Kultúra, oktatásNyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

2019. november 17., vasárnap
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A főiskolák, egyetemek képzési kínálata zavarba ejtő. Az elmúlt évek során szinte mindenhol, így a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán is bővültek a szakirányok. Sőt a gyorsabb elhelyezkedési lehetőséggel kecsegtető felsőoktatási szakképzésekből is lehet választani.

 

 

 

 

 

 

November 15-én délelőtt egy már jól bejáratott nyílt napot tartott a Mezőgazdasági Kar, mindazoknak, akik az agrárium valamelyik ágában képzeli el a jövőjüket.

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karon vidékfejlesztési agrármérnöki BSc, mezőgazdasági mérnöki BSc, vadgazda mérnöki BSc, angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki BSc képzésre lehet jelentkezni.

Valamint a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 2018. februárjától megkezdte a keresztféléves vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak (MSc) képzést.

Az alapszakok 6 plusz 1 félévesek.

Érdemes megjegyezni, hogy gyakorlati lehetőséget biztosítva Kar már 22 cég vesz részt a duális képzésben.

Érdekesség, hogy a Mezőgazdasági Karon 2015 szeptembertől elindult az angolnyelvű agrárképzés, amelyre egyre több külföldi hallgató is jelentkezik.

A Nyílt Nap prezentációs tájékoztatóján arról beszéltek, hogy a felsőoktatási szakképzés  gyakorlatorientált képzést nyújt az érettségivel rendelkezőknek. Nagy előnye, hogy elvégzése után több lehetőség közül választhat a fiatal: a megszerzett tudás és tapasztalat birtokában munkát vállal, vagy tovább lép a felsőfokú alapképzésbe. Mezőgazdasági, ménesgazda, illetve a gyógy- és fűszernövény felsőoktaási szakképzésre lehet jelentkezni.

 

A jelentkezési határidő 2020-ban is – mint minden évben - február 15.

Karon továbbtanulni szándékozók és hozzátartozóik a pénteki nyílt napon a képzés mellett, megismerkedhettek a kollégiumi elhelyezés körülményeivel is. Sokan jelentkeznek az ország minden részéből, a Hódmezővásárhelyhez közeli településekről, de a két szomszédos megyéből is jelentősen megnőtt a jelentkezők száma. A Kar nagy előnye, hogy valamennyi felvett hallgató – a Kar épületeivel egy tömbben lévő - kollégiumban lakhat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Értékelték az Őszi Tárlatot

Értékelték az Őszi Tárlatot

A kurátorok a kiállítást négy fő szempont mentén vitatták meg: színvonal, rendezés, katalógus, milyen legyen jövőre.
Csalássorozat vásárhelyi főszereplővel

Csalássorozat vásárhelyi főszereplővel

A szövevényes bankszámla manipuláció lényege a dél-koreai, ausztrál, német és kolumbiai cégek által utalt pénzek továbbküldése, vagyis eltüntetése volt.
Vezetési gyakorlat a Helyőrségben

Vezetési gyakorlat a Helyőrségben

A zászlóalj katonái mellett részt vettek még a helyőrségben található alegységek terepjáró teher- és személygépkocsi, valamint harcjárművezetői is.
Fontos dátumok 2020-ban

Fontos dátumok 2020-ban

Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 

És ezt már olvasta?

Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.
 
Tisztújító közgyűlés
Tisztújító közgyűlés

A 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek döntöttek a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökségéről. Márki-Zay Péter albizottsági elnök lett.

 
Egy különleges madár a diákok szemével
Egy különleges madár a diákok szemével Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
 
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.