KözéletRendkívüli közgyűlés volt

2023. május 17., szerda
 
Rendkívüli közgyűlés volt

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul a Fidesz a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban történt információbiztonsági incidens miatt - jelentette be Benkő Zsolt önkormányzati képviselő május 17-én a város közgyűlésének rendkívüli ülését követően.

 

 

 

 

A politikus emlékeztetett rá, a Fidesz-KDNP képviselői vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték azt követően, hogy az önkormányzat korábbi jegyzője közösségi oldalán nyilvánosságra hozta, hogy Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) felesége 2020 őszén kívülről belépett a polgármesteri titkárság elektronikus levelezésébe. Erre azért volt lehetősége, mert a polgármester megadta számára az ehhez szükséges jelszót.

A paritásos alapon kialakítandó vizsgálóbizottság feladata lett volna az eset részleteinek feltárása, s annak megállapítása, történt-e jogsértés, milyen hivatalos iratokhoz, személyes adatokhoz fért hozzá jogosulatlanul a polgármester felesége - közölte a képviselő.

Benkő Zsolt úgy fogalmazott, Márki-Zay Péter mindent megtett annak érdekében, hogy eltussolja saját és felesége felelősségét, ezért nem maradt más lehetőségük, mint hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz forduljanak, és bejelentést tegyenek.

A Fidesz képviselője a közgyűlésen a vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló napirendi pont vitájában hangsúlyozta, egy választott tisztségviselő nem adhatja át hatalma legkisebb részét sem hozzátartozójának. A politikus arra tett javaslatot, hogy a háromfős testületbe egy tagot a Fidesz frakciója delegáljon, egy a polgármestert támogató képviselők közül kerüljön ki, harmadikként pedig a jogász végzettségű Kis Andrea (MSZP), korábbi alpolgármester vegyen részt a munkában.

A szocialista politikus azonban közölte, nem szeretne a bizottság tagja lenni, mert a történtek idején még alpolgármesterként aktívan részt vett a polgármesteri hivatal munkájában.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, a nyilvánosság és az elszámoltatás híve, de fölháborítónak tartja, hogy minden alap nélkül támadják a feleségét.

A polgármester módosító javaslatában kezdeményezte, hogy a bizottság létszámát emeljék öt főre, feladata pedig a polgármesteri hivatalban 2018 és 2023 között történt információbiztonsági incidensek, valamint a politikusok hozzátartozóinak nyújtott önkormányzati juttatások vizsgálata legyen.

A közgyűlés többsége elfogadta a polgármester módosító javaslatát, a vizsgálóbizottság tagjává pedig három, Marki-Zay Pétert támogató képviselő mellett Krupiczer Ferencet (DK) és Benkő Zsoltot választották.

 
 
Forrás: MTI
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Továbbjutott a Kosársuli

Továbbjutott a Kosársuli

A Pénzügyőr elleni hazai meccsel folytatta az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszását a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.
Jön a Deja vu fesztivál

Jön a Deja vu fesztivál

Június 1-2-3-án újra benépesül az ország retro rajongóival az Újszegedi Partfürdő. Európai és hazai sztárok sokasága lép színpadra Szegeden.
Máyer Jenő képeslaphagyatéka a Tornyai-múzeumban

Máyer Jenő képeslaphagyatéka a Tornyai-múzeumban

A 19. század végének és a 20. század első felének Hódmezővásárhelyét ismerhetik meg az érdeklődők a képeslaphagyatékból rendezett kiállításon.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.