Kultúra, oktatásFesztiválozó sokadalomra készen

2014. augusztus 13., szerda
 
Fesztiválozó sokadalomra készen

Minden készen áll az idén 10 éves, pénteken kezdődő hatnapos Borfesztiválra, illetve augusztus 20-ra, Szent István király ünnepére.

 

Fotó: VH

 

 

Hódmezővásárhelyen augusztus 15. és 20-a között, harmincöt koncerttel, öt színpadi produkcióval, egy színházi és három gyermekelőadással várják a vásárhelyieket.

A Kossuth téren és a Dr. Rapcsák András úton felállított színpadok mellett közel 60 árus, ezen belül 50 pincészet kínálja borait és párlatait.

A fesztiválról a napokban tartott sajtótájékoztatón (képünkön) elhangzott, a Nemzeti Kulturális Alap Fesztivál Kollégiuma a nagyszínpadi programokat 15 millió, a borfesztivál programjait 4 millió forinttal támogatta, mondta Almási István polgármester.

Az ünnep része a tűzijáték, amelyet az önkormányzat saját forrásaiból biztosít, ennek költsége évek óta változatlan, mintegy 1,3 millió forint.

A szervezők tájékoztatása szerint az augusztus 20-i programsorozat összeállítása során az volt a cél, hogy olyan sokrétű, igényes, szórakoztató programkínálattal várják a város polgárait, amelyben mindenki megtalálja a neki tetsző szórakozási lehetőséget. A kerek évfordulós Borfesztiválra jó nevű fellépőket sikerült szerződtetni, köztük sok helyi, illetve a régióban működő zenekart.

 

Vásárhelyhez hasonlóan az ország legtöbb nagyvárosában, településén is koncertek sokasága várja a fesztiválozókat, helyi és országosan ismert előadókkal, igaz néhány turisztikailag frekventált üdülőhelyen, mint például Hévízen, szinte csak az ország legismertebb sztárjaiból áll a szintén hatnapos fesztivál, és természetesen mindenhol ingyenesen

 

Részletes hódmezővásárhelyi program ITT!

 

Olvassa el ezt is!

Tom Jones dal Lala kedvence

Tom Jones dal Lala kedvence

Lányi Lala letette névjegyét az örökzöld műfajban is. Nem is először. Nagysikerű fesztivál-est előadója volt Budapesten.
Már látni az alagút végét

Már látni az alagút végét

Az elmúlt három évben háromszor is beharangozták az Aréna megnyitását, aztán továbbra sem történt semmi. Most talán valóban megnyílnak a kapuk.
ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

Az akció során a közúti áru- és személyszállítást végző járművek közlekedésével leginkább érintett útvonalakra és időpontokra fókuszálnak.
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 

És ezt már olvasta?

Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.