KözéletNégy hónap után van jegyzője Vásárhelynek

2022. július 2., szombat
 
Négy hónap után van jegyzője Vásárhelynek

Július elsejétől Dr. Karsai Éva lett a megyei jogú város jegyzője, aki a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatalba 2021. decemberében került aljegyzőként.

 

 

 

 


 

A szegedi Karsai Éva a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végzett 2004-ben, majd az ásotthalmi polgármesteri hivatalban kezdett dolgozott, 2008-tól 2013-ig jegyzőként. 2015. márciustól önálló ügyvédi és hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenységet folytatott.

 

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatalba 2021. decemberében került aljegyzőként. Tatár Zoltán jegyző februári távozásával Karsai Éva aljegyzőként látta el a hivatalvezetői feladatokat. A jegyzői posztra kiírt első pályázaton még nem indult, de a második kiírás után már beadta a pályázatát.

 

Mint az a sajtóból ismeretes, 2018-ban Hódmezővásárhelyen Korsós Ágnes címzetes főjegyzője táppénzen volt, amikor Márky-Zay Péter polgármester felmentette. Varga Ildikó lett a jegyző 2018 májusától, de alig másfél év után távozott. Csak fél évvel később lett jegyzője a városnak, miután  2020 júniusában Tatár Zoltán addigi aljegyzőt nevezték ki.

Tatár Zoltán idén februárban mondott le. Négy hónap után, a második pályázati körben lett Dr. Karsai Éva a jegyző

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

A Péczely tanára és a vónószenekar vezetője, maga is gyakran vállal fellépéseket is, ott volt például júniusban a Hegedű Ünnepén a Vigadóban.
Frontális ütközés a 47-esen

Frontális ütközés a 47-esen

Halálos baleset történt június 29-én 13 óra körül a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely közelében.A nyitás időpontja még bizonytalan

A nyitás időpontja még bizonytalan

Szinte minden engedély megvan már. Vásárhelyen a Hódtói Pihenőpark és az Aldi között tervezik a McDonald’s-t, amelyhez a tervek szerint McDrive is kapcsolódik.
Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Dr. Miklós Péter lett a főigazgató, aki.már nyolc évig volt az intézmény vezetője, azonban egy bírósági ítélet miatt le kellett mondania.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.