Kultúra, oktatásOrszágos tanulmányi verseny döntője Vásárhelyen

2022. március 30., szerda
 
Országos tanulmányi verseny döntője Vásárhelyen
A Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai idén is bekerültek a döntőbe, sőt iskolájuk kapta meg ismét az országos verseny rendezésének lehetőségét is.

 

 

Képünkön a vásárhelyi döntősök

 

 

 

A országban több helyszínen megkezdődtek az országos döntők. Április 3-án Hódmezővásárhelyen a gazda szakma kiváló tanulója verseny 3 napos döntőjét tartják a Dél Alföld egyik legjelentősebb agrárképző intézményében, illetve tanüzemében.

 

Az elméleti feladatok az iskola falai között, míg a gyakorlati versenyek az iskola tangazdaságában lesznek. Az ország minden részéből érkeznek diákok és kísérők az érkezéssel és elutazással együtt  négynapos döntőre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrárminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum által szervezett döntő április 4-én reggel 8 órakor a megnyitóval kezdődött és 6-án 10 órakor az eredményhirdetéssel zárul.

 

Az igen sokrétű és nagy felkészültséget igénylő írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatok reggeltől kora délutánig tartanak. A kísérőknek erre az időre minden nap külön programot szerveztek, amelyben szegedi, vásárhelyi üzemlátogatás szerepel.

 

A vásárhelyi iskola döntősei:

(Eredményekkel frissítve 03.31.)


Állattenyésztő és állategészségügyi technikus szakmában

  • Ádok Diána      3. helyezés
  • Bagi Nikolett    6. helyezés
  • Juhász Fanni  5. helyezés
  • Szűcs Roland  2. helyezés

Mezőgazdasági technikus szakmában

  • Kovács Andrea
  • Kristó Ildikó    13. helyezés
  • Sugár Bence   8. helyezés
  • Vecseri Márk   3. helyezés

Mezőgazdasági gépész szakmában

  • Gallyas Ádám

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még két hónapig ingyenes marad a tram train

Még két hónapig ingyenes marad a tram train

A próbaüzem folytatódik, a jogi háttér lehetővé teszi azt, hogy egy új járművet már akkor is használhasson a nagyközönség, amikor az még nem készült fel erre teljesen.
Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

A meccs tétje az volt, hogy melyik csapat hányadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást.
Az erdő szifilisze

Az erdő szifilisze

Ezzel a - felnőttek számára - sokatmondó címbeli jelzővel illetik a borelliózist, vagyis a Lyme-kórt az orvosok és a természetben a napi munkájukat végzők.

Eredmények, fejlesztések, tervek

Eredmények, fejlesztések, tervek

Márki Zay Péter: csaknem 4 milliárd forint van az önkormányzat számláján, így a fejlesztéseket nem csak meg tudja valósítani, hanem ki is tudja fizetni.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.