KözéletSemmelweis-napi díszközgyűlés

2022. július 5., kedd
 
Semmelweis-napi díszközgyűlés

A Semmelweis-napi megemlékezés részeként a vásárhelyi díszközgyűlésen a hagyományok szerint, átadták a Hódmezővásárhely Egészségügyéért, a Hódmezővásárhely Közszolgálatáért, a Hódmezővásárhely Nevelés-, és Oktatásügyének Szolgálatáért díjakat, valamint Pedagógus Életműdíjat.

 

 

 

 


A Hódmezővásárhely Egészségügyéért díjat hárman vehették át:

Dr. Deák Gábor nem tudott jelen lenni a díszközgyűlésen, neki egy későbbi időpontban adják át az elismerést.

1941-ben Budapesten született és 1965-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1969 és 1999 között a vásárhelyi Erzsébet Kórház főorvosa, 1991-től a város körzeti és üzemorvosa volt. A szülészet-nőgyógyászat, a kórbonctan-kórszövettan és a háziorvostan szakorvosa.

Több évig a Frankel Leó Szakközépiskola egészségügyi tagozaton volt óraadó tanár, a nővérképzésben is részt vett. Diákjai nagyon szerették óráit, tisztelték szakmai tudását. Két gyermeke van, fia is az egészségügyet választotta hivatásául, urológus a Szegedi Urológiai Klinikán, lánya pedig jogász lett. Felesége is az egészségügyben dolgozott hosszú éveken keresztül, az Erzsébet Kórház sterilizálójának volt a vezetője. A most 81 éves Deák Gábor a világjárvány ideje alatt is folytatta gyógyító tevékenységét, 53 éve szolgálja Vásárhely lakosainak egészségét.

 

Dr. Rajcsányi András főorvos 1948-ban született Szegeden. 1973-ban végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 1973. szeptember 11-e óta Hódmezővásárhelyen dolgozik. Először körzeti orvosként kezdte meg munkáját, majd 2000-től háziorvosként folytatta. A mai napig a hódmezővásárhelyi Agyag utcai rendelőben háziorvos. 49 éve dolgozik az egészségügyben. Nyugdíjas kora ellenére a Covid járvány ideje alatt is helytállt, nem hagyta el az egészségügyet. Szakmáját tiszteli és szereti. Két gyermeke van, egy fia és egy lánya, leánya védőnőként dolgozik Szegeden.

 

Dr. Kováts Dénes kórházi főorvos 1954-ben született Hódmezővásárhelyen. A Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségizett 1973-ban, majd ezt követően a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett orvosi diplomát 1979-ben. 1983-ban tett szülészet-nőgyógyászat szakvizsgát, így szülészet-nőgyógyászat szakorvos. Az egyetemi diploma megszerzésétől a mai napig a vásárhelyi Erzsébet Kórház szülészet-nőgyógyász osztályán dolgozik. Dr. Kováts Dénes 43 éve van a pályán.

 

 

A Semmelweis-naphoz, a Köztisztviselők Napjához és a Padagósnaphoz kapcsolódóan adtak át díjakat.

 

Hódmezővásárhely Közszolgálatáért elismerésben részesült Pesti-Palócz Mihályné, nyugalmazott köztisztviselő. Hódmezővásárhelyen született. 1969. szeptember 15-én kezdte meg munkáját a Polgármesteri Hivatalban. Az iktatóba került. Közben 1984-ben a Frankel Leó Közgazdasági Szakközépiskolában, pénzügy-számvitel szakon vizsgázott és képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus végzettséget szerzett. Kimagaslóan végezte munkáját 41 éven keresztül.

 

Hódmezővásárhely Nevelés- és Oktatásügyének Szolgálatáért elismerésben részesült Ábrahám Györgyné dajka. Nyomdaipari Szakiskolában végzett kézi szedő/nyomdász szakon. Ezután kezdett el dolgozni először nyomdászként, majd 1994-ben dajkaként folytatta munkáját az azóta már bezárt Szántó Kovács János utcai Óvodában. A dajka szakképesítést munka mellett szerezte meg 1994-ben. 1995-ben került a Zrínyi Utcai Óvodába, ami ma a Hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda. A gyermekek, munkatársak, szülők szeretik, tisztelik. 28 éve végzi példaértékűen munkáját az óvodában.

 

Maksa Zsuzsanna óvodapedagógus, óvodavezető-helyettes „Pedagógus Életműdíjat” kapott. A Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségizett, majd a Szarvasi Óvónőképzőben folytatta tanulmányait nappali tagozaton. 1982-ben diplomája megszerzése után jelenlegi munkahelyén, a Hódmezővásárhelyi Oldalkosár utcai Óvodában kezdett el dolgozni óvodapedagógusként.

1997-ben elvégezte a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola tanító szakát, majd 2003-ban a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Főiskolai Karán vezető óvodapedagógus-szakvizsgát szerzett. 2014-ben képzésen vett részt, mely lehetővé tette számára oktatói feladatok ellátását a dajkaképzésben. Mentori feladatokat, tevékenységeket végzett a hátrányos helyzetű csoportok, gyermekek fejlesztése érdekében. Munkájuk elismeréseként óvodájuk „Vöröskeresztes Bázisóvoda” címet nyert.

2016-ban kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért oklevelet, 2013-ban Vásárhelyi Cigányságért Díjat kapott. Kötődése nagyon erős intézményéhez, hiszen első munkahelyén dolgozott 40 éven át.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ketten indulnak a mártélyi polgármesteri címért

Ketten indulnak a mártélyi polgármesteri címért

A két polgármester-jelölt mellett a 6 tagú testületbe 15 jelölt lesz. Kisorsolták a szavazólapon megjelenő névsort is.
Semmelweis-napi kitüntetettek

Semmelweis-napi kitüntetettek

Semmelweis Ignác születésének évfordulója évek óta hagyományosan az egészségügyben áldozatos és nélkülözhetetlen munkát vállalók napja. Idén sincsen ez másképp.
Négy hónap után van jegyzője Vásárhelynek

Négy hónap után van jegyzője Vásárhelynek

Július elsejétől Dr. Karsai Éva lett a megyei jogú város jegyzője, aki a Polgármesteri hivatalba 2021 decemberében került aljegyzőként.
Emlék-képek 3.

Emlék-képek 3.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából ezúttal egy 2005 júliusi eseményt varázsoltunk elő. A nyári időszak nagysikerű programsorozata.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.