GazdaságA kevesebb is elegendő

2022. június 12., vasárnap
 
A kevesebb is elegendő

Úgy tűnik, hogy a kormány már nem szórja a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. A Délmagyarország után Promenad24 munkatársai is fogyatkoznak.

 

 

 

 

 

 

Független média szakemberek már a választás előtt beszéltek arról, hogy bárhogyan alakul a végeredmény, több hazai médiumnál komoly leépítések várhatók.

 

Alig egy hónappal a választás után újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a Délmagyarországtól.

Az is tény, hogy a Csongrád-Csanád megyei napilap és az online tartalmak jó részét már évek óta központilag állítják elő.

 

Információink szerint már két megyében vannak túl a leépítésen, a Délmagyarországhoz hasonlóan ezekben a szerkesztőségekben is jelentősen csökkentették a létszámot.

 

A vásárhelyi lakosok egykor kedvenc lapja 2016-ban majd 35 ezer példányban fogyott, 2021 első negyedévére már alig 19 ezerre olvadt a példányszám.

Meg kell jegyezni, hogy annak idején, a legjobb években Vásárhelyen 14 ezer előfizetője volt a Délvilágnak.

 

Úgy tűnik, hogy a kormány nem szórja számolatlanul a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. Szintén május közepén derült ki, hogy a kormányközeli Pesti TV is megszűnik. Ez az az adó, amely a választásokat megelőzően kimagaslóan érdeklődött a vásárhelyi történések iránt.

 

A legfrissebb hírek szerint elbocsátások voltak a Promená24 hírportálnál is.

A 90-es években a Kisbíró Bt. által alapított online oldalt nem sokkal a 2018 márciusi hódmezővásárhelyi időközi-választás után, adták el. A vevő Pongrácz Tamás, az algyői önkormányzat Fidesz-frakciójának korábbi vezetője volt.

A hírek szerint most legalább 3 munkatárstól váltak meg.

 

Felmerül a kérdés, hogy ha a helyi és országos tendencia folytatódik, vajon a Rádió 7 szerkesztőségében várható-e elbocsátás?

Mint ismeretes a Kisbíró Kft. eladta az általa üzemeltetett és 2018-ig méltán népszerű helyi rádiót, továbbá a www.radio7.hu internetes portált, valamint a Mindszenti Híreket, a Kutasi Híreket, illetve a Mártélyi Híreket. A rádiót a Fidesz közelinek ismert trió, Csepreghy Nándor, Bada János és Rákay Philip vásárolta meg.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Az új technológiai és ipari miniszter optimista, de a meglévő adatbázisból a gázmezőről, nem derül ki, hogy a lent lévő palagázból mennyit lehet kitermelni.
Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Már több, mint száz - 50 és 74 közötti életkorú - hosszú ideje dohányzó páciens vett részt tüdőrákszűrésen a hódmezővásárhelyi kórházban.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Folytatás jövő év június elsején

Folytatás jövő év június elsején

Soha nem övezte ekkora érdeklődés Magyarország legnagyobb retro fesztiválját, a Deja Vu Fesztivált közel 10 éves története alatt.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.