KözéletKaranténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

2020. február 17., hétfő
 
Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

Több mint két hete felhívást tett közzé a Szegedi Tudományegyetem a Kínában felbukkant koronavírus terjedése kapcsán.

 

 

 

 

Képünk illusztráció

 

 

 


Ebben leírták, hogy az egyetem felkészült a koronavírussal érintett területekről érkező egyetemi polgárok fogadására, és adott esetben a kezelésükre. Az Intézményben a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársainak és az érintett szakmák képviselőinek bevonásával egy operatív szakmai stábot állítottak fel, hogy az aktuális helyzetnek megfelelő intézkedéseket a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudják megtenni.

Az Intézményben tanuló 140 kínai hallgatót a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és a megelőző intézkedésekről körlevélben tájékoztatták. A járványügyi kockázat megítélése és kezelése érdekében a diákokkal kérdőívet töltettek ki, amelyben nyilatkozniuk kellett – többek között – arról, hogy melyik kínai tartományból érkeztek és kerültek-e kapcsolatba az új koronavírus által fertőzött személlyel.

 

Az elmúlt időszakban Magyarországra visszatért kínai egyetemisták közül kilencen a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar hallgatói. Információink szerint két csoportban érkeztek vissza.

Jelenleg – a kötelező protokollnak megfelelően – Szegeden, az Öthalmi kollégiumi telepen vannak két csoportban teljesen elkülönítve 14 napra. A teljes ellátásukat biztosítja az egyetem.

 

Meg kell jegyezni, hogy a Vásárhelyen a Mezőgazdasági Karon tanuló kínai hallgatók valamennyien Shanghajban laknak és hazalátogatásuk után is onnan tértek vissza.      

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Egyik nap a 26 éve nő kiment a lakásból, ott hagyta kétéves gyermekét és azóta nem látta senki. Most a rendőrség azt mondja K. Juditot megölték. A volt élettársa ügyét újra tárgyalják.
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán

Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán

Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.
 
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő Március 26-án a délelőtti órákban a Nyizsnyay Gusztáv utca elején az egyik lakóházban, egy 60 éves férfinél tartottak házkutatást. Videó a házkutatásról.