SportDobogós lett Berei Béla

2015. február 5., csütörtök
 
Dobogós lett Berei Béla

Január 30. és február elseje között rendezték Szarajevóban a Bosnia Open WTF G 1 besorolású nemzetközi taekwondo versenyt.

 

 

 


A hazaiakon kívül 18 országból érkeztek sportolók Bosznia-Hercegonina fővárosába. Görögország, Irán, Németország, Csehország, Törökország, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Románia, Bulgária, Albánia, Lengyelország, Szlovákia, Montenegró, Szerbia, Macedónia, Litvánia és Ausztria taekwondosai léptek a szőnyegre.

 

A magyar válogatott tagjaként a hódmezővásárhelyi Berei Béla vett részt, és kadet -53 kg-os súlycsoportban aranyérmet szerzett. A beszámolók szerint a sorsolás most kedvezett is neki, mert előnyerő volt, így csak két meccset kellett küzdenie. Az első és a második is egy-egy szerb válogatott sportoló volt. Berei Béla mindkettőjüket technikai K.O.-val búcsúztatta a második menetben.

A kiváló technikák mellé most már az erő és a gyorsaság is párosult, így a vásárhelyi Máté Zsolt és a budapesti Mércse Attila mesterek által tanítottakat sikerrel alkalmazta.

A magyar válogatott 17 sportolóval vett részt és tíz érmet szerzett a bosnyák világranglista versenyen. Csapatban harmadik helyezést ért el a magyar válogatott úgy, hogy maga mögé utasította a világ- és olimpiai bajnokokkal felálló olasz és török csapatot.

A válogatott sikerében két vásárhelyi sportoló osztozott, Berei Bélán kívül a jelenleg Budapesten a Testnevelési Egyetemen tanuló Lipcsei Claudia bronzérmet szerzett felnőtt 49 kg-ban.

 

Berei Béla, illetve a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE versenyzői számára a következő fontos megmérettetést a 20. Nemzetközi Gyermek Taekwondo Bajnokság jelenti Sindelfingenben, ahova a hét végén utazik a csapat.

A képen a magyar válogatott Szarajevóban (Jobbról a negyedik Lipcsei Claudia, középen Berei Béla)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kosártorna volt a Hódtóiban

Kosártorna volt a Hódtóiban

A közel 90 gyerek számára maradandó élményt hozott a nap, és még barátkozásra is jutott idő a határon túli magyar városokból érkezett fiatalokkal. Képekkel!
A felvételizők többsége nem hallott a duális képzésről

A felvételizők többsége nem hallott a duális képzésről

Ősszel több egyetemen és főiskolán is indulnak duális képzések. még van két hét, de így is még sokan az utolsó napokig halogatják a sorrend véglegesítését.
Ezeken a napokon nem dolgozunk 2020-ban

Ezeken a napokon nem dolgozunk 2020-ban

2020-ban csupán két munkanap-áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az első hosszú hétvége a húsvéti időszakra esik majd.
Kemény meccsek - félig győzelem

Kemény meccsek - félig győzelem

Az U20-asoknál a végjátékban a higgadtabb játék döntőnek bizonyult. A felnőtt csapatnál gyakorlatilag már az első félidőben eldőltek az érdemi dolgok.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.