KözéletNégy hónap után van jegyzője Vásárhelynek

2022. július 2., szombat
 
Négy hónap után van jegyzője Vásárhelynek

Július elsejétől Dr. Karsai Éva lett a megyei jogú város jegyzője, aki a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatalba 2021. decemberében került aljegyzőként.

 

 

 

 


 

A szegedi Karsai Éva a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végzett 2004-ben, majd az ásotthalmi polgármesteri hivatalban kezdett dolgozott, 2008-tól 2013-ig jegyzőként. 2015. márciustól önálló ügyvédi és hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenységet folytatott.

 

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatalba 2021. decemberében került aljegyzőként. Tatár Zoltán jegyző februári távozásával Karsai Éva aljegyzőként látta el a hivatalvezetői feladatokat. A jegyzői posztra kiírt első pályázaton még nem indult, de a második kiírás után már beadta a pályázatát.

 

Mint az a sajtóból ismeretes, 2018-ban Hódmezővásárhelyen Korsós Ágnes címzetes főjegyzője táppénzen volt, amikor Márky-Zay Péter polgármester felmentette. Varga Ildikó lett a jegyző 2018 májusától, de alig másfél év után távozott. Csak fél évvel később lett jegyzője a városnak, miután  2020 júniusában Tatár Zoltán addigi aljegyzőt nevezték ki.

Tatár Zoltán idén februárban mondott le. Négy hónap után, a második pályázati körben lett Dr. Karsai Éva a jegyző

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

A Péczely tanára és a vónószenekar vezetője, maga is gyakran vállal fellépéseket is, ott volt például júniusban a Hegedű Ünnepén a Vigadóban.
Frontális ütközés a 47-esen

Frontális ütközés a 47-esen

Halálos baleset történt június 29-én 13 óra körül a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely közelében.A nyitás időpontja még bizonytalan

A nyitás időpontja még bizonytalan

Szinte minden engedély megvan már. Vásárhelyen a Hódtói Pihenőpark és az Aldi között tervezik a McDonald’s-t, amelyhez a tervek szerint McDrive is kapcsolódik.
Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Dr. Miklós Péter lett a főigazgató, aki.már nyolc évig volt az intézmény vezetője, azonban egy bírósági ítélet miatt le kellett mondania.

 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.