SportA szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

2022. január 15., szombat
 
A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt

A tabellára nézve csalóka mérkőzést játszott egymással péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és az ELITE Basket.

 

 

 

 

 

 

Az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójának ugyanis úgy vágott neki a két csapat, hogy a Kosársuli a 10., az ELITE pedig a 13., utolsó előtti helyet foglalta el, ám játéktudásban a vásárhelyiek és a törökbálintiak is előrébb kellene, hogy álljanak.

Ennek, és az eddigi 2022-es teljesítménynek megfelelően (egy-egy győzelem és az egy-egy vereség ellenére is jó játék mindkét oldalon) színvonalas négy negyedet láthattak a kilátogatók. A Kosársulinak volt miért visszavágnia, hiszen az ELITE ősszel 87-73-ra nyert hazai pályán.

A visszavágás pedig jóformán már az első tíz percben eldőlt, hiszen a parádés kezdés alapozta meg a Kosársuli győzelmét és adott elegendő előnyt a második félidőre. A 3. percig tudta tartani a lépést intenzíven Horváth Balázs legénysége, ám előbb Varga Zalán, majd a klasszis napot kifogó, végül 46-os VAL-értékkel záró Varga Ákos triplájával elhúzott a Kosársuli. A vendégek időkérése sem állította meg a jó védekezéssel, labdaszerzésekkel és hibátlan dobószázalékkal társuló, nem mindennapi rohamot, hiszen Bodócsi, Burko és Pavlovic is feliratkozott az eredményjelzőre, és végül 17-0-val (!) zárult a 4. és 8. perc közötti szakasz. Innen három hárompontossal és 10-0-val feljebb zárkózott az ELITE, de a negyed végén Varga Zaláné volt az utolsó szó (31-21).

A második játékrész úgy indult, mint az első, a Varga testvérek kosarai után Bálint büntetői állították vissza a tizenöt, Pavlovic kettese a húszpontos előnyt (46-26). Egészen a 16. percig úgy tűnt, nem lehet fogást találni a Kosársuli játékán, ekkor, 51-32-nél pedig már felmerült a kérdés, súlyos zakóba néznek-e bele a vendégek. Volt, hiszen jött néhány hiba és pontatlan támadás, Jilling és Spiriev triplái után, 52-45-nél időt is kellett kérnie Utasi Gábornak. A félidő utolsó két percében nem változott érdemben a helyzet, 56-47-tel mentek pihenni a csapatok.

A folytatásban hirtelen szorossá vált a meccs, pedig a harmadik negyed első felében nem így néztek ki a dolgok, hiszen Varga Zalán büntetője után a 25. percben ismét visszaállt a közte tizenöt (69-54). Innen azonban Jillng és Láncos vezetésével, egy 6-0-s, majd egy 7-0-s sorozattal 71-67-re jött vissza az ELITE, a parti pedig a hajrára is nyitott maradt (73-69).

A Kosársuli azonban nem hagyta magát: Pavlovic villámgyorsan lehűtötte a kedélyeket egy triplával és egy duplával, és a legfontosabb pillanatokban ismét elkezdtek „működni” a távoli dobások. A negyed közepén ismét Varga Ákos szórta meg az ellenfelet két triplával, és a kiharcolt faultok után a büntetőknél sem remegtek meg a vásárhelyi kezek. A vége így simának tűnő, 96-88-as győzelem lett, de a számszerű eredménynél nehezebb és jóval értékesebb ez a siker.

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-ELITE Basket 96-88 (31-21, 25-26, 17-22, 23-19)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Reisz, Vadász, Borgula

 

Kosársuli: Varga Á. 33/18, Varga Z. 22/9, Bodócsi 5/3, Pavlovic 19/3, Burko 9
Cserék: Bálint 5, Vejinovic 2, Borbáth 1, Nánási –
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

ELITE: Láncos 17, Jilling 20/15, Spiriev 9/9, Somogyfoki P. 12/6, Somogyfoki G. 17/6
Cserék: Tóth 6/6, Hegedűs 5/3, Bodnár 2, Horváth –
Vezetőedző: Horváth Balázs

 

Utasi Gábor értékelése: „A szezon legjobb támadójátékával sikerült nyernünk. Az ELITE jobb csapat, mint a tabellán elfoglalt helyezése mutatja, ezért is értékes ez a mai győzelem.”

 

Az U20-asok is nyertek, méghozzá magabiztos játékkal, 50-39-es félidő után 90-64-re. Megyesi 28 ponttal és 16 lepattanóval, 47-es VAL-értékkel lett a meccs legjobbja.

 

Folytatás egy hét múlva, január 21-én Győrben.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Munkaerőhiány a régióban

Munkaerőhiány a régióban

A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el

Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el

A vásárhelyi nyomozók Budapesten elfogtak egy 22 éves férfit, aki pénzt csalt ki idős emberektől. Többek között 4 milliót csalt ki egy vásárhelyi nőtől
Gondok évek óta, de még meddig?

Gondok évek óta, de még meddig?

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai a napi finanszírozási gondjaik mellett szinte szélmalomharcot vívnak a nemtörödöm macskatulajdonosokkal.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.