KözéletÓvatosan a mártélyi ivóvízzel

2014. augusztus 15., péntek
 
Óvatosan a mártélyi ivóvízzel
A vízminőségi probléma elsősorban a csecsemőket érintheti, ezért a vezetékes ivóvizet semmilyen esetben – beleértve az óvintézkedés elvégzését pl. forralást is - ne használják 3 évnél fiatalabb gyermekek és várandós anyák táplálására.

 

 

 

 

A napokban, jelentős hozzászólás áradatot kiváltó cikkünkben a Hódmezővásárhelyen elérhető tisztított ivóvízhez jutásról írtunk.

Az Alföldvíz Zrt.- nek feltett kérdésünkre kapott válaszban Hódmezővásárhelyen négy helyen lehet vízhez jutni (Cikkünk a lap alján!) illetve átmeneti vízellátás a Gregus Máté utcai konténerből lehetséges. A valóságban azonban a Gregus Máré utcai konténer már több napja zárva van.

Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv rendszeresen végez ivóvíz vizsgálatot Hódmezővásárhelyen és a környező településeken, 31 mérőponton a rendszeresen következetesen elvégzett mérések 30-nál több kémiai anyag jelenlétét vizsgálják. Így derült ki, hogy Mártélyon az ivóvízben jelentősen emelkedett a nitrit.

 

Ezért, mint az az Alföldvíz Zrt. közleményéből kiderül, a Mártély településen és üdülőterületen szolgáltatott vezetékes víz minősége az arzénen kívül egyéb komponens határérték túllépése következtében sem felel meg a hatályos jogszabálynak.

 

A vízminőségi probléma elsősorban a csecsemőket érintheti, ezért a vezetékes ivóvizet semmilyen esetben – beleértve az óvintézkedés elvégzését pl. forralást is - ne használják 3 évnél fiatalabb gyermekek és várandós anyák táplálására. A cég a vízminőségi probléma elhárítását megkezdte, ennek következtében átmeneti időtartamú vízhiány, valamint a szolgáltatott víz zavarosodása a település bármely részén előfordulhat az elkövetkező időszakban.

 

Balogh Jánosné polgármester a Vásárhelyi Híreknek elmondta, értesült a mártélyi ivóvíz problémáról, a Mártély Települési Önkormányzat épületében, 5 literes kiszerelésű palackos ivóvíz formájában munkanapokon lehet vizet vinni. A hétvégére pedig érdemes több palackkal tartalékolni.

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

A tiszta víz tisztább lesz

 

Vizes gondok Vásárhelyen

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén is a verseny fénypontja lesz

Idén is a verseny fénypontja lesz

Már az első év után mini szépségversenyként él a köztudatban, a Magyar Fitness Szövetség éppen Vásárhelyen debütált két új kategóriája, 18 éven felüli lányoknak. 
Fesztiválozó sokadalomra készen

Fesztiválozó sokadalomra készen

Minden készen áll az idén 10 éves, pénteken kezdődő hatnapos Borfesztiválra, amelyre jó nevű fellépőket sikerült szerződtetni, köztük sok helyi, vagy régiós zenekart.
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.