GazdaságMegpályázták - megnyerték

2023. október 20., péntek
 
Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.

 

 

 

 

 

 

A Rádió 7 1996 decembere óta működik. Az alap 1993- 94-ben volt, amikor Hódmezővásárhelyen ideiglenesen működött (10-10 napra) az Image Rádió. Eredetileg a Hódgép Bajcsy Zsilinszky utcai székházában rendezték be a stúdiót. Az alapítók Bt. formában működtették a rádiót. Égető Gyula, Szöllősi Sándor, Varga Árpád és B. Szabó Zoltán voltak az alapítók. Közülük B. Szabó Zoltán volt, aki szakmailag összefogta a rádiót, tekintettel arra, hogy a Magyar Rádióban 22 évig dolgozott hangmesterként, majd zenei szerkesztőként. Alapító tagja volt 1984-ben az emblematikus Reggeli Csúcs című Petőfi műsornak, amely korszerűen, a szokásosnál jóval bátrabban szólította meg a hallgatókat, főként a fiatalokat. B. Szabó Zoltán 1991-ben megosztva megkapta a Magyar Köztársaság Ifjúsági Díját.

 

A Rádió 7 következetes, sávos műsorstruktúrával (azonos időben, állandó műsorokkal), kereskedelmi rádióként közszolgálati funkciókat vállalt fel, és hamar igen népszerű lett az adó. Folyamatosan fejlesztették a műsorsugárzó- és stúdiótechnikát (ez utóbbit Hegyi János fogta össze). Mindehhez komplett stábra volt szükség, a műsorokat készítők közül többen már gyakorlott újságírók voltak, illetve a „mélyvízbe dobva”, műhelymunkaszerűen tanulták a rádiózást. A teljesség igénye nélkül, a Rádió7-ben dolgozott, vagy alapozta meg későbbi pályafutását, Péter Árpád, Herczeg Zsolt, Herczeg Sándor, Kandó Tamás, Gachályi Béla, Szenti Szabolcs, Szombat Mihály, Arany Tóth Attila, Martonossy Edit. És még további 10-15 munkatárs, akik napi rendszerességgel dolgoztak a 24 órás adásban.

 

A szaksajtó még 5 évvel ezelőtt 2018. januárjában azt adta hírül, hogy az Inspira Media Research 2018. januári kutatása szerint a Rádió 7 rekordot döntött, mivel az ott élők 59,7 százaléka hallgatta a 18-59-es korcsoportban.

2018. októberében közleményben jelentette be Égető Gyula, a Kisbíró Kft. tulajdonosa, hogy eladta a Rádió 7 -et. A hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó később azt közölte honlapján, hogy a rádió új tulajdonosai Bada János, Csepreghy Nándor, és Rákay Philip lettek.

A Rádió 7 azóta más utakon jár, jóllehet a rádiózási szokások is jelentősen megváltoztak az online médiatér kitágulása, a Spotify és egyéb streaming szolgáltatás miatt.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Új tulajdonosok kezében a Rádió7


 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Villeroy & Boch további mosdófelújítást ígért

Villeroy & Boch további mosdófelújítást ígért

Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy &Boch támogatásával.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Két vásárhelyi vívó egymással szemben a páston

Két vásárhelyi vívó egymással szemben a páston

Mindketten vásárhelyiek, a Csomorkány SE több évtizedes sikereinek újabb hírnökei. Magyary Ágnes vezetőedző keze alatt kezdték pályafutásukat.
Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

A Kopáncsi artézi kút körül a Facebookon nemrég ellenőrizetlen adatok jelentek meg, és ahogy lenni szokott, sokan készpénznek veszik, ami ott megjelenik.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...