GazdaságKiegészítő támogatást kapott Vásárhely

2022. január 15., szombat
 
Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely

Szeged után (45 millió) Hódmezővásárhely önkormányzata kapta Csongrád Csanád megye települései közül a legmagasabb összeget.

 

 

 

 

 


A kormányhatározat szerint a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosít a települési önkormányzatok számára a minimálbér és a garantált bérminimum 2022. január 1-jétől történő emelésének, a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak 2022. január 1-jétől hatályba lépő rendelet szerinti pótlékemelésre, a bölcsődében foglalkoztatottak béremelésére, pótlékemelésre. 

Hódmezővásárhely összesen 16 millió 216 ezer forint a kiegészítő támogatást kapott.

 

A települési önkormányzatot megillető kiegészítő támogatás 12%-át január 31-éig, ezt követően havonta egyenlő részletben minden hónap 20-áig kell folyósítani.
A kiegészítő támogatás folyósításáról a Magyar Államkincstár gondoskodik.

 

Mint ismeretes az iparűzési adó megfelezése 150 milliárd forint bevételkiesést eredményezett az önkormányzati szektorban, ebből az ígért 50 milliárd forint visszapótlása mellett 100 milliárdos veszteséget jelentett a városok számára. Miközben nominálisan 126 milliárd forinttal több jutna az önkormányzatoknak a 2021-es költségvetésből, valójában a kormány a szolidaritási adó megemelésével 122 milliárd, a gépjárműadó elvonásával 35 milliárd forintot vett el a helyi önkormányzatoktól.

A 2020-as és 2021-es elvonások és többlet terhek mértéke a legtöbb önkormányzat számára megnehezítette a költségvetési tervezést, a tavalyi pénzügyi keretek között ugyanis, a járvány hatásai miatt (is) – mint arról több sajtó is beszámolt - nyárra több városban csődközeli helyzet állt elő.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A tabellára nézve csalóka mérkőzést játszott egymással péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és az ELITE Basket.
Munkaerőhiány a régióban

Munkaerőhiány a régióban

A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
Ezúttal nem körforgalomban történt baleset

Ezúttal nem körforgalomban történt baleset

Szemtanúk szerint a tram-train az autót 10-15 méteren tolhatta maga előtt. Az autó vezetője megsérült, mentők szállították el.
Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el

Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el

A vásárhelyi nyomozók Budapesten elfogtak egy 22 éves férfit, aki pénzt csalt ki idős emberektől. Többek között 4 milliót csalt ki egy vásárhelyi nőtől
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.