Kék hírekRejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

2020. február 17., hétfő
 
Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Az ügyészség a vádlott bűnösségének megállapítása és fegyházbüntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést, így ismét tárgyalják a bizonyos körülmények miatt rejtélyes szentesi ügyet.

 

 

 

 

 

 

A lassan 20 éves ügy végén a Fővárosi Főügyészség 2017 decemberében előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére eljárása miatt, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt D. L. L. vádlottal szemben. A vád szerint a vádlott 2006. augusztus 21-én kézigránátot dobott a szentesi önkormányzat jegyzőjének lakására azért, hogy a jegyzőt megölje.

A Szegedi Törvényszék 2018. november 28-án kihirdetett ítéletében a vádlottat az ellene emelt vád alól felmentette, mert úgy ítélte meg: nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani azt, hogy a cselekményt a vádlott követte el.

A döntés ellen az ügyészség a vádlott bűnösségének megállapítása és fegyházbüntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

 

A vádirat szerint D. L. L. vádlott hosszú évek óta konfliktusban állt a szentesi önkormányzat jegyzőjével, mivel az a vádlott számára kedvezőtlen döntéseket hozott.

A vádlott és családja Szentesen egy sörözőt üzemeltetett, ahol a jegyző határozatával még 2001 áprilisában betiltotta a zeneszolgáltatást, majd, mivel ez nem történt meg, 2002 szeptemberében bírság megfizetésére is kötelezte a sörözőt hivatalos működtetőt, a vádlott édesapját. A hatósági eljárás éveken át folyt, és a vádlottban az a meggyőződés alakult ki, hogy a jegyző személyesen akadályozza őt a szükséges engedélyek megszerzésében. Emiatt érzett felháborodásában a vádlott az egyik helyszíni ellenőrzést követően 2003-ban egy téglát dobott be a jegyző lakásába, ahol személyi sérülés nem történt.

Később egy több napon át zenés-táncos rendezvény során a jegyző ismét felszólította a vádlottat arra, hogy ilyen rendezvényt nem tarthatnak, és figyelmeztette: ha a felszólításnak nem tesznek eleget, pénzbírsággal fogja sújtani.

 

A söröző ügyével összefüggő hatósági ügyintézéssel párhuzamosan a vádlott gyermekének elhelyezésével kapcsolatban is eljárás indult a Szentesi Polgármesteri Hivatalban, miután a vádlott élettársa 2006. július 21-én eltűnt.

Az asszony eltűnését a kislány édesapja, Koncz Judit volt élettársa jelentette be, aki reggel láthatásra vitte volna a gyermeket, de senki sem nyitott ajtót neki.

K. Judit, aki Szentesen lakott albérletben, kétéves gyermekével, az egyik nap, a kisgyermeket hátrahagyva elment otthonról és azóta sem adott magáról életjelet. Rengeteg gyanús körülmény volt az eltűnés körül. Az egyik, hogy aznap éjjel a nő kutyája, egy kuvasz, elpusztult: megmérgezték. A kislány, az akkor 2 esztendős Diána DVD-t nézett, az eszköz végtelenített lejátszásra volt állítva, mikor megtalálták a gyermeket. Anyja ruhatárából csak a hálóinge hiányzott, egy fülbevalóját megtalálták az udvaron. Tény, hogy 2006-ban, eltűnése évében Judit már egy másik férfival élt.

 

A gyámhatóság ugyan fenntartotta a gyermek ideiglenes hatályú elhelyezését a vádlott javára, de pert indított a bíróságon annak megállapítása érdekében, hogy a vádlott alkalmas-e a gyermek nevelésére.

A két hatósági ügyben hozott – számára kedvezőtlen – döntések miatt a vádlott 2006. augusztus 21-én felkereste a jegyzőt hivatalában azért, hogy számonkérje őt. Személyesen nem tudott a férfi találkozni a jegyzővel, de az ott dolgozó alkalmazottak előtt emelt hangon kifejtette véleményét a jegyző döntéseiről, majd közölte az ügyintézővel, hogy „Ez volt a jegyző utolsó dobása!”, és feldúlt állapotban távozott.

Ezt követően a vádlott kézigránátot vett magához, és augusztus 22-én éjjel 2 óra 30 perc körül megjelent a jegyző lakásánál, hogy bosszút álljon a jegyzőn. Bár tudta, hogy a jegyző egész családja otthon tartózkodik, és tisztában volt azzal, hogy a kézigránát alkalmas emberi élet kioltására, a lakás előtt élesítette a gránátot, és azt az ablakon át megpróbálta bedobni a lakásba azért, hogy a jegyző életét kioltsa. A gránát azonban – a szerencsés véletlennek köszönhetően – az ablakkeretnek ütközve visszaesett az erkélyre, és ott robbant fel. A cselekmény következtében 350 ezer forintos rongálási kár keletkezett, de személyi sérülés nem történt.

 

A legújabb hírek szerint február 17-én az évekkel ezelőtti, minden körülményt tekintve rejtélyesnek nevezhető eltűnés - a rendőrség szerint gyilkosság - ügyében magas, 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az országos rendőrfőkapitány.

A rendőrség a beszerzett adatok és információk alapján azt mondja, K. Juditot megölték. A nő csaknem 14 éve tűnt el úgy, hogy a lakásban egyedül hagyta a kétéves gyermeket. A nő akkor 26 éves volt.

Az országos rendőrfőkapitány most bruttó 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti.

 

 
 
Forrás: Csongrád Megyei Ítélőtábla
VH
 

Olvassa el ezt is!

Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

A Mezőgazdasági Karon tanuló kínai hallgatók két csoportban érkeztek vissza. A Szegedi Tudományegyetem, a kötelező protokollnak megfelelően intézkedett.
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
Egy színes egyetem színes programsorozata

Egy színes egyetem színes programsorozata

Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei

Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...