Kék hírekKönyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

2023. május 11., csütörtök
 
Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt gyermekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette a sértettek testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődését.

 

 

(Képünk illusztráció)

 


A vádirat szerint a vádlott egyedül nevelte két kiskorú lányát, melynek során a 2016. és 2021. ősze közötti időszakban, súlyos alkoholproblémákkal is küzdve, teljesíthetetlen elvárásokat fogalmazott meg a sértettekkel szemben. Ha a lányok ötösnél rosszabb jegyet vittek haza, akkor megalázta, bántalmazta őket, emiatt előfordult, hogy a sértett könyörgött tanárának, hogy ne írja be a rosszabb jegyet.

 

Mindezen túl nem vehettek részt osztálykiránduláson és csak a kötelező iskolai programokra mehettek el. A vádlott a magas színvonalon sportoló sértettektől még kimagaslóbb teljesítményt várt el, ezért minden nap mérte testsúlyukat, melynek megtartása érdekében nem adott nekik elegendő ételt. A sokszor éhező gyerekek tízóraira is csak egy müzlit vihettek, zsebpénzt nem kaptak, nehogy abból ételt vehessenek. A vádlott mindezeken túl folyamatosan szidta gyermekeit, becsmérelve iskolai és sport teljesítményüket amellett, hogy a sértettek édesapjukkal sem tarthattak – csak titokban – kapcsolatot.

 

A vádlott mindezekkel olyan lelki szenvedést okozott gyermekeinek, hogy iskolai jelzésre az akkor még kiskorú sértettet ideiglenes hatállyal a gyámhatóság az édesapánál helyezte el, akit követett az akkorra már felnőtté vált testvére is – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

 
 
Forrás: Csongrad Csanad Megyei RFK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Jön a Deja vu fesztivál

Jön a Deja vu fesztivál

Június 1-2-3-án újra benépesül az ország retro rajongóival az Újszegedi Partfürdő. Európai és hazai sztárok sokasága lép színpadra Szegeden.
A rájátszás első meccsén kikapott a Kosársuli

A rájátszás első meccsén kikapott a Kosársuli

Május 4-én este Budapesten, a Pénzügyőr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszás első körében.
Két vásárhelyi tánccsapat kijutott az Európa-bajnokságra

Két vásárhelyi tánccsapat kijutott az Európa-bajnokságra

A IX. Országos Majorette Bajnokságon több dobogós helyezéssel kijutott az EB-re a Crystal Dance Club és az Emerald Dance Team.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.