GazdaságA kevesebb is elegendő

2022. június 12., vasárnap
 
A kevesebb is elegendő

Úgy tűnik, hogy a kormány már nem szórja a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. A Délmagyarország után Promenad24 munkatársai is fogyatkoznak.

 

 

 

 

 

 

Független média szakemberek már a választás előtt beszéltek arról, hogy bárhogyan alakul a végeredmény, több hazai médiumnál komoly leépítések várhatók.

 

Alig egy hónappal a választás után újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a Délmagyarországtól.

Az is tény, hogy a Csongrád-Csanád megyei napilap és az online tartalmak jó részét már évek óta központilag állítják elő.

 

Információink szerint már két megyében vannak túl a leépítésen, a Délmagyarországhoz hasonlóan ezekben a szerkesztőségekben is jelentősen csökkentették a létszámot.

 

A vásárhelyi lakosok egykor kedvenc lapja 2016-ban majd 35 ezer példányban fogyott, 2021 első negyedévére már alig 19 ezerre olvadt a példányszám.

Meg kell jegyezni, hogy annak idején, a legjobb években Vásárhelyen 14 ezer előfizetője volt a Délvilágnak.

 

Úgy tűnik, hogy a kormány nem szórja számolatlanul a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. Szintén május közepén derült ki, hogy a kormányközeli Pesti TV is megszűnik. Ez az az adó, amely a választásokat megelőzően kimagaslóan érdeklődött a vásárhelyi történések iránt.

 

A legfrissebb hírek szerint elbocsátások voltak a Promená24 hírportálnál is.

A 90-es években a Kisbíró Bt. által alapított online oldalt nem sokkal a 2018 márciusi hódmezővásárhelyi időközi-választás után, adták el. A vevő Pongrácz Tamás, az algyői önkormányzat Fidesz-frakciójának korábbi vezetője volt.

A hírek szerint most legalább 3 munkatárstól váltak meg.

 

Felmerül a kérdés, hogy ha a helyi és országos tendencia folytatódik, vajon a Rádió 7 szerkesztőségében várható-e elbocsátás?

Mint ismeretes a Kisbíró Kft. eladta az általa üzemeltetett és 2018-ig méltán népszerű helyi rádiót, továbbá a www.radio7.hu internetes portált, valamint a Mindszenti Híreket, a Kutasi Híreket, illetve a Mártélyi Híreket. A rádiót a Fidesz közelinek ismert trió, Csepreghy Nándor, Bada János és Rákay Philip vásárolta meg.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Az új technológiai és ipari miniszter optimista, de a meglévő adatbázisból a gázmezőről, nem derül ki, hogy a lent lévő palagázból mennyit lehet kitermelni.
Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Már több, mint száz - 50 és 74 közötti életkorú - hosszú ideje dohányzó páciens vett részt tüdőrákszűrésen a hódmezővásárhelyi kórházban.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Folytatás jövő év június elsején

Folytatás jövő év június elsején

Soha nem övezte ekkora érdeklődés Magyarország legnagyobb retro fesztiválját, a Deja Vu Fesztivált közel 10 éves története alatt.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.