MozaikNe lankadjon az éberség!

2018. március 28., szerda
 
Ne lankadjon az éberség!

A Csongrádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa néhány jó tanáccsal szolgál a szépkorúaknak.

 

 

 

 

 

 

 

Gyakran visszatérő esetek a trükkös csalások, a lopások, a házalók, és az első sorban idősebb korosztály számára veszélyt jelentő árubemutatók, az ezekkel összefüggésben elkövetett bűncselekmények, és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségei. Az sem mellékes, hogy az otthonaink hatékony védelme érdekében, milyen mechanikai és elektronikus eszközöket érdemes használni.

 

A bűncselekmények megelőzése érdekében érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat:

 

  A besurranó tolvaj minden esetben a csukott, de nem zárt ajtón keresztül jut be az otthonokba, ezért azok ajtaját, a kaput minden esetben zárják be, függetlenül attól, hogy otthon tartózkodnak-e vagy sem!

  Az idegeneket lehetőség szerint a zárva tartott kerítésen, bejárati ajtón keresztül kérdezzék meg becsengetésük céljáról és csak állításuk valódiságának ellenőrzése után nyissanak ajtót, kaput!

  A trükkös tolvajok mindig többen vannak, mindenkinek megvan a saját szerepe, hiszen a figyelmet próbálják elterelni.

  Házaló árusoktól vásárolni nem biztonságos, hiszen a későbbiek során nincs lehetőség reklamációra!

  Jó, ha tudják, hogy a közüzemi szolgáltatók túlfizetés esetén soha sem viszik házhoz a túlfizetett összeget és sohasem jelzik ezt személyesen!

  Hivatalból, bankból, pénzügyei intézése érdekében sem keresik fel személyesen otthonában! Idegeneknek magukról, értékeikről, családjukról, szomszédjaikról ne adjanak ki bizalmas információkat!

  Készpénzt rövid időre se adjanak kölcsön idegennek, hivatkozzon bármilyen indokra (balesetre, sürgős életmentő műtétre, orvosi beavatkozásra vagy betegszállításra)!

  Idegen személyek megjelenése esetén érdemes őket jól megfigyelni (ruházat, személyleírás, különös ismertetőjegyek), és a jármű rendszámát, illetve annak színét, típusát feljegyezni!

  Bűncselekmény gyanúja esetén a megadott adatokkal tudják segíteni a rendőrségi nyomozást!

 

Kapcsolódó cikkünk: (Ezt is érdemes elolvasni!)

 

Most már hazudnak is

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Kinél van az erszény?

Kinél van az erszény?

Orbán Viktor azt javasolta a vásárhelyi polgármesternek, hogy az ügyben keresse meg a térség országgyűlési képviselőjét, Lázár Jánost.
Városi keresztút Hódmezővásárhelyen

Városi keresztút Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi katolikus közösség március 28-án nagyszerdán ismét megrendezni a hagyományos Városi Keresztúti imádságot.
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság

Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság

Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lennie autósnak, kerékpárosnak, gyalogosnak.
Téli Mártély - fotókba örökítve

Téli Mártély - fotókba örökítve

Az elmúlt napokban volt egy kis tél, Varga András fotós, aki - mint köztudott - Mártély szerelmese, évek óta fotókba örökíti a táj apró rezdüléseit is. Galéria.
 

És ezt már olvasta?

Dupla győzelem Győrben
Dupla győzelem Győrben A Vásárhelyi Kosársuli Hódtóiban aratott kettős októberi győzelmük, valamint a tabellán elfoglalt helyezések tükrében mindkét mérkőzésnek esélyesként vágtak neki.
 
Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján
Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. (Kosztolányi Dezső)
 
Gázolás a zebrán
Gázolás a zebrán Az úttestre lelépve a neki balról érkező személyautó vezetője későn észlelte és a zebra felénél elütötte a férfit.
 
Vasút-villamos - ami összeköt
Vasút-villamos - ami összeköt A január 20-án Szentesen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a szeptemberi iskolakezdésre forgalomba állhat az első 6-8 jármű, amennyiben a járványhelyzet nem romlik.
 
Elbúcsúzott a Hepp Kupától a Kosársuli
Elbúcsúzott a Hepp Kupától a Kosársuli Egy félidőt tudtak az Újpest ritmusában játszani. Várható volt, hogy a végére bedarálja a vásárhelyieket a fizikálisabb hazai társaság, de küzdöttek az utolsó percig,
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 2. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 2. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Csapatban sokkal erősebbek
Csapatban sokkal erősebbek Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.