SportA szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

2022. január 15., szombat
 
A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A tabellára nézve csalóka mérkőzést játszott egymással péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és az ELITE Basket.

 

 

 

 

 

 

Az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójának ugyanis úgy vágott neki a két csapat, hogy a Kosársuli a 10., az ELITE pedig a 13., utolsó előtti helyet foglalta el, ám játéktudásban a vásárhelyiek és a törökbálintiak is előrébb kellene, hogy álljanak.

Ennek, és az eddigi 2022-es teljesítménynek megfelelően (egy-egy győzelem és az egy-egy vereség ellenére is jó játék mindkét oldalon) színvonalas négy negyedet láthattak a kilátogatók. A Kosársulinak volt miért visszavágnia, hiszen az ELITE ősszel 87-73-ra nyert hazai pályán.

A visszavágás pedig jóformán már az első tíz percben eldőlt, hiszen a parádés kezdés alapozta meg a Kosársuli győzelmét és adott elegendő előnyt a második félidőre. A 3. percig tudta tartani a lépést intenzíven Horváth Balázs legénysége, ám előbb Varga Zalán, majd a klasszis napot kifogó, végül 46-os VAL-értékkel záró Varga Ákos triplájával elhúzott a Kosársuli. A vendégek időkérése sem állította meg a jó védekezéssel, labdaszerzésekkel és hibátlan dobószázalékkal társuló, nem mindennapi rohamot, hiszen Bodócsi, Burko és Pavlovic is feliratkozott az eredményjelzőre, és végül 17-0-val (!) zárult a 4. és 8. perc közötti szakasz. Innen három hárompontossal és 10-0-val feljebb zárkózott az ELITE, de a negyed végén Varga Zaláné volt az utolsó szó (31-21).

A második játékrész úgy indult, mint az első, a Varga testvérek kosarai után Bálint büntetői állították vissza a tizenöt, Pavlovic kettese a húszpontos előnyt (46-26). Egészen a 16. percig úgy tűnt, nem lehet fogást találni a Kosársuli játékán, ekkor, 51-32-nél pedig már felmerült a kérdés, súlyos zakóba néznek-e bele a vendégek. Volt, hiszen jött néhány hiba és pontatlan támadás, Jilling és Spiriev triplái után, 52-45-nél időt is kellett kérnie Utasi Gábornak. A félidő utolsó két percében nem változott érdemben a helyzet, 56-47-tel mentek pihenni a csapatok.

A folytatásban hirtelen szorossá vált a meccs, pedig a harmadik negyed első felében nem így néztek ki a dolgok, hiszen Varga Zalán büntetője után a 25. percben ismét visszaállt a közte tizenöt (69-54). Innen azonban Jillng és Láncos vezetésével, egy 6-0-s, majd egy 7-0-s sorozattal 71-67-re jött vissza az ELITE, a parti pedig a hajrára is nyitott maradt (73-69).

A Kosársuli azonban nem hagyta magát: Pavlovic villámgyorsan lehűtötte a kedélyeket egy triplával és egy duplával, és a legfontosabb pillanatokban ismét elkezdtek „működni” a távoli dobások. A negyed közepén ismét Varga Ákos szórta meg az ellenfelet két triplával, és a kiharcolt faultok után a büntetőknél sem remegtek meg a vásárhelyi kezek. A vége így simának tűnő, 96-88-as győzelem lett, de a számszerű eredménynél nehezebb és jóval értékesebb ez a siker.

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-ELITE Basket 96-88 (31-21, 25-26, 17-22, 23-19)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Reisz, Vadász, Borgula

 

Kosársuli: Varga Á. 33/18, Varga Z. 22/9, Bodócsi 5/3, Pavlovic 19/3, Burko 9
Cserék: Bálint 5, Vejinovic 2, Borbáth 1, Nánási –
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

ELITE: Láncos 17, Jilling 20/15, Spiriev 9/9, Somogyfoki P. 12/6, Somogyfoki G. 17/6
Cserék: Tóth 6/6, Hegedűs 5/3, Bodnár 2, Horváth –
Vezetőedző: Horváth Balázs

 

Utasi Gábor értékelése: „A szezon legjobb támadójátékával sikerült nyernünk. Az ELITE jobb csapat, mint a tabellán elfoglalt helyezése mutatja, ezért is értékes ez a mai győzelem.”

 

Az U20-asok is nyertek, méghozzá magabiztos játékkal, 50-39-es félidő után 90-64-re. Megyesi 28 ponttal és 16 lepattanóval, 47-es VAL-értékkel lett a meccs legjobbja.

 

Folytatás egy hét múlva, január 21-én Győrben.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Munkaerőhiány a régióban

Munkaerőhiány a régióban

A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el

Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el

A vásárhelyi nyomozók Budapesten elfogtak egy 22 éves férfit, aki pénzt csalt ki idős emberektől. Többek között 4 milliót csalt ki egy vásárhelyi nőtől
Gondok évek óta, de még meddig?

Gondok évek óta, de még meddig?

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai a napi finanszírozási gondjaik mellett szinte szélmalomharcot vívnak a nemtörödöm macskatulajdonosokkal.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.