Kultúra, oktatásSárgulás a Mezőgazdasági Karon

2023. május 12., péntek
 
Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

„Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus…”, „Hát, akkor örvendezzünk Míg ifjú életünk…” hangzott fel ma délelőtt a híres ballagási dal - ki tudja hányadszor 1896 óta, amikor a Dél Alföldön elsőként elindult Hódmezővásárhelyen az alapfokú mezőgazdasági szakiskola, majd pedig 58 éve a felsőoktatás.  

 

 

 

Május 12-én délelőtt szülők, hozzátartozók, nem egy végzősnek pedig férje, felesége, gyermeke kísérte el a diplomázásra készülő egyetemi hallgatót. A mezőgazdasági mérnök, vadgazda mérnök és vidékfejlesztési agrármérnök szakok nappali és levelező szakos hallgatói ballagtak el, illetve a vidékfejlesztési agrármérnök mesterképzés és a felsőoktatási szakképzéseink végzősei.

Többen már családosként döntöttek úgy, hogy egy agrárdiploma még jól jöhet. Voltak olyanok, akiknek ez egy - ahogy fogalmaztak - nagyon erős ugródeszka a gödöllői Szent István Egyetemre. Abban pedig mindenki egyetértett, hogy a hatékony gazdálkodás és a piacra jutás érdekében egyre nagyobb szükség van a magasabb szintű tudásra.

Természetesen ez a nap nem a jövő tervezgetéséről, hanem éppen hogy a múltról, pontosabban az egyetem falai között eltöltött három évről szólt.

A ballagás a Városháza Dísztermében fejeződött be, ahol Mikó Edit dékán, egyetemi docens búcsúztatta a hallgatókat

Majd Kocsisné Gráf Myrtill főiskolai docens, évfolyamfelelős, majd Weigert Adrienn búcsúzott el a végzősök nevében a kartól és a várostól. Az ünnepségen a város képviseletében Angyal Zsolt jegyző köszöntötte a ballagókat. Márki-Zay Péter polgármester videóüzenetben szólt a ballagókhoz.

A sok évtizedes hagyomány szerint, azután délután 3- tól indult a Sárgulási fogatos felvonulás, idén is, mint minden esztendőben a Kutasi úti Tangazdaságból.

 

Idén 72 végzős ült fel a fogatokra, és végigvonulva a városon jelképesen búcsúztak Vásárhelytől, amely befogadta őket.

A ballagás ugyan pénteken megvolt, de a kötelező félévi gyakorlat után, decemberben kezdődnek a záróvizsgák és a védés. A diplomakiosztó február elején lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Vádat emeltek azzal az anyával szemben, aki éheztette és bántalmazta két kislányát, ha sportban és a tanulásban nem jól teljesítettek. Ezzel súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Jön a Deja vu fesztivál

Jön a Deja vu fesztivál

Június 1-2-3-án újra benépesül az ország retro rajongóival az Újszegedi Partfürdő. Európai és hazai sztárok sokasága lép színpadra Szegeden.
A rájátszás első meccsén kikapott a Kosársuli

A rájátszás első meccsén kikapott a Kosársuli

Május 4-én este Budapesten, a Pénzügyőr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszás első körében.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.