GazdaságMegpályázták - megnyerték

2023. október 20., péntek
 
Megpályázták - megnyerték

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleménye szerint a Rádió7 újabb 10 évre megkapta a frekvenciaengedélyt.

 

 

 

 

 

 

A Rádió 7 1996 decembere óta működik. Az alap 1993- 94-ben volt, amikor Hódmezővásárhelyen ideiglenesen működött (10-10 napra) az Image Rádió. Eredetileg a Hódgép Bajcsy Zsilinszky utcai székházában rendezték be a stúdiót. Az alapítók Bt. formában működtették a rádiót. Égető Gyula, Szöllősi Sándor, Varga Árpád és B. Szabó Zoltán voltak az alapítók. Közülük B. Szabó Zoltán volt, aki szakmailag összefogta a rádiót, tekintettel arra, hogy a Magyar Rádióban 22 évig dolgozott hangmesterként, majd zenei szerkesztőként. Alapító tagja volt 1984-ben az emblematikus Reggeli Csúcs című Petőfi műsornak, amely korszerűen, a szokásosnál jóval bátrabban szólította meg a hallgatókat, főként a fiatalokat. B. Szabó Zoltán 1991-ben megosztva megkapta a Magyar Köztársaság Ifjúsági Díját.

 

A Rádió 7 következetes, sávos műsorstruktúrával (azonos időben, állandó műsorokkal), kereskedelmi rádióként közszolgálati funkciókat vállalt fel, és hamar igen népszerű lett az adó. Folyamatosan fejlesztették a műsorsugárzó- és stúdiótechnikát (ez utóbbit Hegyi János fogta össze). Mindehhez komplett stábra volt szükség, a műsorokat készítők közül többen már gyakorlott újságírók voltak, illetve a „mélyvízbe dobva”, műhelymunkaszerűen tanulták a rádiózást. A teljesség igénye nélkül, a Rádió7-ben dolgozott, vagy alapozta meg későbbi pályafutását, Péter Árpád, Herczeg Zsolt, Herczeg Sándor, Kandó Tamás, Gachályi Béla, Szenti Szabolcs, Szombat Mihály, Arany Tóth Attila, Martonossy Edit. És még további 10-15 munkatárs, akik napi rendszerességgel dolgoztak a 24 órás adásban.

 

A szaksajtó még 5 évvel ezelőtt 2018. januárjában azt adta hírül, hogy az Inspira Media Research 2018. januári kutatása szerint a Rádió 7 rekordot döntött, mivel az ott élők 59,7 százaléka hallgatta a 18-59-es korcsoportban.

2018. októberében közleményben jelentette be Égető Gyula, a Kisbíró Kft. tulajdonosa, hogy eladta a Rádió 7 -et. A hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó később azt közölte honlapján, hogy a rádió új tulajdonosai Bada János, Csepreghy Nándor, és Rákay Philip lettek.

A Rádió 7 azóta más utakon jár, jóllehet a rádiózási szokások is jelentősen megváltoztak az online médiatér kitágulása, a Spotify és egyéb streaming szolgáltatás miatt.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Új tulajdonosok kezében a Rádió7


 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Villeroy & Boch további mosdófelújítást ígért

Villeroy & Boch további mosdófelújítást ígért

Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy &Boch támogatásával.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Két vásárhelyi vívó egymással szemben a páston

Két vásárhelyi vívó egymással szemben a páston

Mindketten vásárhelyiek, a Csomorkány SE több évtizedes sikereinek újabb hírnökei. Magyary Ágnes vezetőedző keze alatt kezdték pályafutásukat.
Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

A Kopáncsi artézi kút körül a Facebookon nemrég ellenőrizetlen adatok jelentek meg, és ahogy lenni szokott, sokan készpénznek veszik, ami ott megjelenik.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.