KözéletEredmények, fejlesztések, tervek

2022. március 28., hétfő
 
Eredmények, fejlesztések, tervek

A tisztességes gazdálkodással Hódmezővásárhely fejlődésnek indult, még egy kormányváltás tudna többet segíteni ezen - jelentette ki Márki-Zay Péter polgármester, ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

 

 


 

A politikus sajtótájékoztatóján azt mondta, a városvezetés tíz évre vállalt ígéreteinek 78 százalékát már öt év alatt teljesítette. Ezt úgy indokolta: ez azért sikerülhetett, mert "okosabbak vagyunk és nem lopunk".

 

A város fejlődéséhez kellenek tervek, az ígéretek megvalósításhoz akarat, kormányzati együttműködés - amelyen április 3-a után még lehet javítani -, valamint pénz is. Hódmezővásárhely esetében már ez sem akadály, a város költségvetése ilyen jól még soha nem állt, a márciusban esedékes adóbefizetések után csaknem 4 milliárd forint van az önkormányzat számláján, így a fejlesztéseket nem csak meg tudja valósítani, hanem ki is tudja fizetni - közölte a polgármester.

 

A város fejlődését mutatja, hogy új munkáltatók érkeztek Hódmezővásárhelyre - tudatta Márki-Zay Péter, példaként említve az ipari parkot, ahol az első új csarnok már el is készült.

 

Az elmúlt években rendbe tették a település közvilágítását, optimalizált útvonalon ingyenes buszközlekedést indítottak, és közben megszüntették az ország addigi legmagasabb építményadóját - mondta a polgármester.

 

A folyamatban lévő fejlesztések közül a csúszdapark építését emelte ki, amely április elején kezdődhet el a strandon. A tavaly megnyitott kempingben idén apartmanok épülnek és felújítják az eredetileg étteremként működő korábbi öltözőépületet is. Felújítják több olvasókör épületét és pályázatot írtak ki a városháza északi homlokzatának rekonstrukciójára - közölte a politikus.

 

100 millió forintos keretből játszótér-felújítási program indult, amely a szezonra teljesen befejeződik, és jelenleg is zajlik a város ikonikus műemléke, a kőfal rekonstrukciója - tudatta Márki-Zay Péter.

 

A polgármester szerint az iskolák energetikai korszerűsítése "a kormányzati akadékoskodás miatt csúszik", ahogy hasonló okból nem indult el a Bethlen Gábor Gimnázium felújítása és a Németh László Gimnázium bővítése sem. Befejeződött azonban hetven szociális bérlakás energetikai korszerűsítése, az év végére további 48 ingatlan újulhat meg és egy közösségi épületet is emelnek - mondta.

 

Elkezdődhetett a szennyvíztisztító-telep 5,7 milliárd forintos költségű korszerűsítése. Elkészültek a 117 kilométeres kerékpárút-hálózat tervei, az útvonalakat kitűzték, és rendelkezésre áll a kisajátításhoz szükséges forrás is. A korábban 11 milliárd forintosra becsült költségű beruházás kivitelezéséhez azonban támogató kormányzat kell - fogalmazott Márki-Zay Péter.

 

A polgármester több sikertelen önkormányzati pályázatot is felsorolva kifejtette, a jelenlegi kormány leváltásával Hódmezővásárhely ismét kaphatna fejlesztési forrásokat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

A meccs tétje az volt, hogy melyik csapat hányadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást.
Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Tízből már hét toborzó nézi a közösségi médiát, amikor munkaerőt keres. Körülbelül egyharmaduk utasított már el jelöltet a profilján szereplő tartalom vagy képek miatt.
Szegeden csinálják a fesztivált

Szegeden csinálják a fesztivált

A három nap alatt nemzetközi sztárokkal és a ’90-es és 2000-es évek legnagyobb slágereit jegyző hazai fellépőkkel nyitja idén is a fesztiválszezont a DEJA VU.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.