SportEz volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

2022. március 28., hétfő
 
Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli vasárnap este a KTE-Duna Aszfalt ellen zárta az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszát.

 

 

 

 

 

 

A meccs tétje az volt, hogy melyik csapat hányadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást, hiszen ettől, valamint a Győr-Sopron és a Békés-Cegléd találkozótól függően az 5-8. hely abszolút nyitott maradt az utolsó fordulóra. 

A tehetséges kecskeméti fiatalok decemberben simán, 81-58-ra verték a Kosársulit, így a remek formában lévő, az elmúlt öt mérkőzését nem akárhogy megnyerő vásárhelyi csapat dupla téttel léphetett parkettre.

Bálint Erik kettesével kezdődött a meccs, majd háromból három kecskeméti triplával folytatódott: Lukács kétszer, Kucsera egyszer villant, az ekkor kialakult különbség (4-13 a 4. percben) pedig az egész első félidőt meghatározta. Egyik csapatnál sem működött zökkenőmentesen és keményen a védekezés, a negyed közepén pedig nem jöttek az egy-egyezések, így mintegy két és fél percig állandósult egy 10-18-as állás. A játékrész végén Varga Ákos triplájával, majd Kelemen közelijével négy pontra zárkózott a Kosársuli, de innen 5-0-t produkált a KTE, így stabil vendégelőnnyel zárult a negyed (16-25).

Jól indult vásárhelyi szempontból a második negyed, hiszen Kelemen vezényletével előbb öt, majd négy pontra jött fel a csapat, igaz, a KTE szenzációs triplamutatójával (tízből hét 13 perc alatt) nem nagyon lehetett mit kezdeni. Varga Ákos zsákolásánál, a 14. percben visszajött egylabdára a Kosársuli (28-31) időt is kértek a vendégek, ám lényegében nem változott a játék képe és a különbség sem. A félidő vége a picivel pontosabb kecskemétieké volt, így hattal a lilák vezettek a szünetben (36-42).

A pihenőt követően mindkét oldalon kapkodóssá vált a játék, több eladott labdával és elpuskázott támadással, aztán a Kecskemét tudott szintet váltani, és a triplamutatóbeli nagy különbséget jól kihasználva elhúztak. A Kosársuli három és fél perc után dobott először kosarat, így Kucsera, majd Lukács hárompontosánál tizenháromra nőtt a vendégek előnye (40-53, 26. perc). Bálint, Pavlovic és Varga Ákos vezetésével agresszívabbá vált a támadójáték, és védekezés is feljavult, így 8-0-s rohammal sikerült mínusz ötre zárkózni. A negyed utolsó két perce azonban a kecskemétiek akarata érvényesült, Lukács triplája után magabiztosan várhatták a zárófelvonást (48-58).

Varga Ákos hármasa után egészen a 34. percig úgy tűnt, a KTE a vásárhelyi hibákat kihasználva jól sáfárkodik az előnyével, 51-61-ről azonban hasonlóan váltott ritmust a Kosársuli, mint az utóbbi fordulókban – és úgy is alakult a meccs vége, ahogy az utóbbi fordulókban. Pavlovic és Burko büntetői, majd Pavlovic, Varga Ákos és Kelemen kettesével sikerült majdnem teljesen ledolgozni a hátrányt (61-62 a 37. percben), sőt, Váradi Kornél időkérése után Burko jó védekezésének és büntetőinek hála a vezetést is sikerült átvenni (63-62). A távolik egyik csapatnak sem jöttek, de a Kosársuli okosan játszotta végig a támadásait, így előbb Pavlovic kosarával sikerült előnyt kiharcolni az utolsó szűk egy percre (65-64), majd Kelemen védőlepattanója nyert helyzetet vetített elő. Varga Ákos okosan pörgette a másodperceket, majd kiharcolt egy faultot, és bár mindkét büntetője kimaradt, a támadólepattanót előbb Burko leszedte, aztán az egyből érkező faultot követően mindkét büntetőt bedobta. Egy időkérése és 6,2 másodperce maradt a Kecskemétnek, hogy kitaláljon valamit, de Kucserának köszönhetően csak egy sikeres büntetőig jutottak, így a Kosársuli 67-65-re megnyerte a zsinórban ötödik egylabdás meccsét.

 

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - KTE-Duna Aszfalt U23 67-65 (16-25, 20-17, 12-16, 19-7)

Hódtói Sportcsarnok, 270 néző. Vezette: Gergely, Domán, Drenyovszki

Kosársuli: Varga Á. 19/6, Bodócsi -, Bálint 13/3, Pavlovic 11, Burko 13
Cserék: Vejinovic -, Kelemen 11, Borbáth -, Varga Z. -, Knyur –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

KTE: Lukács 20/18, Tóth Bar. 10/6, Tóth Bal. -, Kucsera 16/9, Kiss 13
Cserék: Tóth P. 3, Velkey 3/3, Mári -, Rácz -
Edző: Váradi Kornél

Utasi Gábor értékelése: „Egy nagyon szimpatikus Kecskemétet sikerült legyőzni. A recept ugyanaz volt, mint az előző meccseinken. Van szíve a csapatnak, és ilyen végjátékkal bárkit meg tudunk verni.”

 

A Kosársuli a zsinórban hat győzelemnek köszönhetően, a bajnokság legjobb formában lévő csapataként az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, így a negyedik DEAC U23-mal játszik majd a három győzelemig tartó, valószínűleg az április 4-i héten kezdődő negyeddöntős párharcban. A Kosársuli ágán az alapszakaszt megnyerő Cegléd és a nyolcadik KTE van, míg a másik ágon a Miskolc-Győr és az Újpest-Békés csatából kerül ki a két elődöntős.

 

A DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya győzelme után az is eldőlt, hogy az U20-as csapat a Sopron, az Újpest és a kőbányaiak mögött a negyedik helyen zárja a bajnokságot.

 
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Az erdő szifilisze

Az erdő szifilisze

Ezzel a - felnőttek számára - sokatmondó címbeli jelzővel illetik a borelliózist, vagyis a Lyme-kórt az orvosok és a természetben a napi munkájukat végzők.

Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Tízből már hét toborzó nézi a közösségi médiát, amikor munkaerőt keres. Körülbelül egyharmaduk utasított már el jelöltet a profilján szereplő tartalom vagy képek miatt.
Várhatjuk de nem biztos hogy jönnek

Várhatjuk de nem biztos hogy jönnek

Az elmúlt két évtizedben több mint 50%-kal csökkent a hazai fecskeállomány, azaz mára minden második madár eltűnt az ereszek alól.
Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Összeszedtük mi az, amire mindenképp figyelni kell, ha interneten keresztül vásárolunk bankkártyánkkal.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.