GazdaságA kevesebb is elegendő

2022. június 12., vasárnap
 
A kevesebb is elegendő

Úgy tűnik, hogy a kormány már nem szórja a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. A Délmagyarország után Promenad24 munkatársai is fogyatkoznak.

 

 

 

 

 

 

Független média szakemberek már a választás előtt beszéltek arról, hogy bárhogyan alakul a végeredmény, több hazai médiumnál komoly leépítések várhatók.

 

Alig egy hónappal a választás után újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a Délmagyarországtól.

Az is tény, hogy a Csongrád-Csanád megyei napilap és az online tartalmak jó részét már évek óta központilag állítják elő.

 

Információink szerint már két megyében vannak túl a leépítésen, a Délmagyarországhoz hasonlóan ezekben a szerkesztőségekben is jelentősen csökkentették a létszámot.

 

A vásárhelyi lakosok egykor kedvenc lapja 2016-ban majd 35 ezer példányban fogyott, 2021 első negyedévére már alig 19 ezerre olvadt a példányszám.

Meg kell jegyezni, hogy annak idején, a legjobb években Vásárhelyen 14 ezer előfizetője volt a Délvilágnak.

 

Úgy tűnik, hogy a kormány nem szórja számolatlanul a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. Szintén május közepén derült ki, hogy a kormányközeli Pesti TV is megszűnik. Ez az az adó, amely a választásokat megelőzően kimagaslóan érdeklődött a vásárhelyi történések iránt.

 

A legfrissebb hírek szerint elbocsátások voltak a Promená24 hírportálnál is.

A 90-es években a Kisbíró Bt. által alapított online oldalt nem sokkal a 2018 márciusi hódmezővásárhelyi időközi-választás után, adták el. A vevő Pongrácz Tamás, az algyői önkormányzat Fidesz-frakciójának korábbi vezetője volt.

A hírek szerint most legalább 3 munkatárstól váltak meg.

 

Felmerül a kérdés, hogy ha a helyi és országos tendencia folytatódik, vajon a Rádió 7 szerkesztőségében várható-e elbocsátás?

Mint ismeretes a Kisbíró Kft. eladta az általa üzemeltetett és 2018-ig méltán népszerű helyi rádiót, továbbá a www.radio7.hu internetes portált, valamint a Mindszenti Híreket, a Kutasi Híreket, illetve a Mártélyi Híreket. A rádiót a Fidesz közelinek ismert trió, Csepreghy Nándor, Bada János és Rákay Philip vásárolta meg.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Még sokára lesz Hódmezővásárhely gáz és olaj Eldorádó

Az új technológiai és ipari miniszter optimista, de a meglévő adatbázisból a gázmezőről, nem derül ki, hogy a lent lévő palagázból mennyit lehet kitermelni.
Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Lehangoló eredmények a vásárhelyi rákszűrésen

Már több, mint száz - 50 és 74 közötti életkorú - hosszú ideje dohányzó páciens vett részt tüdőrákszűrésen a hódmezővásárhelyi kórházban.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Folytatás jövő év június elsején

Folytatás jövő év június elsején

Soha nem övezte ekkora érdeklődés Magyarország legnagyobb retro fesztiválját, a Deja Vu Fesztivált közel 10 éves története alatt.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.