KözéletMenza kóstoló

2022. január 17., hétfő
 
Menza kóstoló

Vihart kavart Hódmezővásárhelyen a közétkeztetés januári szolgáltató váltása. Nagyrészt a különböző sajtóban megjelent cikkek, illetve a facebookos beírások, fotók és a kommentcunami miatt.

 

 

 

 

 


Eközben nem kevés visszajelzés pozitívan áll az új szolgáltató kínálatához. Az kétségtelen, hogy vannak problémák, amelyeket meg kell oldani és ez folyamatban van. Ezt már Boros Attila, a Prizma Kft. üzleti vezérigazgatóhelyettese mondta a Vásárhelyi Híreknek.

 

Mindenki számára lényeges, hogy „tiszta vizet öntsünk a pohárba”!

Nos, a „tiszta víz”, pontosabban egy félliteres ásványvizes palack – facebookon megjelent – fotója kavart nagy vihart. A palackra tussal írták rá: „ez a leves”.

Boros Attila ezzel kapcsolatban elmondta, egy olyan helyzet állt elő, amit csak így lehetett megoldani, ugyanis az egyik tartósítószerre érzékeny gyerek levesét volt hívatott kiváltani az ásványvíz. Nem sokkal később a területi vezető beszélt a szülővel, aki megértette és elfogadta a történteket. A probléma azonban sokkal bonyolultabb, mondta Boros Attila, ugyanis – az országban, mint a napi 50 ezer adagot készítő cég - teljesen tisztában vannak azzal, hogy vannak ételallergiás, tartósítószerekre érzékeny gyerekek, akiknek szintén meg kell oldani az étkeztetésüket.

Hódmezővásárhelyen ez 160 gyereket érint, azonban a januári kezdésre, csak 60-70 gyerek szakorvosi igazolása érkezett be a céghez. Az előző étkeztetőtől, a HMNSZN Zrt.-től kaptak ugyan igazolásokat, de ezek nagy része több éves volt, viszont előírás az évenkénti igazolás megléte. A szülőket megkeresték és hamarosan ezzel sem lesz gond, mondta Boros Attila.

 

A Vásárhelyi Hírek felvetette, hogy a tízórai, az ebéd, vagy az uzsonna esetében nagyon sok panasz van a mennyiségre. Alapvetően nem kell szakembernek lenni, hogy tudjuk, más egy elsős, és más egy nyolcadikos mennyiségi igénye. A cég üzleti ügyvezető igazgatóhelyettese szerint, már meg is emelték a mennyiséget, illetve van lehetőség a repetára. Tisztában van vele, hogy sok gyerek leginkább kenyeret, kenyérrel enne, de ez azon túl, hogy nem egészséges, a jogszabályok sem engedik. „Só, cukor, fehérlisztből készült kenyér” – a három számukra kötelezően kordában tartandó élelmiszer, mondta Boros Attila. A hatóságok folyamatosan ellenőrzik a konyháikat, nem térhetnek el az előírt mennyiségektől.

 

Arról is megkérdeztük az igazgatóhelyettest, hogy mivel az Önkormányzat már több év óta arra ösztönözte a HMNSZN Zrt.-t, hogy helyi termelőktől vásároljanak, a Prizma folytatja-e?

Boros Attila elmondta, 18 beszállítóból 9-el már leszerződtek, 9-nek az úgynevezett auditálása pedig még folyik. Talán kevésbé ismert tény, hogy a szigorú szabályok miatt „földes árut” nem használhatnak a konyhák, csak tisztított zöldséget. Hozzátette, de például sajnos van olyan helyi beszállító, amely jóval drágábban adná az áruját, mint a Vásárhelytől 50 kilométerre működő sütöde. 

 

Az eddig megjelent, sajtócikkek és a facebook beírások visszatérő eleme, hogy a szerényebb adagok, jelentősebb áremeléssel párosultak.

Ha maradt volna ott az étkeztetés, nagy valószínűséggel az Önkormányzat is emelte volna 2022-től az árakat.

„A Prizma is kénytelen az elszabadult élelmiszer árakhoz igazodni, bár alig tért el a régi ártól”- mondta Boros Attila.

Arra a megjegyzésre, hogy Kft.-ként bizonyára profitot is kell produkálni, elmondta, a hódmezővásárhelyi árak kialakítása mellett, vállalták, hogy közeljövőben 160 millió forintos ráfordítással teljesen korszerűsítenek két vásárhelyi konyhát.

Azt is elmondta, a cég területi vezetője rendszeresen végig látogatja az iskolákat, hogy folyamatosan javíthassák a szolgáltatást. Nekik az a céljuk, minél több pozitív visszajelzést kapjanak.

 

Boros Attila végezetül elmondta, „nincs semmi titkolni valójuk”, törekednek a párbeszédre, például februártól rendszeresen menza fórumot fognak tartani, (nyilvánvalóan a pandémia függvényében) amikor a nyitott napokon szülői csoportok részére kostólót tartanak, értékeltetik, kikérik a véleményüket.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely

Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely

A kormánytól Szeged után Hódmezővásárhely önkormányzata kapta Csongrád Csanád megye települései közül a legnagyobb kiegészítő támogatást.
A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A tabellára nézve csalóka mérkőzést játszott egymással péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és az ELITE Basket.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Munkaerőhiány a régióban

Munkaerőhiány a régióban

A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
 
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.