KözéletElnökváltás a vásárhelyi Rotary Club élén

2022. június 19., vasárnap
 
Elnökváltás a vásárhelyi Rotary Club élén

Mint ismeretes a Rotary egy humanitárius szervezet, baráti társaság. A céljuk, hogy terjedjen a világban a megértés és a jóakarat. 

 

 

 

 

 

 

 

Kissné Urgyán Mária váltotta Antalóczy Tibort a Hódmezővásárhelyi Rotary Club elnöki székében

A szervezet összejövetelén összegezték az elmúlt időszakot. A jövőre újjáalakulásának jubileumát ünneplő vásárhelyi Club idén karitatív tevékenységéről ismert helyi csoport finanszírozásában elkészült a Szőnyi utcától a Szentkirály utcáig tartó Rotary-sétány.

A növényekkel és fákkal beültetett sétányon mintegy másfél millió forint értékben padokak helyeztek el, valamint információs táblák mutatják be a növényvilágot.

Az új sétány nemcsak esztétikája miatt érdemel figyelmet, hanem a környezetvédelemis hangsúlyt helyez.

 

Az összejövetelen Kissné Urgyán Mária átvette a soros elnöki tisztet, aki elmondta elkezdik a felkészülést a 25 éves évforduló méltó megünneplésére.

 

Mint minden évben a Rotary Alapítvány Hódmezővásárhely középiskolások részére ír ki pályázatot hátrányos helyzetű tanulók részére. Idén 100-100 ezer forint az ösztöndíj.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gyarapodott az állomány

Gyarapodott az állomány

A napokban a megszokott módon, három darabban kamionon megérkezett a Stadler valenciai gyárából a kilencedik szerelvény. Ez az első szállítás az idei évben.
A kevesebb is elegendő

A kevesebb is elegendő

Úgy tűnik, hogy a kormány már nem szórja a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. A Délmagyarország után Promenad24 munkatársai is fogyatkoznak.
Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Már több, mint száz - 50 és 74 közötti életkorú - hosszú ideje dohányzó páciens vett részt tüdőrákszűrésen a hódmezővásárhelyi kórházban.

A babakocsi se zötykölődjön

A babakocsi se zötykölődjön

Idén is felpörgött az önerős járdaépítés Vásárhelyen. 101 ingatlantulajdonos pályázott építőanyagra. Július elején születik döntés a támogatásban részesülőkről.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.