Kék hírekKönyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

2023. május 11., csütörtök
 
Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt gyermekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette a sértettek testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődését.

 

 

(Képünk illusztráció)

 


A vádirat szerint a vádlott egyedül nevelte két kiskorú lányát, melynek során a 2016. és 2021. ősze közötti időszakban, súlyos alkoholproblémákkal is küzdve, teljesíthetetlen elvárásokat fogalmazott meg a sértettekkel szemben. Ha a lányok ötösnél rosszabb jegyet vittek haza, akkor megalázta, bántalmazta őket, emiatt előfordult, hogy a sértett könyörgött tanárának, hogy ne írja be a rosszabb jegyet.

 

Mindezen túl nem vehettek részt osztálykiránduláson és csak a kötelező iskolai programokra mehettek el. A vádlott a magas színvonalon sportoló sértettektől még kimagaslóbb teljesítményt várt el, ezért minden nap mérte testsúlyukat, melynek megtartása érdekében nem adott nekik elegendő ételt. A sokszor éhező gyerekek tízóraira is csak egy müzlit vihettek, zsebpénzt nem kaptak, nehogy abból ételt vehessenek. A vádlott mindezeken túl folyamatosan szidta gyermekeit, becsmérelve iskolai és sport teljesítményüket amellett, hogy a sértettek édesapjukkal sem tarthattak – csak titokban – kapcsolatot.

 

A vádlott mindezekkel olyan lelki szenvedést okozott gyermekeinek, hogy iskolai jelzésre az akkor még kiskorú sértettet ideiglenes hatállyal a gyámhatóság az édesapánál helyezte el, akit követett az akkorra már felnőtté vált testvére is – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

 
 
Forrás: Csongrad Csanad Megyei RFK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Jön a Deja vu fesztivál

Jön a Deja vu fesztivál

Június 1-2-3-án újra benépesül az ország retro rajongóival az Újszegedi Partfürdő. Európai és hazai sztárok sokasága lép színpadra Szegeden.
A rájátszás első meccsén kikapott a Kosársuli

A rájátszás első meccsén kikapott a Kosársuli

Május 4-én este Budapesten, a Pénzügyőr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszás első körében.
Két vásárhelyi tánccsapat kijutott az Európa-bajnokságra

Két vásárhelyi tánccsapat kijutott az Európa-bajnokságra

A IX. Országos Majorette Bajnokságon több dobogós helyezéssel kijutott az EB-re a Crystal Dance Club és az Emerald Dance Team.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.