KözéletElnökváltás a vásárhelyi Rotary Club élén

2022. június 19., vasárnap
 
Elnökváltás a vásárhelyi Rotary Club élén

Mint ismeretes a Rotary egy humanitárius szervezet, baráti társaság. A céljuk, hogy terjedjen a világban a megértés és a jóakarat. 

 

 

 

 

 

 

 

Kissné Urgyán Mária váltotta Antalóczy Tibort a Hódmezővásárhelyi Rotary Club elnöki székében

A szervezet összejövetelén összegezték az elmúlt időszakot. A jövőre újjáalakulásának jubileumát ünneplő vásárhelyi Club idén karitatív tevékenységéről ismert helyi csoport finanszírozásában elkészült a Szőnyi utcától a Szentkirály utcáig tartó Rotary-sétány.

A növényekkel és fákkal beültetett sétányon mintegy másfél millió forint értékben padokak helyeztek el, valamint információs táblák mutatják be a növényvilágot.

Az új sétány nemcsak esztétikája miatt érdemel figyelmet, hanem a környezetvédelemis hangsúlyt helyez.

 

Az összejövetelen Kissné Urgyán Mária átvette a soros elnöki tisztet, aki elmondta elkezdik a felkészülést a 25 éves évforduló méltó megünneplésére.

 

Mint minden évben a Rotary Alapítvány Hódmezővásárhely középiskolások részére ír ki pályázatot hátrányos helyzetű tanulók részére. Idén 100-100 ezer forint az ösztöndíj.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gyarapodott az állomány

Gyarapodott az állomány

A napokban a megszokott módon, három darabban kamionon megérkezett a Stadler valenciai gyárából a kilencedik szerelvény. Ez az első szállítás az idei évben.
A kevesebb is elegendő

A kevesebb is elegendő

Úgy tűnik, hogy a kormány már nem szórja a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. A Délmagyarország után Promenad24 munkatársai is fogyatkoznak.
Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Már több, mint száz - 50 és 74 közötti életkorú - hosszú ideje dohányzó páciens vett részt tüdőrákszűrésen a hódmezővásárhelyi kórházban.

A babakocsi se zötykölődjön

A babakocsi se zötykölődjön

Idén is felpörgött az önerős járdaépítés Vásárhelyen. 101 ingatlantulajdonos pályázott építőanyagra. Július elején születik döntés a támogatásban részesülőkről.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.