Kultúra, oktatásOrszágos tanulmányi verseny döntője Vásárhelyen

2022. március 30., szerda
 
Országos tanulmányi verseny döntője Vásárhelyen
A Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai idén is bekerültek a döntőbe, sőt iskolájuk kapta meg ismét az országos verseny rendezésének lehetőségét is.

 

 

Képünkön a vásárhelyi döntősök

 

 

 

A országban több helyszínen megkezdődtek az országos döntők. Április 3-án Hódmezővásárhelyen a gazda szakma kiváló tanulója verseny 3 napos döntőjét tartják a Dél Alföld egyik legjelentősebb agrárképző intézményében, illetve tanüzemében.

 

Az elméleti feladatok az iskola falai között, míg a gyakorlati versenyek az iskola tangazdaságában lesznek. Az ország minden részéből érkeznek diákok és kísérők az érkezéssel és elutazással együtt  négynapos döntőre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrárminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum által szervezett döntő április 4-én reggel 8 órakor a megnyitóval kezdődött és 6-án 10 órakor az eredményhirdetéssel zárul.

 

Az igen sokrétű és nagy felkészültséget igénylő írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatok reggeltől kora délutánig tartanak. A kísérőknek erre az időre minden nap külön programot szerveztek, amelyben szegedi, vásárhelyi üzemlátogatás szerepel.

 

A vásárhelyi iskola döntősei:

(Eredményekkel frissítve 03.31.)


Állattenyésztő és állategészségügyi technikus szakmában

  • Ádok Diána      3. helyezés
  • Bagi Nikolett    6. helyezés
  • Juhász Fanni  5. helyezés
  • Szűcs Roland  2. helyezés

Mezőgazdasági technikus szakmában

  • Kovács Andrea
  • Kristó Ildikó    13. helyezés
  • Sugár Bence   8. helyezés
  • Vecseri Márk   3. helyezés

Mezőgazdasági gépész szakmában

  • Gallyas Ádám

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még két hónapig ingyenes marad a tram train

Még két hónapig ingyenes marad a tram train

A próbaüzem folytatódik, a jogi háttér lehetővé teszi azt, hogy egy új járművet már akkor is használhasson a nagyközönség, amikor az még nem készült fel erre teljesen.
Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

A meccs tétje az volt, hogy melyik csapat hányadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást.
Az erdő szifilisze

Az erdő szifilisze

Ezzel a - felnőttek számára - sokatmondó címbeli jelzővel illetik a borelliózist, vagyis a Lyme-kórt az orvosok és a természetben a napi munkájukat végzők.

Eredmények, fejlesztések, tervek

Eredmények, fejlesztések, tervek

Márki Zay Péter: csaknem 4 milliárd forint van az önkormányzat számláján, így a fejlesztéseket nem csak meg tudja valósítani, hanem ki is tudja fizetni.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.