KözéletVizes gondok Vásárhelyen

2014. augusztus 13., szerda
 
Vizes gondok Vásárhelyen

Nincs arányban a nagy melegben megemelkedett igény, és az elérhető tisztított vízhez jutás lehetősége Hódmezővásárhelyen. Ilyen és ehhez hasonló tapasztalataik vannak olvasóinknak.

 

 

 

 


Az Alföldvíz Zrt.- nek feltett kérdésünkre gyors választ kaptunk, amely szerint Hódmezővásárhelyen jelenleg az átmeneti vízellátás a Gregus Máté utcai konténerből, valamint a város 4 pontján átvehető palackozott ivóvízzel biztosítják. Ez utóbbi a  Csomorkányi u. 17. (Hajléktalan szálló), a   Szent István u. 77. (Hódfó), a Kertvárosban, a   Pető Ferenc u. 4. (Nyugdíjas lakópark) és a  Serháztér u. 6. (Szociális otthon) vehető át. Valamennyi helyen, csak hétköznap 8 és 16 óra között lehet hozzájutni a tisztított vízhez. A hétvégeken egyáltalán nincs lehetőség tisztított vízhez jutni.

 

Az Alföldvíznél elmondták, a lakosság a palackozott ivóvíz átvételének lehetőségéről a nem üzemelő konténerekre kifüggesztett tájékoztató táblákról is értesülhet.

Mint megtudtuk, a közeljövőben 1-2 héten belül további 4 konténer újbóli megnyitása várható.  

A melegben megnövekedett a szervezet vízigénye, az aláírásra kiadott 5 liter nem elegendő, a kismamákról nem is beszélve. Az olvasóink tájékoztatása szerint, kaptak erősen klórszagú vizet is.

Megírtuk 2013. januárjától a Magyar Honvédség segítségével térítésmentesen lehetett fejenként napi 2 liter ivóvízhez hozzájutni, 1 literes zacskós kiszerelésben Hódmezővásárhelyen és térségében. Akkor 8 vásárhelyi és 3 külterületi címen kaphatott zacskós vizet, aki úgy gondolta, nem akar csapvizet inni, vagy azzal főzni.

 

2013 januárjában egy sajtótájékoztatón elhangzott, 3 hónappal később 12 víztisztító konténer áll majd munkába a város több területén. A kék színű konténerek később fel is bukkantak a város több pontján,. amelyek aztán ott álltak hónapokig lezárva. Egészen 2014 januárjáig nem történt semmi, amikor három víztisztító konténer megnyílt, Vásárhelyen, Szikáncson és Kútvölgyön. Később további konténerek nyíltak meg és hamar be is zártak, ismeretlen okból. A négy címen kívül, most csak a Gregus Máté utcai konténer működik.     

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Tiszta víz adóssággal

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fesztiválozó sokadalomra készen

Fesztiválozó sokadalomra készen

Minden készen áll az idén 10 éves, pénteken kezdődő hatnapos Borfesztiválra, amelyre jó nevű fellépőket sikerült szerződtetni, köztük sok helyi, vagy régiós zenekart.
Már látni az alagút végét

Már látni az alagút végét

Az elmúlt három évben háromszor is beharangozták az Aréna megnyitását, aztán továbbra sem történt semmi. Most talán valóban megnyílnak a kapuk.
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
Létszámleépítés valódi számokkal

Létszámleépítés valódi számokkal

Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.