KözéletEredmények, fejlesztések, tervek

2022. március 28., hétfő
 
Eredmények, fejlesztések, tervek

A tisztességes gazdálkodással Hódmezővásárhely fejlődésnek indult, még egy kormányváltás tudna többet segíteni ezen - jelentette ki Márki-Zay Péter polgármester, ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

 

 


 

A politikus sajtótájékoztatóján azt mondta, a városvezetés tíz évre vállalt ígéreteinek 78 százalékát már öt év alatt teljesítette. Ezt úgy indokolta: ez azért sikerülhetett, mert "okosabbak vagyunk és nem lopunk".

 

A város fejlődéséhez kellenek tervek, az ígéretek megvalósításhoz akarat, kormányzati együttműködés - amelyen április 3-a után még lehet javítani -, valamint pénz is. Hódmezővásárhely esetében már ez sem akadály, a város költségvetése ilyen jól még soha nem állt, a márciusban esedékes adóbefizetések után csaknem 4 milliárd forint van az önkormányzat számláján, így a fejlesztéseket nem csak meg tudja valósítani, hanem ki is tudja fizetni - közölte a polgármester.

 

A város fejlődését mutatja, hogy új munkáltatók érkeztek Hódmezővásárhelyre - tudatta Márki-Zay Péter, példaként említve az ipari parkot, ahol az első új csarnok már el is készült.

 

Az elmúlt években rendbe tették a település közvilágítását, optimalizált útvonalon ingyenes buszközlekedést indítottak, és közben megszüntették az ország addigi legmagasabb építményadóját - mondta a polgármester.

 

A folyamatban lévő fejlesztések közül a csúszdapark építését emelte ki, amely április elején kezdődhet el a strandon. A tavaly megnyitott kempingben idén apartmanok épülnek és felújítják az eredetileg étteremként működő korábbi öltözőépületet is. Felújítják több olvasókör épületét és pályázatot írtak ki a városháza északi homlokzatának rekonstrukciójára - közölte a politikus.

 

100 millió forintos keretből játszótér-felújítási program indult, amely a szezonra teljesen befejeződik, és jelenleg is zajlik a város ikonikus műemléke, a kőfal rekonstrukciója - tudatta Márki-Zay Péter.

 

A polgármester szerint az iskolák energetikai korszerűsítése "a kormányzati akadékoskodás miatt csúszik", ahogy hasonló okból nem indult el a Bethlen Gábor Gimnázium felújítása és a Németh László Gimnázium bővítése sem. Befejeződött azonban hetven szociális bérlakás energetikai korszerűsítése, az év végére további 48 ingatlan újulhat meg és egy közösségi épületet is emelnek - mondta.

 

Elkezdődhetett a szennyvíztisztító-telep 5,7 milliárd forintos költségű korszerűsítése. Elkészültek a 117 kilométeres kerékpárút-hálózat tervei, az útvonalakat kitűzték, és rendelkezésre áll a kisajátításhoz szükséges forrás is. A korábban 11 milliárd forintosra becsült költségű beruházás kivitelezéséhez azonban támogató kormányzat kell - fogalmazott Márki-Zay Péter.

 

A polgármester több sikertelen önkormányzati pályázatot is felsorolva kifejtette, a jelenlegi kormány leváltásával Hódmezővásárhely ismét kaphatna fejlesztési forrásokat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

Ez volt zsinórban a Kosársuli hatodik győzelme

A meccs tétje az volt, hogy melyik csapat hányadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást.
Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Vigyázz, hogy mit posztolsz!

Tízből már hét toborzó nézi a közösségi médiát, amikor munkaerőt keres. Körülbelül egyharmaduk utasított már el jelöltet a profilján szereplő tartalom vagy képek miatt.
Szegeden csinálják a fesztivált

Szegeden csinálják a fesztivált

A három nap alatt nemzetközi sztárokkal és a ’90-es és 2000-es évek legnagyobb slágereit jegyző hazai fellépőkkel nyitja idén is a fesztiválszezont a DEJA VU.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
 
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.