KözéletNégy hónap után van jegyzője Vásárhelynek

2022. július 2., szombat
 
Négy hónap után van jegyzője Vásárhelynek

Július elsejétől Dr. Karsai Éva lett a megyei jogú város jegyzője, aki a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatalba 2021. decemberében került aljegyzőként.

 

 

 

 


 

A szegedi Karsai Éva a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végzett 2004-ben, majd az ásotthalmi polgármesteri hivatalban kezdett dolgozott, 2008-tól 2013-ig jegyzőként. 2015. márciustól önálló ügyvédi és hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenységet folytatott.

 

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatalba 2021. decemberében került aljegyzőként. Tatár Zoltán jegyző februári távozásával Karsai Éva aljegyzőként látta el a hivatalvezetői feladatokat. A jegyzői posztra kiírt első pályázaton még nem indult, de a második kiírás után már beadta a pályázatát.

 

Mint az a sajtóból ismeretes, 2018-ban Hódmezővásárhelyen Korsós Ágnes címzetes főjegyzője táppénzen volt, amikor Márky-Zay Péter polgármester felmentette. Varga Ildikó lett a jegyző 2018 májusától, de alig másfél év után távozott. Csak fél évvel később lett jegyzője a városnak, miután  2020 júniusában Tatár Zoltán addigi aljegyzőt nevezték ki.

Tatár Zoltán idén februárban mondott le. Négy hónap után, a második pályázati körben lett Dr. Karsai Éva a jegyző

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

A Péczely tanára és a vónószenekar vezetője, maga is gyakran vállal fellépéseket is, ott volt például júniusban a Hegedű Ünnepén a Vigadóban.
Frontális ütközés a 47-esen

Frontális ütközés a 47-esen

Halálos baleset történt június 29-én 13 óra körül a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely közelében.A nyitás időpontja még bizonytalan

A nyitás időpontja még bizonytalan

Szinte minden engedély megvan már. Vásárhelyen a Hódtói Pihenőpark és az Aldi között tervezik a McDonald’s-t, amelyhez a tervek szerint McDrive is kapcsolódik.
Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Dr. Miklós Péter lett a főigazgató, aki.már nyolc évig volt az intézmény vezetője, azonban egy bírósági ítélet miatt le kellett mondania.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.