Kultúra, oktatásMegválasztották a BFMK főigazgatóját

2021. november 17., szerda
 
Megválasztották a BFMK főigazgatóját

November 17-én a közgyűlés határozott az eseti bizottság által kiválasztott főigazgató személyéről. Három érvényes pályázó volt: Kissné Urgyán Mária, Varga Anikó és Megyesi Beáta.

 

 

 

 

 

 

Az Oktatási, Kulturális, sport és Nemzetiségi Bizottság tagjaiból, a szakszervezet képviselőiből, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád-Csanád Megyei igazgatójából álló bizottság Megyesi Beáta pályázatát ítélte a legalkalmasabbnak.

 

Megyesi Beáta korábban a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársa, később osztályvezető-helyettese, majd a Petőfitelepi fiókkönyvtár vezetője, majd a röszkei Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár vezetője volt.

A szakmai önéletrajza alapján a Szegeden élő Megyesi Beátának úgy tűnik, egyelőre nincs rálátása a vásárhelyi kulturális életre, azonban ez idővel pótolható.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben is írtunk, idén szeptembertől egy nagy intézmény ernyője alatt működik a Tornyai János Múzeum, (Emlékpont, Alföldi Galéria, Magyar Tragédia 1944 kiállítóhely), a művelődési ház és a könyvtár.

 

A főigazgatói kinevezésével ő lesz a vezetője 2022 február elsejétől az új nevén, a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Mű­­velődési Központnak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

November 12-én Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáér kitüntetéseket adtak át a Szociális Munka Napja alkalmábó a Díszteremben.
A siker egyik kulcsa a motiváltság

A siker egyik kulcsa a motiváltság

László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.
Fejlesztik a vásárhelyi szakképzőket

Fejlesztik a vásárhelyi szakképzőket

Megtakarításokból és a felnőttképzésből származó plusz bevételekből 330 Dell típusú laptopot kaptak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tanárai.
Osztottak

Osztottak

Hódmezővásárhely 6 milliárd forintot kapott az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázati pénzkeretéből.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.