KözéletEredmények, fejlesztések, tervek

2022. március 28., hétfő
 
Eredmények, fejlesztések, tervek

A tisztességes gazdálkodással Hódmezővásárhely fejlődésnek indult, még egy kormányváltás tudna többet segíteni ezen - jelentette ki Márki-Zay Péter polgármester, ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

 

 


 

A politikus sajtótájékoztatóján azt mondta, a városvezetés tíz évre vállalt ígéreteinek 78 százalékát már öt év alatt teljesítette. Ezt úgy indokolta: ez azért sikerülhetett, mert "okosabbak vagyunk és nem lopunk".

 

A város fejlődéséhez kellenek tervek, az ígéretek megvalósításhoz akarat, kormányzati együttműködés - amelyen április 3-a után még lehet javítani -, valamint pénz is. Hódmezővásárhely esetében már ez sem akadály, a város költségvetése ilyen jól még soha nem állt, a márciusban esedékes adóbefizetések után csaknem 4 milliárd forint van az önkormányzat számláján, így a fejlesztéseket nem csak meg tudja valósítani, hanem ki is tudja fizetni - közölte a polgármester.

 

A város fejlődését mutatja, hogy új munkáltatók érkeztek Hódmezővásárhelyre - tudatta Márki-Zay Péter, példaként említve az ipari parkot, ahol az első új csarnok már el is készült.

 

Az elmúlt években rendbe tették a település közvilágítását, optimalizált útvonalon ingyenes buszközlekedést indítottak, és közben megszüntették az ország addigi legmagasabb építményadóját - mondta a polgármester.

 

A folyamatban lévő fejlesztések közül a csúszdapark építését emelte ki, amely április elején kezdődhet el a strandon. A tavaly megnyitott kempingben idén apartmanok épülnek és felújítják az eredetileg étteremként működő korábbi öltözőépületet is. Felújítják több olvasókör épületét és pályázatot írtak ki a városháza északi homlokzatának rekonstrukciójára - közölte a politikus.

 

100 millió forintos keretből játszótér-felújítási program indult, amely a szezonra teljesen befejeződik, és jelenleg is zajlik a város ikonikus műemléke, a kőfal rekonstrukciója - tudatta Márki-Zay Péter.

 

A polgármester szerint az iskolák energetikai korszerűsítése "a kormányzati akadékoskodás miatt csúszik", ahogy hasonló okból nem indult el a Bethlen Gábor Gimnázium felújítása és a Németh László Gimnázium bővítése sem. Befejeződött azonban hetven szociális bérlakás energetikai korszerűsítése, az év végére további 48 ingatlan újulhat meg és egy közösségi épületet is emelnek - mondta.

 

Elkezdődhetett a szennyvíztisztító-telep 5,7 milliárd forintos költségű korszerűsítése. Elkészültek a 117 kilométeres kerékpárút-hálózat tervei, az útvonalakat kitűzték, és rendelkezésre áll a kisajátításhoz szükséges forrás is. A korábban 11 milliárd forintosra becsült költségű beruházás kivitelezéséhez azonban támogató kormányzat kell - fogalmazott Márki-Zay Péter.

 

A polgármester több sikertelen önkormányzati pályázatot is felsorolva kifejtette, a jelenlegi kormány leváltásával Hódmezővásárhely ismét kaphatna fejlesztési forrásokat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

A meccs tétje az volt, hogy melyik csapat hányadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást.
Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Tízből már hét toborzó nézi a közösségi médiát, amikor munkaerőt keres. Körülbelül egyharmaduk utasított már el jelöltet a profilján szereplő tartalom vagy képek miatt.
Szegeden csinálják a fesztivált

Szegeden csinálják a fesztivált

A három nap alatt nemzetközi sztárokkal és a ’90-es és 2000-es évek legnagyobb slágereit jegyző hazai fellépőkkel nyitja idén is a fesztiválszezont a DEJA VU.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.