KözéletKötelező az oltás a Mezőgazdasági Karon is

2021. november 9., kedd
 
Kötelező az oltás a Mezőgazdasági Karon is

A rektor és a kancellár együttes utasítás alapján a koronavírus elleni védőoltás felvétele kötelezővé vált a Szegedi Tudományegyetem foglalkoztatottjai számára. Így az természetesen vonatkozik a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar dolgozóira is.

 

 

 

 


Az egyetem közleménye szerint az egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisát az utasítás hatálybalépését követő 45 napon belül, a kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás második dózisát az oltóorvos által meghatározott időpontban köteles felvenni.

 

Ha a foglalkoztatott a megadott határidő lejártáig az igazolást, illetve az orvosi szakvéleményt a védőoltás ellenjavallatáról nem mutatja be, a munkáltatói jogkör gyakorlója egy év fizetés nélküli szabadságot rendel el.
Az egy év fizetés nélküli szabadság leteltével, amennyiben az igazolás, orvosi szakvélemény bemutatása ez idő alatt sem történik meg a jogviszony azonnali hatállyal történő megszüntetésére kerül sor.

Aki a fizetés nélküli szabadság időtartama alatt felveszi a védőoltást, vagy bemutatja az ellenjavallatról szóló orvosi szakvéleményt, a fizetés nélküli szabadságát a munkáltatói jogkör gyakorlója haladéktalanul megszünteti.

 

A kötelezővé tett oltás a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar félszáznál több munkatársát érint .

 
 
Forrás: SZTE
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fejlesztik a vásárhelyi szakképzőket

Fejlesztik a vásárhelyi szakképzőket

Megtakarításokból és a felnőttképzésből származó plusz bevételekből 330 Dell típusú laptopot kaptak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tanárai.
Osztottak

Osztottak

Hódmezővásárhely 6 milliárd forintot kapott az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázati pénzkeretéből.
Újabb kettős győzelem

Újabb kettős győzelem

Továbbra is bevehetetlen várnak bizonyul a vásárhelyi katlan a kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában, és ezt immár a bonyhádiak is tudják.
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.