovákia, Montenegró, Szerbia, Macedónia, Litvánia és Ausztria taekwondosai léptek a szőnyegre.

 

A magyar válogatott tagjaként a hódmezővásárhelyi Berei Béla vett részt, és kadet -53 kg-os súlycsoportban aranyérmet szerzett. A beszámolók szerint a sorsolás most kedvezett is neki, mert előnyerő volt, így csak két meccset kellett küzdenie. Az első és a második is egy-egy szerb válogatott sportoló volt. Berei Béla mindkettőjüket technikai K.O.-val búcsúztatta a második menetben.

A kiváló technikák mellé most már az erő és a gyorsaság is párosult, így a vásárhelyi Máté Zsolt és a budapesti Mércse Attila mesterek által tanítottakat sikerrel alkalmazta.

A magyar válogatott 17 sportolóval vett részt és tíz érmet szerzett a bosnyák világranglista versenyen. Csapatban harmadik helyezést ért el a magyar válogatott úgy, hogy maga mögé utasította a világ- és olimpiai bajnokokkal felálló olasz és török csapatot.

A válogatott sikerében két vásárhelyi sportoló osztozott, Berei Bélán kívül a jelenleg Budapesten a Testnevelési Egyetemen tanuló Lipcsei Claudia bronzérmet szerzett felnőtt 49 kg-ban.

 

Berei Béla, illetve a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE versenyzői számára a következő fontos megmérettetést a 20. Nemzetközi Gyermek Taekwondo Bajnokság jelenti Sindelfingenben, ahova a hét végén utazik a csapat.

A képen a magyar válogatott Szarajevóban (Jobbról a negyedik Lipcsei Claudia, középen Berei Béla)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kosártorna volt a Hódtóiban

Kosártorna volt a Hódtóiban

A közel 90 gyerek számára maradandó élményt hozott a nap, és még barátkozásra is jutott idő a határon túli magyar városokból érkezett fiatalokkal. Képekkel!
A felvételizők többsége nem hallott a duális képzésről

A felvételizők többsége nem hallott a duális képzésről

Ősszel több egyetemen és főiskolán is indulnak duális képzések. még van két hét, de így is még sokan az utolsó napokig halogatják a sorrend véglegesítését.
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen

Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen

50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.
77 éve született Rapcsák András

77 éve született Rapcsák András

Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.