GazdaságOsztottak

2021. november 9., kedd
 
Osztottak

A november 2-án kiadott Magyar Közlöny rendelkezik arról, hogy Hódmezővásárhely 6 milliárd forintot kapjon, az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázati pénzkeretéből.

 

 


 

Erről még szeptemberben határozott a kormánypárti többségű Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés.

 

A Közlöny listája szerint az ellenzéki vezetésű városok rosszul jártak, míg a kormánypárti polgármesterek települései pedig jól. A legnagyobb összeget, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Kecskemét kapta – 19 és 50 milliárd között.

 

A 2021–27-es TOP Plusz pályázati keretéből a 22 ezres, fideszes vezetésű Makó 10 milliárd forintot kapott, a 161 ezres Szeged, az ellenzéki többségű megyeszékhely 8,5 milliárdot, a Márki-Zay Péter vezette 43 ezres Hódmezővásárhely 6 milliárdot.

 

A szeptember 9-én a fideszes többségű megyei közgyűlés által szétosztott keret 85,7 milliárd forint, és hiába Szegeden és Hódmezővásárhelyen él a megyei lakosok fele, a TOP Plusz pénzeinek csupán 17 százalékát kapták meg ők.

 

Mint ismeretes, a megyei közgyűlésekbe a megyei jogú városok nem delegálhatnak saját képviselőt, azaz Szegednek és Hódmezővásárhelynek nem lehet közvetlen befolyása a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés döntéseire.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fejlesztik a vásárhelyi szakképzőket

Fejlesztik a vásárhelyi szakképzőket

Megtakarításokból és a felnőttképzésből származó plusz bevételekből 330 Dell típusú laptopot kaptak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tanárai.
Újabb kettős győzelem

Újabb kettős győzelem

Továbbra is bevehetetlen várnak bizonyul a vásárhelyi katlan a kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában, és ezt immár a bonyhádiak is tudják.
Piszkos anyagiak - Mennyire fertőzőek a pénzeink?

Piszkos anyagiak - Mennyire fertőzőek a pénzeink?

Meglepően piszkosak bankjegyeink, érméink, sőt, bankkártyáink is - derül ki egy felmérésből. Gyakori aggodalom, hogy az élelmiszert készítők, árusítók egyaránt hozzányúlnak az ételhez és a pénzhez.
Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Egyik közkedvelt zöldségféle volt és manapság is az a tök. Elmondhatjuk, hogy a tök reneszánszát éli, és nem csak Stájerországban és az Őrségben, de a Dél-alföldön is.
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.