MozaikNe lankadjon az éberség!

2018. március 28., szerda
 
Ne lankadjon az éberség!

A Csongrádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa néhány jó tanáccsal szolgál a szépkorúaknak.

 

 

 

 

 

 

 

Gyakran visszatérő esetek a trükkös csalások, a lopások, a házalók, és az első sorban idősebb korosztály számára veszélyt jelentő árubemutatók, az ezekkel összefüggésben elkövetett bűncselekmények, és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségei. Az sem mellékes, hogy az otthonaink hatékony védelme érdekében, milyen mechanikai és elektronikus eszközöket érdemes használni.

 

A bűncselekmények megelőzése érdekében érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat:

 

  A besurranó tolvaj minden esetben a csukott, de nem zárt ajtón keresztül jut be az otthonokba, ezért azok ajtaját, a kaput minden esetben zárják be, függetlenül attól, hogy otthon tartózkodnak-e vagy sem!

  Az idegeneket lehetőség szerint a zárva tartott kerítésen, bejárati ajtón keresztül kérdezzék meg becsengetésük céljáról és csak állításuk valódiságának ellenőrzése után nyissanak ajtót, kaput!

  A trükkös tolvajok mindig többen vannak, mindenkinek megvan a saját szerepe, hiszen a figyelmet próbálják elterelni.

  Házaló árusoktól vásárolni nem biztonságos, hiszen a későbbiek során nincs lehetőség reklamációra!

  Jó, ha tudják, hogy a közüzemi szolgáltatók túlfizetés esetén soha sem viszik házhoz a túlfizetett összeget és sohasem jelzik ezt személyesen!

  Hivatalból, bankból, pénzügyei intézése érdekében sem keresik fel személyesen otthonában! Idegeneknek magukról, értékeikről, családjukról, szomszédjaikról ne adjanak ki bizalmas információkat!

  Készpénzt rövid időre se adjanak kölcsön idegennek, hivatkozzon bármilyen indokra (balesetre, sürgős életmentő műtétre, orvosi beavatkozásra vagy betegszállításra)!

  Idegen személyek megjelenése esetén érdemes őket jól megfigyelni (ruházat, személyleírás, különös ismertetőjegyek), és a jármű rendszámát, illetve annak színét, típusát feljegyezni!

  Bűncselekmény gyanúja esetén a megadott adatokkal tudják segíteni a rendőrségi nyomozást!

 

Kapcsolódó cikkünk: (Ezt is érdemes elolvasni!)

 

Most már hazudnak is

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Kinél van az erszény?

Kinél van az erszény?

Orbán Viktor azt javasolta a vásárhelyi polgármesternek, hogy az ügyben keresse meg a térség országgyűlési képviselőjét, Lázár Jánost.
Városi keresztút Hódmezővásárhelyen

Városi keresztút Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi katolikus közösség március 28-án nagyszerdán ismét megrendezni a hagyományos Városi Keresztúti imádságot.
Ásó kapa és nagyharang

Ásó kapa és nagyharang

A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
Helyreáll a vonatközlekedés

Helyreáll a vonatközlekedés

Az elhúzódó felújítás miatt, a többszöri időpont változás után, hamarosan indul a Szeged - Hódmezővásárhely - Békéscsaba közötti vasúti közlekedés. Nézze meg a menetrendet!
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.