GazdaságA kevesebb is elegendő

2022. június 12., vasárnap
 
A kevesebb is elegendő

Úgy tűnik, hogy a kormány már nem szórja a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. A Délmagyarország után Promenad24 munkatársai is fogyatkoznak.

 

 

 

 

 

 

Független média szakemberek már a választás előtt beszéltek arról, hogy bárhogyan alakul a végeredmény, több hazai médiumnál komoly leépítések várhatók.

 

Alig egy hónappal a választás után újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a Délmagyarországtól.

Az is tény, hogy a Csongrád-Csanád megyei napilap és az online tartalmak jó részét már évek óta központilag állítják elő.

 

Információink szerint már két megyében vannak túl a leépítésen, a Délmagyarországhoz hasonlóan ezekben a szerkesztőségekben is jelentősen csökkentették a létszámot.

 

A vásárhelyi lakosok egykor kedvenc lapja 2016-ban majd 35 ezer példányban fogyott, 2021 első negyedévére már alig 19 ezerre olvadt a példányszám.

Meg kell jegyezni, hogy annak idején, a legjobb években Vásárhelyen 14 ezer előfizetője volt a Délvilágnak.

 

Úgy tűnik, hogy a kormány nem szórja számolatlanul a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. Szintén május közepén derült ki, hogy a kormányközeli Pesti TV is megszűnik. Ez az az adó, amely a választásokat megelőzően kimagaslóan érdeklődött a vásárhelyi történések iránt.

 

A legfrissebb hírek szerint elbocsátások voltak a Promená24 hírportálnál is.

A 90-es években a Kisbíró Bt. által alapított online oldalt nem sokkal a 2018 márciusi hódmezővásárhelyi időközi-választás után, adták el. A vevő Pongrácz Tamás, az algyői önkormányzat Fidesz-frakciójának korábbi vezetője volt.

A hírek szerint most legalább 3 munkatárstól váltak meg.

 

Felmerül a kérdés, hogy ha a helyi és országos tendencia folytatódik, vajon a Rádió 7 szerkesztőségében várható-e elbocsátás?

Mint ismeretes a Kisbíró Kft. eladta az általa üzemeltetett és 2018-ig méltán népszerű helyi rádiót, továbbá a www.radio7.hu internetes portált, valamint a Mindszenti Híreket, a Kutasi Híreket, illetve a Mártélyi Híreket. A rádiót a Fidesz közelinek ismert trió, Csepreghy Nándor, Bada János és Rákay Philip vásárolta meg.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Az új technológiai és ipari miniszter optimista, de a meglévő adatbázisból a gázmezőről, nem derül ki, hogy a lent lévő palagázból mennyit lehet kitermelni.
Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Már több, mint száz - 50 és 74 közötti életkorú - hosszú ideje dohányzó páciens vett részt tüdőrákszűrésen a hódmezővásárhelyi kórházban.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Folytatás jövő év június elsején

Folytatás jövő év június elsején

Soha nem övezte ekkora érdeklődés Magyarország legnagyobb retro fesztiválját, a Deja Vu Fesztivált közel 10 éves története alatt.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.