SportEz volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

2022. március 28., hétfő
 
Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli vasárnap este a KTE-Duna Aszfalt ellen zárta az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszát.

 

 

 

 

 

 

A meccs tétje az volt, hogy melyik csapat hányadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást, hiszen ettől, valamint a Győr-Sopron és a Békés-Cegléd találkozótól függően az 5-8. hely abszolút nyitott maradt az utolsó fordulóra. 

A tehetséges kecskeméti fiatalok decemberben simán, 81-58-ra verték a Kosársulit, így a remek formában lévő, az elmúlt öt mérkőzését nem akárhogy megnyerő vásárhelyi csapat dupla téttel léphetett parkettre.

Bálint Erik kettesével kezdődött a meccs, majd háromból három kecskeméti triplával folytatódott: Lukács kétszer, Kucsera egyszer villant, az ekkor kialakult különbség (4-13 a 4. percben) pedig az egész első félidőt meghatározta. Egyik csapatnál sem működött zökkenőmentesen és keményen a védekezés, a negyed közepén pedig nem jöttek az egy-egyezések, így mintegy két és fél percig állandósult egy 10-18-as állás. A játékrész végén Varga Ákos triplájával, majd Kelemen közelijével négy pontra zárkózott a Kosársuli, de innen 5-0-t produkált a KTE, így stabil vendégelőnnyel zárult a negyed (16-25).

Jól indult vásárhelyi szempontból a második negyed, hiszen Kelemen vezényletével előbb öt, majd négy pontra jött fel a csapat, igaz, a KTE szenzációs triplamutatójával (tízből hét 13 perc alatt) nem nagyon lehetett mit kezdeni. Varga Ákos zsákolásánál, a 14. percben visszajött egylabdára a Kosársuli (28-31) időt is kértek a vendégek, ám lényegében nem változott a játék képe és a különbség sem. A félidő vége a picivel pontosabb kecskemétieké volt, így hattal a lilák vezettek a szünetben (36-42).

A pihenőt követően mindkét oldalon kapkodóssá vált a játék, több eladott labdával és elpuskázott támadással, aztán a Kecskemét tudott szintet váltani, és a triplamutatóbeli nagy különbséget jól kihasználva elhúztak. A Kosársuli három és fél perc után dobott először kosarat, így Kucsera, majd Lukács hárompontosánál tizenháromra nőtt a vendégek előnye (40-53, 26. perc). Bálint, Pavlovic és Varga Ákos vezetésével agresszívabbá vált a támadójáték, és védekezés is feljavult, így 8-0-s rohammal sikerült mínusz ötre zárkózni. A negyed utolsó két perce azonban a kecskemétiek akarata érvényesült, Lukács triplája után magabiztosan várhatták a zárófelvonást (48-58).

Varga Ákos hármasa után egészen a 34. percig úgy tűnt, a KTE a vásárhelyi hibákat kihasználva jól sáfárkodik az előnyével, 51-61-ről azonban hasonlóan váltott ritmust a Kosársuli, mint az utóbbi fordulókban – és úgy is alakult a meccs vége, ahogy az utóbbi fordulókban. Pavlovic és Burko büntetői, majd Pavlovic, Varga Ákos és Kelemen kettesével sikerült majdnem teljesen ledolgozni a hátrányt (61-62 a 37. percben), sőt, Váradi Kornél időkérése után Burko jó védekezésének és büntetőinek hála a vezetést is sikerült átvenni (63-62). A távolik egyik csapatnak sem jöttek, de a Kosársuli okosan játszotta végig a támadásait, így előbb Pavlovic kosarával sikerült előnyt kiharcolni az utolsó szűk egy percre (65-64), majd Kelemen védőlepattanója nyert helyzetet vetített elő. Varga Ákos okosan pörgette a másodperceket, majd kiharcolt egy faultot, és bár mindkét büntetője kimaradt, a támadólepattanót előbb Burko leszedte, aztán az egyből érkező faultot követően mindkét büntetőt bedobta. Egy időkérése és 6,2 másodperce maradt a Kecskemétnek, hogy kitaláljon valamit, de Kucserának köszönhetően csak egy sikeres büntetőig jutottak, így a Kosársuli 67-65-re megnyerte a zsinórban ötödik egylabdás meccsét.

 

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - KTE-Duna Aszfalt U23 67-65 (16-25, 20-17, 12-16, 19-7)

Hódtói Sportcsarnok, 270 néző. Vezette: Gergely, Domán, Drenyovszki

Kosársuli: Varga Á. 19/6, Bodócsi -, Bálint 13/3, Pavlovic 11, Burko 13
Cserék: Vejinovic -, Kelemen 11, Borbáth -, Varga Z. -, Knyur –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

KTE: Lukács 20/18, Tóth Bar. 10/6, Tóth Bal. -, Kucsera 16/9, Kiss 13
Cserék: Tóth P. 3, Velkey 3/3, Mári -, Rácz -
Edző: Váradi Kornél

Utasi Gábor értékelése: „Egy nagyon szimpatikus Kecskemétet sikerült legyőzni. A recept ugyanaz volt, mint az előző meccseinken. Van szíve a csapatnak, és ilyen végjátékkal bárkit meg tudunk verni.”

 

A Kosársuli a zsinórban hat győzelemnek köszönhetően, a bajnokság legjobb formában lévő csapataként az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, így a negyedik DEAC U23-mal játszik majd a három győzelemig tartó, valószínűleg az április 4-i héten kezdődő negyeddöntős párharcban. A Kosársuli ágán az alapszakaszt megnyerő Cegléd és a nyolcadik KTE van, míg a másik ágon a Miskolc-Győr és az Újpest-Békés csatából kerül ki a két elődöntős.

 

A DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya győzelme után az is eldőlt, hogy az U20-as csapat a Sopron, az Újpest és a kőbányaiak mögött a negyedik helyen zárja a bajnokságot.

 
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Az erdő szifilisze

Az erdő szifilisze

Ezzel a - felnőttek számára - sokatmondó címbeli jelzővel illetik a borelliózist, vagyis a Lyme-kórt az orvosok és a természetben a napi munkájukat végzők.

Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Tízből már hét toborzó nézi a közösségi médiát, amikor munkaerőt keres. Körülbelül egyharmaduk utasított már el jelöltet a profilján szereplő tartalom vagy képek miatt.
Várhatjuk de nem biztos hogy jönnek

Várhatjuk de nem biztos hogy jönnek

Az elmúlt két évtizedben több mint 50%-kal csökkent a hazai fecskeállomány, azaz mára minden második madár eltűnt az ereszek alól.
Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Összeszedtük mi az, amire mindenképp figyelni kell, ha interneten keresztül vásárolunk bankkártyánkkal.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.