KözéletÓvatosan a mártélyi ivóvízzel

2014. augusztus 15., péntek
 
Óvatosan a mártélyi ivóvízzel
A vízminőségi probléma elsősorban a csecsemőket érintheti, ezért a vezetékes ivóvizet semmilyen esetben – beleértve az óvintézkedés elvégzését pl. forralást is - ne használják 3 évnél fiatalabb gyermekek és várandós anyák táplálására.

 

 

 

 

A napokban, jelentős hozzászólás áradatot kiváltó cikkünkben a Hódmezővásárhelyen elérhető tisztított ivóvízhez jutásról írtunk.

Az Alföldvíz Zrt.- nek feltett kérdésünkre kapott válaszban Hódmezővásárhelyen négy helyen lehet vízhez jutni (Cikkünk a lap alján!) illetve átmeneti vízellátás a Gregus Máté utcai konténerből lehetséges. A valóságban azonban a Gregus Máré utcai konténer már több napja zárva van.

Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv rendszeresen végez ivóvíz vizsgálatot Hódmezővásárhelyen és a környező településeken, 31 mérőponton a rendszeresen következetesen elvégzett mérések 30-nál több kémiai anyag jelenlétét vizsgálják. Így derült ki, hogy Mártélyon az ivóvízben jelentősen emelkedett a nitrit.

 

Ezért, mint az az Alföldvíz Zrt. közleményéből kiderül, a Mártély településen és üdülőterületen szolgáltatott vezetékes víz minősége az arzénen kívül egyéb komponens határérték túllépése következtében sem felel meg a hatályos jogszabálynak.

 

A vízminőségi probléma elsősorban a csecsemőket érintheti, ezért a vezetékes ivóvizet semmilyen esetben – beleértve az óvintézkedés elvégzését pl. forralást is - ne használják 3 évnél fiatalabb gyermekek és várandós anyák táplálására. A cég a vízminőségi probléma elhárítását megkezdte, ennek következtében átmeneti időtartamú vízhiány, valamint a szolgáltatott víz zavarosodása a település bármely részén előfordulhat az elkövetkező időszakban.

 

Balogh Jánosné polgármester a Vásárhelyi Híreknek elmondta, értesült a mártélyi ivóvíz problémáról, a Mártély Települési Önkormányzat épületében, 5 literes kiszerelésű palackos ivóvíz formájában munkanapokon lehet vizet vinni. A hétvégére pedig érdemes több palackkal tartalékolni.

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

A tiszta víz tisztább lesz

 

Vizes gondok Vásárhelyen

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén is a verseny fénypontja lesz

Idén is a verseny fénypontja lesz

Már az első év után mini szépségversenyként él a köztudatban, a Magyar Fitness Szövetség éppen Vásárhelyen debütált két új kategóriája, 18 éven felüli lányoknak. 
Fesztiválozó sokadalomra készen

Fesztiválozó sokadalomra készen

Minden készen áll az idén 10 éves, pénteken kezdődő hatnapos Borfesztiválra, amelyre jó nevű fellépőket sikerült szerződtetni, köztük sok helyi, vagy régiós zenekart.
Holler László természetközeli világa

Holler László természetközeli világa

Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
Ismét remekeltek a Máté taekwondosok

Ismét remekeltek a Máté taekwondosok

Május 18-án rendezték Budapesten az Ute Jégcsarnokában a  Hungarian Open 2024 Taekwondo Championship küzdelmeit.
 

És ezt már olvasta?

Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Magyar Péter Vásárhelyen
Magyar Péter Vásárhelyen Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.