Kék hírekRejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

2020. február 17., hétfő
 
Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Az ügyészség a vádlott bűnösségének megállapítása és fegyházbüntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést, így ismét tárgyalják a bizonyos körülmények miatt rejtélyes szentesi ügyet.

 

 

 

 

 

 

A lassan 20 éves ügy végén a Fővárosi Főügyészség 2017 decemberében előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére eljárása miatt, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt D. L. L. vádlottal szemben. A vád szerint a vádlott 2006. augusztus 21-én kézigránátot dobott a szentesi önkormányzat jegyzőjének lakására azért, hogy a jegyzőt megölje.

A Szegedi Törvényszék 2018. november 28-án kihirdetett ítéletében a vádlottat az ellene emelt vád alól felmentette, mert úgy ítélte meg: nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani azt, hogy a cselekményt a vádlott követte el.

A döntés ellen az ügyészség a vádlott bűnösségének megállapítása és fegyházbüntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

 

A vádirat szerint D. L. L. vádlott hosszú évek óta konfliktusban állt a szentesi önkormányzat jegyzőjével, mivel az a vádlott számára kedvezőtlen döntéseket hozott.

A vádlott és családja Szentesen egy sörözőt üzemeltetett, ahol a jegyző határozatával még 2001 áprilisában betiltotta a zeneszolgáltatást, majd, mivel ez nem történt meg, 2002 szeptemberében bírság megfizetésére is kötelezte a sörözőt hivatalos működtetőt, a vádlott édesapját. A hatósági eljárás éveken át folyt, és a vádlottban az a meggyőződés alakult ki, hogy a jegyző személyesen akadályozza őt a szükséges engedélyek megszerzésében. Emiatt érzett felháborodásában a vádlott az egyik helyszíni ellenőrzést követően 2003-ban egy téglát dobott be a jegyző lakásába, ahol személyi sérülés nem történt.

Később egy több napon át zenés-táncos rendezvény során a jegyző ismét felszólította a vádlottat arra, hogy ilyen rendezvényt nem tarthatnak, és figyelmeztette: ha a felszólításnak nem tesznek eleget, pénzbírsággal fogja sújtani.

 

A söröző ügyével összefüggő hatósági ügyintézéssel párhuzamosan a vádlott gyermekének elhelyezésével kapcsolatban is eljárás indult a Szentesi Polgármesteri Hivatalban, miután a vádlott élettársa 2006. július 21-én eltűnt.

Az asszony eltűnését a kislány édesapja, Koncz Judit volt élettársa jelentette be, aki reggel láthatásra vitte volna a gyermeket, de senki sem nyitott ajtót neki.

K. Judit, aki Szentesen lakott albérletben, kétéves gyermekével, az egyik nap, a kisgyermeket hátrahagyva elment otthonról és azóta sem adott magáról életjelet. Rengeteg gyanús körülmény volt az eltűnés körül. Az egyik, hogy aznap éjjel a nő kutyája, egy kuvasz, elpusztult: megmérgezték. A kislány, az akkor 2 esztendős Diána DVD-t nézett, az eszköz végtelenített lejátszásra volt állítva, mikor megtalálták a gyermeket. Anyja ruhatárából csak a hálóinge hiányzott, egy fülbevalóját megtalálták az udvaron. Tény, hogy 2006-ban, eltűnése évében Judit már egy másik férfival élt.

 

A gyámhatóság ugyan fenntartotta a gyermek ideiglenes hatályú elhelyezését a vádlott javára, de pert indított a bíróságon annak megállapítása érdekében, hogy a vádlott alkalmas-e a gyermek nevelésére.

A két hatósági ügyben hozott – számára kedvezőtlen – döntések miatt a vádlott 2006. augusztus 21-én felkereste a jegyzőt hivatalában azért, hogy számonkérje őt. Személyesen nem tudott a férfi találkozni a jegyzővel, de az ott dolgozó alkalmazottak előtt emelt hangon kifejtette véleményét a jegyző döntéseiről, majd közölte az ügyintézővel, hogy „Ez volt a jegyző utolsó dobása!”, és feldúlt állapotban távozott.

Ezt követően a vádlott kézigránátot vett magához, és augusztus 22-én éjjel 2 óra 30 perc körül megjelent a jegyző lakásánál, hogy bosszút álljon a jegyzőn. Bár tudta, hogy a jegyző egész családja otthon tartózkodik, és tisztában volt azzal, hogy a kézigránát alkalmas emberi élet kioltására, a lakás előtt élesítette a gránátot, és azt az ablakon át megpróbálta bedobni a lakásba azért, hogy a jegyző életét kioltsa. A gránát azonban – a szerencsés véletlennek köszönhetően – az ablakkeretnek ütközve visszaesett az erkélyre, és ott robbant fel. A cselekmény következtében 350 ezer forintos rongálási kár keletkezett, de személyi sérülés nem történt.

 

A legújabb hírek szerint február 17-én az évekkel ezelőtti, minden körülményt tekintve rejtélyesnek nevezhető eltűnés - a rendőrség szerint gyilkosság - ügyében magas, 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az országos rendőrfőkapitány.

A rendőrség a beszerzett adatok és információk alapján azt mondja, K. Juditot megölték. A nő csaknem 14 éve tűnt el úgy, hogy a lakásban egyedül hagyta a kétéves gyermeket. A nő akkor 26 éves volt.

Az országos rendőrfőkapitány most bruttó 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti.

 

 
 
Forrás: Csongrád Megyei Ítélőtábla
VH
 

Olvassa el ezt is!

Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

A Mezőgazdasági Karon tanuló kínai hallgatók két csoportban érkeztek vissza. A Szegedi Tudományegyetem, a kötelező protokollnak megfelelően intézkedett.
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
Egy színes egyetem színes programsorozata

Egy színes egyetem színes programsorozata

Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei

Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,