Kultúra, oktatásFesztiválozó sokadalomra készen

2014. augusztus 13., szerda
 
Fesztiválozó sokadalomra készen

Minden készen áll az idén 10 éves, pénteken kezdődő hatnapos Borfesztiválra, illetve augusztus 20-ra, Szent István király ünnepére.

 

Fotó: VH

 

 

Hódmezővásárhelyen augusztus 15. és 20-a között, harmincöt koncerttel, öt színpadi produkcióval, egy színházi és három gyermekelőadással várják a vásárhelyieket.

A Kossuth téren és a Dr. Rapcsák András úton felállított színpadok mellett közel 60 árus, ezen belül 50 pincészet kínálja borait és párlatait.

A fesztiválról a napokban tartott sajtótájékoztatón (képünkön) elhangzott, a Nemzeti Kulturális Alap Fesztivál Kollégiuma a nagyszínpadi programokat 15 millió, a borfesztivál programjait 4 millió forinttal támogatta, mondta Almási István polgármester.

Az ünnep része a tűzijáték, amelyet az önkormányzat saját forrásaiból biztosít, ennek költsége évek óta változatlan, mintegy 1,3 millió forint.

A szervezők tájékoztatása szerint az augusztus 20-i programsorozat összeállítása során az volt a cél, hogy olyan sokrétű, igényes, szórakoztató programkínálattal várják a város polgárait, amelyben mindenki megtalálja a neki tetsző szórakozási lehetőséget. A kerek évfordulós Borfesztiválra jó nevű fellépőket sikerült szerződtetni, köztük sok helyi, illetve a régióban működő zenekart.

 

Vásárhelyhez hasonlóan az ország legtöbb nagyvárosában, településén is koncertek sokasága várja a fesztiválozókat, helyi és országosan ismert előadókkal, igaz néhány turisztikailag frekventált üdülőhelyen, mint például Hévízen, szinte csak az ország legismertebb sztárjaiból áll a szintén hatnapos fesztivál, és természetesen mindenhol ingyenesen

 

Részletes hódmezővásárhelyi program ITT!

 

Olvassa el ezt is!

Tom Jones dal Lala kedvence

Tom Jones dal Lala kedvence

Lányi Lala letette névjegyét az örökzöld műfajban is. Nem is először. Nagysikerű fesztivál-est előadója volt Budapesten.
Már látni az alagút végét

Már látni az alagút végét

Az elmúlt három évben háromszor is beharangozták az Aréna megnyitását, aztán továbbra sem történt semmi. Most talán valóban megnyílnak a kapuk.
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés

10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés

Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
Választás 2024

Választás 2024

A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 

És ezt már olvasta?

Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.
 
Tavaszi kullancsinvázió: nem csak az állat, az ember is veszélyben van!
Tavaszi kullancsinvázió: nem csak az állat, az ember is veszélyben van! A baktérium okozta betegségről, a Lyme-kórról - Lyme borreliosisról -  az utóbbi időben sokat hallunk, mivel az ország egész területén előfordul.