KözéletKaranténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

2020. február 17., hétfő
 
Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

Több mint két hete felhívást tett közzé a Szegedi Tudományegyetem a Kínában felbukkant koronavírus terjedése kapcsán.

 

 

 

 

Képünk illusztráció

 

 

 


Ebben leírták, hogy az egyetem felkészült a koronavírussal érintett területekről érkező egyetemi polgárok fogadására, és adott esetben a kezelésükre. Az Intézményben a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársainak és az érintett szakmák képviselőinek bevonásával egy operatív szakmai stábot állítottak fel, hogy az aktuális helyzetnek megfelelő intézkedéseket a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudják megtenni.

Az Intézményben tanuló 140 kínai hallgatót a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és a megelőző intézkedésekről körlevélben tájékoztatták. A járványügyi kockázat megítélése és kezelése érdekében a diákokkal kérdőívet töltettek ki, amelyben nyilatkozniuk kellett – többek között – arról, hogy melyik kínai tartományból érkeztek és kerültek-e kapcsolatba az új koronavírus által fertőzött személlyel.

 

Az elmúlt időszakban Magyarországra visszatért kínai egyetemisták közül kilencen a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar hallgatói. Információink szerint két csoportban érkeztek vissza.

Jelenleg – a kötelező protokollnak megfelelően – Szegeden, az Öthalmi kollégiumi telepen vannak két csoportban teljesen elkülönítve 14 napra. A teljes ellátásukat biztosítja az egyetem.

 

Meg kell jegyezni, hogy a Vásárhelyen a Mezőgazdasági Karon tanuló kínai hallgatók valamennyien Shanghajban laknak és hazalátogatásuk után is onnan tértek vissza.      

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Egyik nap a 26 éve nő kiment a lakásból, ott hagyta kétéves gyermekét és azóta nem látta senki. Most a rendőrség azt mondja K. Juditot megölték. A volt élettársa ügyét újra tárgyalják.
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán

Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán

Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.