Kultúra, oktatásSárgulás a Mezőgazdasági Karon

2023. május 12., péntek
 
Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

„Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus…”, „Hát, akkor örvendezzünk Míg ifjú életünk…” hangzott fel ma délelőtt a híres ballagási dal - ki tudja hányadszor 1896 óta, amikor a Dél Alföldön elsőként elindult Hódmezővásárhelyen az alapfokú mezőgazdasági szakiskola, majd pedig 58 éve a felsőoktatás.  

 

 

 

Május 12-én délelőtt szülők, hozzátartozók, nem egy végzősnek pedig férje, felesége, gyermeke kísérte el a diplomázásra készülő egyetemi hallgatót. A mezőgazdasági mérnök, vadgazda mérnök és vidékfejlesztési agrármérnök szakok nappali és levelező szakos hallgatói ballagtak el, illetve a vidékfejlesztési agrármérnök mesterképzés és a felsőoktatási szakképzéseink végzősei.

Többen már családosként döntöttek úgy, hogy egy agrárdiploma még jól jöhet. Voltak olyanok, akiknek ez egy - ahogy fogalmaztak - nagyon erős ugródeszka a gödöllői Szent István Egyetemre. Abban pedig mindenki egyetértett, hogy a hatékony gazdálkodás és a piacra jutás érdekében egyre nagyobb szükség van a magasabb szintű tudásra.

Természetesen ez a nap nem a jövő tervezgetéséről, hanem éppen hogy a múltról, pontosabban az egyetem falai között eltöltött három évről szólt.

A ballagás a Városháza Dísztermében fejeződött be, ahol Mikó Edit dékán, egyetemi docens búcsúztatta a hallgatókat

Majd Kocsisné Gráf Myrtill főiskolai docens, évfolyamfelelős, majd Weigert Adrienn búcsúzott el a végzősök nevében a kartól és a várostól. Az ünnepségen a város képviseletében Angyal Zsolt jegyző köszöntötte a ballagókat. Márki-Zay Péter polgármester videóüzenetben szólt a ballagókhoz.

A sok évtizedes hagyomány szerint, azután délután 3- tól indult a Sárgulási fogatos felvonulás, idén is, mint minden esztendőben a Kutasi úti Tangazdaságból.

 

Idén 72 végzős ült fel a fogatokra, és végigvonulva a városon jelképesen búcsúztak Vásárhelytől, amely befogadta őket.

A ballagás ugyan pénteken megvolt, de a kötelező félévi gyakorlat után, decemberben kezdődnek a záróvizsgák és a védés. A diplomakiosztó február elején lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Vádat emeltek azzal az anyával szemben, aki éheztette és bántalmazta két kislányát, ha sportban és a tanulásban nem jól teljesítettek. Ezzel súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Jön a Deja vu fesztivál

Jön a Deja vu fesztivál

Június 1-2-3-án újra benépesül az ország retro rajongóival az Újszegedi Partfürdő. Európai és hazai sztárok sokasága lép színpadra Szegeden.
A rájátszás első meccsén kikapott a Kosársuli

A rájátszás első meccsén kikapott a Kosársuli

Május 4-én este Budapesten, a Pénzügyőr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszás első körében.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.