KözéletPro Urbe díjat kapott Faragó Katalin

2023. március 15., szerda
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin

A Közgyűlés határozata értelmében Pro Urbe díjban részesül Faragó Katalin kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel városunk szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 

 

 

 

Faragó Katalin Hódmezővásárhelyen született, jelenleg is itt él. Jelenleg egyéni vállalkozó, nyugdíjas. Orvosi szakkönyvtárosi diplomája mellett, gép-és gyorsírói végzettsége, és orvosi gyógymasszőri, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, természetgyógyászati alapmodul, nemzetközi idegenvezetői diplomája van.1986-ban az Egészségügy Kiváló Dolgozója elismerést kapott.

Eszperantó mozgalmi tevékenysége 1973.április 14-én kezdődött. Tagja a Magyarországi Eszperantó Szövetségnek, Tiszteletbeli elnöke 2021. óta, a Nemzetközi Eszperantó Oktatók Ligájának, a Nemzetközi Eszperantó Szövetségnek , az Egészségügyi Eszperantó Világszövetségnek, utóbbinak 2014 óta „Honora membro” tagja.

Pro Esperanto kitüntetést 2020.decemberben kapta meg Budapesten. Nemzetközi Eszperantó nyelvű idegenvezetői diplomáját Lengyelország 1995-ben szerezte.

Nemzetközi ifjúsági és nőpolitikai tevékenységét - az eszperantó mozgalom segítségével - értékelve megkapta az Országos Béketanács Arany plakettjét, majd 2014-ben Nepálban megrendezett UNESCO nemzetközi szimpóziumon a 25 európai személy közül : „Akikre büszkék vagyunk „ címmel az egyik Faragó Katalin lett, Magyarországról egyedüliként.

Eszperantó tudományos tevékenységéért 1989-ben vehette át Brightonban a nemzetközi Shinoda díjat, melyet addig csak orvosok kaptak meg.

A Yumeiho terápiával 1995-ben Ternopilban ismerkedett meg.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.
Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Karsai Éva a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését. Nyolc hónapja nevezték ki.
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.
 
Két pontos vereség
Két pontos vereség A KTE-Duna Aszfalt U23 ellen lépett pályára március 11-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.
 
Irány a Szakma Sztár Fesztivál
Irány a Szakma Sztár Fesztivál Vásárhelyi továbbjutók is vannak a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny előválogatójában. A szakmát tanuló diák számára inspiráló megmérettetés mindkettő.