KözéletMenza kóstoló

2022. január 17., hétfő
 
Menza kóstoló

Vihart kavart Hódmezővásárhelyen a közétkeztetés januári szolgáltató váltása. Nagyrészt a különböző sajtóban megjelent cikkek, illetve a facebookos beírások, fotók és a kommentcunami miatt.

 

 

 

 

 


Eközben nem kevés visszajelzés pozitívan áll az új szolgáltató kínálatához. Az kétségtelen, hogy vannak problémák, amelyeket meg kell oldani és ez folyamatban van. Ezt már Boros Attila, a Prizma Kft. üzleti vezérigazgatóhelyettese mondta a Vásárhelyi Híreknek.

 

Mindenki számára lényeges, hogy „tiszta vizet öntsünk a pohárba”!

Nos, a „tiszta víz”, pontosabban egy félliteres ásványvizes palack – facebookon megjelent – fotója kavart nagy vihart. A palackra tussal írták rá: „ez a leves”.

Boros Attila ezzel kapcsolatban elmondta, egy olyan helyzet állt elő, amit csak így lehetett megoldani, ugyanis az egyik tartósítószerre érzékeny gyerek levesét volt hívatott kiváltani az ásványvíz. Nem sokkal később a területi vezető beszélt a szülővel, aki megértette és elfogadta a történteket. A probléma azonban sokkal bonyolultabb, mondta Boros Attila, ugyanis – az országban, mint a napi 50 ezer adagot készítő cég - teljesen tisztában vannak azzal, hogy vannak ételallergiás, tartósítószerekre érzékeny gyerekek, akiknek szintén meg kell oldani az étkeztetésüket.

Hódmezővásárhelyen ez 160 gyereket érint, azonban a januári kezdésre, csak 60-70 gyerek szakorvosi igazolása érkezett be a céghez. Az előző étkeztetőtől, a HMNSZN Zrt.-től kaptak ugyan igazolásokat, de ezek nagy része több éves volt, viszont előírás az évenkénti igazolás megléte. A szülőket megkeresték és hamarosan ezzel sem lesz gond, mondta Boros Attila.

 

A Vásárhelyi Hírek felvetette, hogy a tízórai, az ebéd, vagy az uzsonna esetében nagyon sok panasz van a mennyiségre. Alapvetően nem kell szakembernek lenni, hogy tudjuk, más egy elsős, és más egy nyolcadikos mennyiségi igénye. A cég üzleti ügyvezető igazgatóhelyettese szerint, már meg is emelték a mennyiséget, illetve van lehetőség a repetára. Tisztában van vele, hogy sok gyerek leginkább kenyeret, kenyérrel enne, de ez azon túl, hogy nem egészséges, a jogszabályok sem engedik. „Só, cukor, fehérlisztből készült kenyér” – a három számukra kötelezően kordában tartandó élelmiszer, mondta Boros Attila. A hatóságok folyamatosan ellenőrzik a konyháikat, nem térhetnek el az előírt mennyiségektől.

 

Arról is megkérdeztük az igazgatóhelyettest, hogy mivel az Önkormányzat már több év óta arra ösztönözte a HMNSZN Zrt.-t, hogy helyi termelőktől vásároljanak, a Prizma folytatja-e?

Boros Attila elmondta, 18 beszállítóból 9-el már leszerződtek, 9-nek az úgynevezett auditálása pedig még folyik. Talán kevésbé ismert tény, hogy a szigorú szabályok miatt „földes árut” nem használhatnak a konyhák, csak tisztított zöldséget. Hozzátette, de például sajnos van olyan helyi beszállító, amely jóval drágábban adná az áruját, mint a Vásárhelytől 50 kilométerre működő sütöde. 

 

Az eddig megjelent, sajtócikkek és a facebook beírások visszatérő eleme, hogy a szerényebb adagok, jelentősebb áremeléssel párosultak.

Ha maradt volna ott az étkeztetés, nagy valószínűséggel az Önkormányzat is emelte volna 2022-től az árakat.

„A Prizma is kénytelen az elszabadult élelmiszer árakhoz igazodni, bár alig tért el a régi ártól”- mondta Boros Attila.

Arra a megjegyzésre, hogy Kft.-ként bizonyára profitot is kell produkálni, elmondta, a hódmezővásárhelyi árak kialakítása mellett, vállalták, hogy közeljövőben 160 millió forintos ráfordítással teljesen korszerűsítenek két vásárhelyi konyhát.

Azt is elmondta, a cég területi vezetője rendszeresen végig látogatja az iskolákat, hogy folyamatosan javíthassák a szolgáltatást. Nekik az a céljuk, minél több pozitív visszajelzést kapjanak.

 

Boros Attila végezetül elmondta, „nincs semmi titkolni valójuk”, törekednek a párbeszédre, például februártól rendszeresen menza fórumot fognak tartani, (nyilvánvalóan a pandémia függvényében) amikor a nyitott napokon szülői csoportok részére kostólót tartanak, értékeltetik, kikérik a véleményüket.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely

Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely

A kormánytól Szeged után Hódmezővásárhely önkormányzata kapta Csongrád Csanád megye települései közül a legnagyobb kiegészítő támogatást.
A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A tabellára nézve csalóka mérkőzést játszott egymással péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és az ELITE Basket.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Munkaerőhiány a régióban

Munkaerőhiány a régióban

A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.