SportKosársuli szezonzáró összegzés

2022. június 20., hétfő
 
Kosársuli szezonzáró összegzés

A múlt hétvégén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Gepárdok U12-es csapatának játékosai Sopronban, az U12-es Országos Kosárlabda Jamboree-n szerepeltek. Az országos döntővel felérő viadalon ragyogóan teljesítettek a fiatalok.

 

 

 

 

 

Ez volt egyben az utolsó hivatalos fellépése is a Vásárhelyi Kosársulinak a 2021-22-es idényben, amiről Szabó Attilát, az egyesület elnökét kérdeztük.


- Tavaly elhunyt dr. Elek András, vélhetően emiatt sem indult könnyen a szezon…

-  Valóban, rengeteg tényező nehezítette a dolgunkat. Áprilisban, András halála után egy ütőképes csapatot kellett felállítanunk, és most nem az NB I-es bajnokságban szereplő gárdára gondolok. Öten vágtunk bele igazi csapatként a munkába, amely sok kihívást hozott, főleg az adminisztratív feladatok átvétele, megismerése miatt. Mindezt azonban sikerrel teljesítettük annak ellenére is, hogy nagyon gyorsan kellett megtanulnunk mindent.

 

- Ennek ellenére, ha csak az NB I/B-s „kirakatcsapatot” nézzük, akkor is jó idényt futottak, ugye?

- Nehezen indult be az évad, rengeteg fontos dolgunk volt a keret felállítása és megtartása mellett a nyári időszakban. Mindezt az előbb említett feladatokkal párhuzamosan kellett megtennünk, ráadásul sokáig azt sem tudtuk, hogy meddig nyújtózkodhatunk. Abban azonban az elnökség mind az öt tagja egyetértett, hogy csak olyan ígéreteket teszünk, amelyekre van anyagi fedezetünk. Szerencsére utóbbiban nagyon jó partnerek segítettek bennünket: névadószponzorunk lett a Bodrogi Bau Kft., később pedig a Rádió 7 is mellénk állt. Nagyon hálásak vagyunk, hogy bizalmat szavaztak nekünk, amit végig igyekeztünk meghálálni, nagy stabilitást jelentett a támogatásuk.

 

- Térjünk vissza az NB I-es csapathoz. Hogyan értékeli a szereplést?

- A felnőttek számára nem indult könnyen a szezon, féltávnál hullámvölgybe keveredtünk, ahonnan csodálatos hajrával sikerül kikecmeregnünk. 6 fordulóval az alapszakasz vége előtt 11. helyen álltunk. Ezután összeállt a csapat, és az utolsó kör után már az 5. helyen zártunk, ami óriási feltámadás volt. Az 5. helyért pedig az alapszakasz-2. Miskolc ellen vívtunk meg, nem sokon múlt ott sem a bravúr… Nagyon fontos számunkra, hogy nagy lépést tettünk az ígéretünk megtartása felé, miszerint minél több saját nevelésű játékosnak biztosítsunk lehetőséget a felnőttek között. A nézőinknek feltűnhetett, hogy volt olyan mérkőzés, ahol 4-5 vásárhelyi fiatal is a pályára került, ők többé-kevésbé jól helyt álltak, és sok tapasztalatot szereztek.

 

- Mik a tervek a jövőre nézve az NB I-es csapattal?

- Jelenleg a jövő évi munka szakmai megalapozása zajlik. Tárgyalunk a játékosokkal, és természetesen a támogatóinkkal is, akik mellé új szponzorokat is keresünk, őket hamarosan személyesen is felkeressük, hogy bemutassuk céljainkat. Történt azonban egy nagyon fontos lépés is a jövőre nézve, ugyanis megállapodtunk az új vezetőedzőnkkel, az ő személyét azonban majd később jelentjük be. Egy biztos: a jövőre nézve szeretnénk előrébb végezni, ezért is döntöttünk úgy, hogy egy főállású, profi edző álljon a csapat élére.

 

- Bár a felnőttek vannak leginkább szem előtt, de a bázist az utánpótlás jelenti a Kosársulinál. Hogyan teljesítettek a fiatalok?

- A felnőttek állnak az érdeklődés középpontjában, de számunkra az utánpótlás a legfontosabb. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit idén elértek fiataljaink a bajnokságokban. Az U20-as csapatunk épphogy lemaradt a dobogóról, az U18-as és U16-os együtteseink régiós bajnokként szerepeltek a regionális bajnokok tornáján, ahol mindkét csapat hajszál híján maradt le az első helyről, de az ezüst miatt sem kell szégyenkezniük. Az U14-es korosztályban egy lány és két fiú csapattal indultunk. A fiúknak nem sikerült a főtáblára jutás, ugyanakkor a regionális bajnokságokban szépen szerepeltek. Az újonnan összekovácsolt leány csapat is ügyeskedett a kiírásban, több győzelmet is sikerült aratniuk. Míg egy másik, az U14-es korosztályban szereplő, de javarészt fiatalabb játékosokkal felálló csapat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságban volt érdekelt, ahol ezüstérmesek lettek. Három U10-es, három U11-es és három U12-es csapatunk van. Az U10-esek megnyerték a megyebajnokságot. Emiatt a három korosztály miatt is nagyon bizakodóak vagyunk a jövőre nézve, megyei bajnokaink mellett az U11 és az U12 legjobbjai az Országos Jamboree-n szerepelhettek, ahová csak hazánk legkiválóbb ifjú kosarasai juthatnak be.

 

- Szavaiból úgy érzem, hogy a legkisebbek miatt a legboldogabb…

- Természetesen azokra is büszke vagyok, akik hétről-hétre ott vannak az edzéseken, mivel ők is a közösségünk fontos tagjai.  Viszont igaz az is, hogy nehéz helyzetből indulva zártunk olyan eredményekkel, amit egy éve látatlanban is aláírtam volna. Büszkeséget érzek, amikor a legelszántabbakra gondolok a legfiatalabb játékosaink közül: az U11-es Vásárhelyi Vikingek és az U12-es Vásárhelyi Gepárdok csapata ugyanis bizonyította, hogy felveszi a harcot a nagyobb egyesületek csapataival úgy is, hogy ezeknek a kluboknak sokkal nagyobb mozgástere van az eredményes szakmai munkához. Az előző szezon egyik legfontosabb eredménye, hogy ezt a szintet tudtuk teljesíteni, amiért külön köszönet jár a szülőknek, akik mindent megtesznek a játékosok sikeres szerepléséért, és maximálisan partnerek a nálunk folyó munkában. Közös siker ez, amihez egyedül kevesek lennénk!

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Gyarapodott az állomány

Gyarapodott az állomány

A napokban a megszokott módon, három darabban kamionon megérkezett a Stadler valenciai gyárából a kilencedik szerelvény. Ez az első szállítás az idei évben.
Elnökváltás a vásárhelyi Rotary Club élén

Elnökváltás a vásárhelyi Rotary Club élén

A szervezet összejövetelén összegezték az elmúlt időszak tevékenységeit. Jövőre újjáalakulásának jubileumát ünnepli a vásárhelyi karitatív szervezet.
A kevesebb is elegendő

A kevesebb is elegendő

Úgy tűnik, hogy a kormány már nem szórja a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. A Délmagyarország után Promenad24 munkatársai is fogyatkoznak.
Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Az új technológiai és ipari miniszter optimista, de a meglévő adatbázisból a gázmezőről, nem derül ki, hogy a lent lévő palagázból mennyit lehet kitermelni.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.