SportNagyszerű hangulat a Hódtóban

2021. május 16., vasárnap
 
Nagyszerű hangulat a Hódtóban

Visszatértek a nézők a Hódtóiba, ezzel párhuzamosan végletekig kiélezett meccsen szereztük meg a Zöld csoport 7. helyét.

 

 

 

 

 

 

 

A Békés elleni hazai találkozóval zárult a 2020/21-es, több szempontból is nagyon nehéz és felejthetetlen idény. Az egy héttel ezelőtti, idegenbeli odavágón aratott 98-90-es siker jó alaphangot és jelentős előnyt adott a visszavágóra, ráadásul hosszú hónapok után visszatértek a lelátóra a szurkolók, akik a Békésről érkező vendégdrukkerekkel együtt remek környezetet varázsoltak a csarnokba. Nem hiába, tényleg él a mondás: a sport csak szurkolókkal együtt az igazi!

 

A hangulaton nagyot dobott a jó hazai kezdés, Varga Zalán, majd a szezon végére kiváló formába lendülő Acimovic ketteseivel 6-0-s rohammal nyitottunk. Az intenzív kezdést hamar felvették a békésiek, majd egy időkérést követően az előző idényben a Kosársulinál játszó Hargitai vezetésével egyenlítettek is (15-15 a 7. percben). A negyed vége Rostás ketteseivel a miénk volt, 21-20-szal zárult az első tíz perc.

 

Olyannyira nagyot változott a játék képe a második negyedben, hogy az egész meccset meghatározta – a hétből hét triplát értékesítő békésiek előbb Krstic kosarával átvették a vezetést, majd ki sem adták a kezükből többet. Hiába kért időt 23-29-nél, a 13. percben Tóth Tamás, egyszerűen nem lehetett mit kezdeni a vendégek hárompontosaival, holott a védekezésünkkel és a támadójátékunkkal sem volt probléma. Szinte végig a határon mozgott az összesített különbség (mindez virtuálisan hol az egyik, hol a másik csapat hetedik helyét jelentette), egészen Krstic két triplájáig, ami hirtelen 14 pontos fórt varázsolt a vendégeknek. A szünet előtti utolsó, lélektani szempontból fontos mozzanat a miénk volt, méghozzá Varga Zalán dudaszós kettese által (40-52).

A pihenőt követően folytatódtak az extra békési percek, és noha 44-62-nél, a 23. percben úgy tűnt, minden szempontból elúszhat a hajó, szinte érezni lehetett a levegőben, hogy ennek még nincs vége és óriási derbi kerekedhet a végére. Így is lett: egyéni és csapatszinten is ritmust váltottunk, és a harmadik negyed második felében egy 16-4-es, parádés szériával visszajöttünk a partiba (Rostás pazar ütemű, a békési védők fölé magasodó befejezése után 60-66 a 30. perc végén).

 

A békésiek ritmust veszítettek, míg mi szívvel-lélekkel, elveszett labdát nem ismerve hajszoltuk bele magunkat abba, hogy akár meg is fordíthatjuk a meccset. Az összességében tíz védőlepattanóig jutó Varga Ákos triplájával kezdődött a végjáték, majd Acimovic kettesénél mindössze egy pont volt a hátrányunk – zúgott is a lelátóról U11-es utánpótlásjátékosaink vezetésével a „Vásárhely, Vásárhely” –, és a Békés ugyan egy 6-0-s rohammal ismét pengeélen táncolóra állította az összesítést, érezhető volt, hogy ezt a párharcot egyszerűen nem veszíthetjük el. Egy, a negyed közepén jövő időkérésünket követően Acimovic tört be jól, majd a vezérként játszó, végül 21 ponttal záró Bálint csapta be nem először a vendégek helyenként aprító-daráló védelmét, utána pedig Varga Zalán és a védekezésben, valamint támadásban is jeleskedő Pavlovic játszott össze tökéletesen (73-76). Innen a békésiek még mozgósították utolsó utáni erőtartalékaikat, a végszó azonban egy labdaszerzésnek, a faultokkal és az idővel való okos taktikázásnak, valamint Bálint sikeres büntetőinek köszönhetően a miénk volt: ugyan 80-75-re a meccset a vendégek nyerték, ám az összesítést mi, így a 7. helyen zártuk a szezont. Ki kell emelni a küzdeni akaró, agilis és egységes csapatjátékot, azt, hogy akár fiataljainktól, akár rutinosabb játékosainktól mindig jött egy-egy fontos tripla, egy jó védekezés, blokk vagy egy fontos lepattanó – közhely, de a párharc sikeréhez az kellett, hogy a fáradtság és az elmúlt hetek sok nehézsége ellenére egytől egyig mindenki beletegye a saját részét. Bele is tette!

