SportTovábbjutott a Kosársuli

2023. május 13., szombat
 
Továbbjutott a Kosársuli

A Pénzügyőr elleni hazai meccsel folytatta az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszását a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese a budapesti vereség után javítani tudott, nyolc ponttal megnyerte a visszavágót, így a szezon utolsó két mérkőzését az 5. helyért játszhatja.  

Noha a Pénzügyőr az odavágón 71-69-re nyert, szinte meccsnullról kezdődött a találkozó a Hódtói Sportcsarnokban péntek este. Ennek ellenére nem ilyen kezdésről álmodott a sikerrel megvívott 3x3-as világbajnoki selejtezőről visszatérő Kelement, valamint a sérüléséből felépülő Pinnyeyt ismét a soraiban tudó Kosársuli előzetesen: az első másfél negyedet - egészen a 16. percig - végigvezette az egyáltalán nem megilletődötten kosárlabdázó Pénzügyőr. Kerkai és Barócsi kosaraival 5-0-val kezdtek a zöldmezesek, majd ugyan Vuk Pavlovic időkérését követően közelebb jött a vásárhelyi csapat, az első negyed második felében produkált egy 12-0-s rohamot a Pénzügyőr, amelynek köszönhetően 25-11-re lépett el a 9. percre. A Kosársuli rossz szériáját Balogh, majd Bálint pontjai törték meg, ám az első tíz perc végén így is simán vezettek a vendégek (16-28).

A második negyed elején nagyobb tempóra váltott a Kosársuli, Balogh vezetésével sikerült is tíz pont alá csökkenteni a különbséget - a 13. percben, 26-31-nél kért időt a vendégek vezetőedzője, Fülöp Gergő. A negyed közepén aztán Bálint triplájával érte utol a Kosársuli a Pénzügyőrt, majd Kelemen büntetői után új meccs indult: átvette a vezetést a csapat, és a lefújásig végig őrizte is azt. A félidőben viszont teljesen nyílt volt a párharc, a 45-41-es hazai előny ugyanis összesítésben mindössze kétpontos különbséget jelentett.


A harmadik negyedben úgy folytatódott a meccs, ahogy a szünet előtt abbamaradt: a játékrész elején a Varga testvérek kosarai növelték hat pontra a Kosársuli vezetését, ezzel az előnnyel pedig jól is tudott gazdálkodni a csapat - 52-48-ról jó büntetőzéssel és egy Kelemen-triplával ráadásul jött egy 11-0-s sorozat, ami egyrészt 63-48-ra alakította az állást, másrészt az egész párharcot eldöntötte. A negyed végén dr. Szekeres dudaszós triplájával kapaszkodott ugyan a Pénzügyőr, ám így is 67-54-ről kezdődhetett az utolsó tíz perc.


Az utolsó tíz perc, ahol előbb visszajött tízre a Pénzügyőr, majd a remek teljesítményt nyújtó Borbáth hát mögötti passzából Bálint kosara nyugtatta a hazai közönséget. Egészen az utolsó három percig szinte végig a tíz pont környéki határon mozgott a különbség, majd jött Barócsi második sikeres triplája zsinórban, az utolsó percbe lépve pedig Horváth is elsüllyesztett egy hárompontost. Hatnál kevesebbre ugyanakkor nem csökkent a büntetőzéssel kosarakat szerző Kosársuli előnye, így a vége magabiztos, 84-76-os győzelem, így párharcbeli továbbjutás is lett egyben. A meccs legeredményesebbje a 15 ponttal, 6 lepattanóval és 6 assziszttal 30-as VAL-értéket produkáló Borbáth lett, míg a Kosársulinál Varga Ákos (11 pont, 10 lepattanó), a Pénzügyőrnél Barócsi (20 pont, 10 lepattanó) zárt dupla-duplával. 

 

NB I/B Zöld csoport, rájátszás az 5-8. helyért, első forduló, visszavágó:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - Pénzügyőr SE 84-76 (16-28, 29-13, 22-13, 17-22)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Varga, Vadász, Borgula

Kosársuli: Varga Á. 11, Borbáth 15/3, Kelemen 14/3, Bálint 13/3, Varga Z. 15/3
Cserék: Balogh 7/3, Pinnyey 7/3, Kass 2
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Pénzügyőr: Horváth 11/6, Kovács 4, Hajnal 6/6, Kerkai 22/3, Barócsi 20/9
Cserék: dr. Szekeres 6/3, Nyikos 5, Szálas 2, Széphelyi -
Vezetőedző: Fülöp Gergő

 

Vuk Pavlovic: "Az első negyedben nem úgy kosárlabdáztunk, ahogyan tudunk: sem hajtásban, sem taktikailag, sem egyénileg nem úgy teljesítettünk a feladatokat, ahogy gyakoroljuk és ahogy arra képesek vagyunk. Ez rányomta a bélyegét a támadásokra is, rengeteg kosarat kaptunk és kevés pontot dobtunk. A második és harmadik negyedben elkezdtünk gyorsabban játszani, ahogy azt előzetesen is terveztük. A negyedik negyedet elveszítettük, de ott is megvolt az energia, a kulcsszituációkban jó döntéseket hoztunk, védekeztünk, ahogyan tudunk és így sikerült továbbjutnunk ebből a párharcból. Gratulálok a Pénzügyőrnek is, jól játszottak mindkét meccsen, jó ellenfél volt, további sok sikert kívánok a bajnokságban!"


Fülöp Gergő: "Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű nyerni Hódmezővásárhelyen, de szerencsére az elején azt a lendületet tudtuk továbbvinni, amivel az előző párharc során nyerni tudtunk. Sajnos ezt követően a játékunk lelassult és elkezdett visszakapaszkodni a Vásárhely, viszont végig partiban tudtunk maradni. A végén nem jött össze a fordítás, de maximálisan elégedett vagyok a játékosokkal. Sok sikert kívánok a Vásárhelynek!"

 

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 12-én délelőtt Vásárhelyen, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán a hagyományoknak megfelelően elballagtak a diplomázásra készülő egyetemi hallgatók.
Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Vádat emeltek azzal az anyával szemben, aki éheztette és bántalmazta két kislányát, ha sportban és a tanulásban nem jól teljesítettek. Ezzel súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Jön a Deja vu fesztivál

Jön a Deja vu fesztivál

Június 1-2-3-án újra benépesül az ország retro rajongóival az Újszegedi Partfürdő. Európai és hazai sztárok sokasága lép színpadra Szegeden.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.