GazdaságKiegészítő támogatást kapott Vásárhely

2022. január 15., szombat
 
Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely

Szeged után (45 millió) Hódmezővásárhely önkormányzata kapta Csongrád Csanád megye települései közül a legmagasabb összeget.

 

 

 

 

 


A kormányhatározat szerint a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosít a települési önkormányzatok számára a minimálbér és a garantált bérminimum 2022. január 1-jétől történő emelésének, a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak 2022. január 1-jétől hatályba lépő rendelet szerinti pótlékemelésre, a bölcsődében foglalkoztatottak béremelésére, pótlékemelésre. 

Hódmezővásárhely összesen 16 millió 216 ezer forint a kiegészítő támogatást kapott.

 

A települési önkormányzatot megillető kiegészítő támogatás 12%-át január 31-éig, ezt követően havonta egyenlő részletben minden hónap 20-áig kell folyósítani.
A kiegészítő támogatás folyósításáról a Magyar Államkincstár gondoskodik.

 

Mint ismeretes az iparűzési adó megfelezése 150 milliárd forint bevételkiesést eredményezett az önkormányzati szektorban, ebből az ígért 50 milliárd forint visszapótlása mellett 100 milliárdos veszteséget jelentett a városok számára. Miközben nominálisan 126 milliárd forinttal több jutna az önkormányzatoknak a 2021-es költségvetésből, valójában a kormány a szolidaritási adó megemelésével 122 milliárd, a gépjárműadó elvonásával 35 milliárd forintot vett el a helyi önkormányzatoktól.

A 2020-as és 2021-es elvonások és többlet terhek mértéke a legtöbb önkormányzat számára megnehezítette a költségvetési tervezést, a tavalyi pénzügyi keretek között ugyanis, a járvány hatásai miatt (is) – mint arról több sajtó is beszámolt - nyárra több városban csődközeli helyzet állt elő.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A tabellára nézve csalóka mérkőzést játszott egymással péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és az ELITE Basket.
Munkaerőhiány a régióban

Munkaerőhiány a régióban

A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
Ezúttal nem körforgalomban történt baleset

Ezúttal nem körforgalomban történt baleset

Szemtanúk szerint a tram-train az autót 10-15 méteren tolhatta maga előtt. Az autó vezetője megsérült, mentők szállították el.
Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el

Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el

A vásárhelyi nyomozók Budapesten elfogtak egy 22 éves férfit, aki pénzt csalt ki idős emberektől. Többek között 4 milliót csalt ki egy vásárhelyi nőtől
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.