 

NB I/B Zöld csoport, a 7. helyért, visszavágó:

Vásárhelyi Kosársuli-Békési SzSK 75-80 (21-20, 19-32, 20-14, 15-14)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Kovács, Radnóti, Téczely

 

Kosársuli: Varga Á. 9/3, Varga Z. 15/3, Bálint 21/3, Pavlovic 8, Acimovic 12
Cserék: Rostás 10, Bodócsi -, Kozma -, Megyesi -
Vezetőedző: Tóth Tamás

Békés: Krstic 26/12, Frikker 2, Olic 6/6, Cvijin 9/3, Hargitai 22/3
Cserék: Széphelyi 12/3, Karsai 3/3
Vezetőedző: Balog Vilmos

Összesítésben: 173-170 a Kosársuli javára

 

Tóth Tamás: „Főleg az első félidőben extrán dobott ellenfelünk, hétből hét triplát ritkán dob egy csapat. A szünet után okosabban játszottunk, a fordításra is volt esélyünk, de ötből egyszer egy szezonban ki lehet kapni a Békéstől, nem rossz csapat. Győzelemmel felérő vereséget értük el, így hetedik helyen végeztünk a tabellán. Érdekes és fura bajnokság volt ez, rengeteg problémával kellett megküzdeni az egyesületeknek. Nehéz hónapok vannak mögöttünk, nagyon hiányzik Elek Bandi a mindennapokból! Óriási öröm, hogy öten kezükbe vették a vásárhelyi kosárlabdát és újult erővel vetik bele magukat a munkába, sokszor éjjelekbe nyúlóan is, nagyon hálásak vagyunk nekik! Öröm volt ismét nézők előtt játszani, a következő szezonra egy szerethető, fiatal társaságot ígérek, akik fel fogják szántani a parkettát Vásárhelyen!”

 

Május 13-án Dr. Elek András alapító-elnök halálát követően Szabó Attila személyében új elnöke lett a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE-nek. Az új elnököt a szervezet öttagú elnöksége a küldöttgyűlést követően választotta meg. Szabó Attila elnök, Utasi Gábor és a most alelnökké megválasztott Vas Péter mellé Bartucz Csaba és Martonosi János alelnök új tagként került be az elnökségbe. Az egyesület összes vezetője hódmezővásárhelyi, céljuk, hogy dr. Elek András hagyatékára építve, az eddigieknél is magasabb szintre kerüljön az utánpótlásnevelés színvonala.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Százéves gramofon a Tornyai-múzeum kirakatában

Százéves gramofon a Tornyai-múzeum kirakatában

Egy vásárhelyi család padlásáról került elő a több mint 100 éves hanglemezlejátszó készülék. Több hónapos szakszerű munkával tették működőképessé.
Tél utáni tragikus füstölgés

Tél utáni tragikus füstölgés

Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Egy tervezet szerint a busz- és a vasúti menetrend is jelentősen változhat a tram-train üzembe állításakor. Ez jócskán növelheti a kapacitás kihasználtságát.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 48. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.