SportKét vásárhelyi vívó egymással szemben a páston

2023. október 16., hétfő
 
Két vásárhelyi vívó egymással szemben a páston

Október 14-én az MTK Budapest Szőcs Bertalan vívóterme adott otthont a junior tőrözők újabb válogatóversenyének, egyben Magyar-kupa-fordulójának.

 

 

 

 


A női finálé nem volt kiélezett a verseny, ugyanis a Budapesti Honvéd kiválósága, Wolf Eszter 15:6-ra győzte le a Csomorkányi SE-t képviselő Papp Jázmint. A ranglista szerint jelenleg Wolf Eszter a 7. helyen, Papp Jázmin a 11.helyen áll.

Mindketten vásárhelyiek, a Csomorkány SE több évtizedes sikereinek újabb hírnökei. Magyary Ágnes vezetőedző keze alatt kezdte pályafutását a most 19 éves hódmezővásárhelyi Wolf Eszter is, aki több országos helyezés után májusban a 2022/23-as szezon összesített Magyarkupa női tőr győztese lett. Magyary Ágnes vezetőedző a Vásárhelyi Híreknek már évekkel korában elmondta, az egyesület egyik nagy reménységének tartja. Kijelentését igazolta, hogy már 2017 tavaszán korosztályos magyar bajnok lett. Tavaly óta a Honvédba igazolt. Idén Jó tanuló, jó sportolói díjat kapott a várostól.

 

Papp Jázmin 2016-ban kezdett vívni, közben az atlétika felé is kacsingatott, olyan sikerrel, hogy magasugrásban korosztálya egyéni csúcsát tartja. Vívásban több dobogós helyezést ért el. Három egymást követő évben megkapta hódmezővásárhelyi önkormányzattól a Jó tanuló, jó sportoló díjat.

 

A Csomorkányi SE sportolóinak évek óta tartó sikereinek elismerése az is,hogy 2012-ben Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke bejelentette, hogy a helyi sportélet fejlesztése és a sportág támogatása érdekében egy vívócentrum létrehozásáról döntöttek.

A Dr. Rapcsák András és Cukor utca sarkán álló egykori Tiszti Klub épületében kialakított modern, minden technikai feltételt teljesítő Vívócentrumot 2015 októberében adták át.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

A Kopáncsi artézi kút körül a Facebookon nemrég ellenőrizetlen adatok jelentek meg, és ahogy lenni szokott, sokan készpénznek veszik, ami ott megjelenik.
A Kosársuli nem tudta tartani a lépést

A Kosársuli nem tudta tartani a lépést

Október 13-án este az NB I/B Zöld csoportjának egyik legnagyobb esélyese, a Dávid Kornél Akadémia vendége volt a Vásárhelyi Kosársuli.
Elstartolhat az építkezés

Elstartolhat az építkezés

Az egykori DÉMÁSZ központ helyén épülő honvéd középiskolát és kollégiumot két év alatt kell megépítenia a tendernyertes budapesti Épkar Zrt-nek.
Ennivaló receptjeink -  Rakott lencse

Ennivaló receptjeink - Rakott lencse

Csúnya vagyok, de finom vagyok! Üzeni kép a vállalkozó kedvű háziasszonyoknak. Különleges ízpárosítást ajánlunk: lencsét és padlizsánt.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.