KözéletRendkívüli közgyűlés volt

2023. május 17., szerda
 
Rendkívüli közgyűlés volt

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul a Fidesz a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban történt információbiztonsági incidens miatt - jelentette be Benkő Zsolt önkormányzati képviselő május 17-én a város közgyűlésének rendkívüli ülését követően.

 

 

 

 

A politikus emlékeztetett rá, a Fidesz-KDNP képviselői vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték azt követően, hogy az önkormányzat korábbi jegyzője közösségi oldalán nyilvánosságra hozta, hogy Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) felesége 2020 őszén kívülről belépett a polgármesteri titkárság elektronikus levelezésébe. Erre azért volt lehetősége, mert a polgármester megadta számára az ehhez szükséges jelszót.

A paritásos alapon kialakítandó vizsgálóbizottság feladata lett volna az eset részleteinek feltárása, s annak megállapítása, történt-e jogsértés, milyen hivatalos iratokhoz, személyes adatokhoz fért hozzá jogosulatlanul a polgármester felesége - közölte a képviselő.

Benkő Zsolt úgy fogalmazott, Márki-Zay Péter mindent megtett annak érdekében, hogy eltussolja saját és felesége felelősségét, ezért nem maradt más lehetőségük, mint hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz forduljanak, és bejelentést tegyenek.

A Fidesz képviselője a közgyűlésen a vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló napirendi pont vitájában hangsúlyozta, egy választott tisztségviselő nem adhatja át hatalma legkisebb részét sem hozzátartozójának. A politikus arra tett javaslatot, hogy a háromfős testületbe egy tagot a Fidesz frakciója delegáljon, egy a polgármestert támogató képviselők közül kerüljön ki, harmadikként pedig a jogász végzettségű Kis Andrea (MSZP), korábbi alpolgármester vegyen részt a munkában.

A szocialista politikus azonban közölte, nem szeretne a bizottság tagja lenni, mert a történtek idején még alpolgármesterként aktívan részt vett a polgármesteri hivatal munkájában.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, a nyilvánosság és az elszámoltatás híve, de fölháborítónak tartja, hogy minden alap nélkül támadják a feleségét.

A polgármester módosító javaslatában kezdeményezte, hogy a bizottság létszámát emeljék öt főre, feladata pedig a polgármesteri hivatalban 2018 és 2023 között történt információbiztonsági incidensek, valamint a politikusok hozzátartozóinak nyújtott önkormányzati juttatások vizsgálata legyen.

A közgyűlés többsége elfogadta a polgármester módosító javaslatát, a vizsgálóbizottság tagjává pedig három, Marki-Zay Pétert támogató képviselő mellett Krupiczer Ferencet (DK) és Benkő Zsoltot választották.

 
 
Forrás: MTI
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Továbbjutott a Kosársuli

Továbbjutott a Kosársuli

A Pénzügyőr elleni hazai meccsel folytatta az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszását a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.
Jön a Deja vu fesztivál

Jön a Deja vu fesztivál

Június 1-2-3-án újra benépesül az ország retro rajongóival az Újszegedi Partfürdő. Európai és hazai sztárok sokasága lép színpadra Szegeden.
Máyer Jenő képeslaphagyatéka a Tornyai-múzeumban

Máyer Jenő képeslaphagyatéka a Tornyai-múzeumban

A 19. század végének és a 20. század első felének Hódmezővásárhelyét ismerhetik meg az érdeklődők a képeslaphagyatékból rendezett kiállításon.
 

És ezt már olvasta?

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
 
Remek teljesítmény - szép végeredmény
Remek teljesítmény - szép végeredmény Nehéz helyzetben, csodálatos játékkal szerezte meg első győzelmét vendégként az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli.