GazdaságKorszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát

2021. november 17., szerda
 
Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát

Befejeződött a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának energetikai korszerűsítése. Megújult, korszerűbb környezetbe élhetnek a lakók, dolgozhatnak a gondozók.

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. június 30-án nyújtotta be támogatási kérelmét az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése (TOP-6.5.1-15-HM1) című felhívásra. 2016. november 9-én született támogatói döntés a támogatási kérelemről. Kovács-Küry Időskorúak Otthonának energetikai korszerűsítésére 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amelyhez 80 millió forintot tett az önkormányzat.

 

Ebből a pénzből az volt a cél, hogy az intézmények energia felhasználása csökkenjen, ezáltal energia megtakarítást érjen el, csökkenjen a fenntartási költség. Közvetve kevesebb káros anyag kerüljön a légkörbe, zöldebb, fenntarthatóbbá váljon az otthon, megújult, korszerűbb környezetbe élhessenek a lakók, dolgozhassanak a gondozók.

 

Az épületben akadálymentes vizesblokkot alakítottak ki. A homlokzat utólagos hőszigetelését végezték el, a külső nyílászáróit lecserélték.

Az aula terek bevilágító tetőszerkezetébe elektromosan nyitható kupola elemek kerültek beépítésre, mellyel az átszellőztetést biztosítani lehet.

Az intézmény gépészeti-fűtési rendszere felújításra, korszerűsítésre került, kondenzációs kazánokkal.

Szabályozható lett a fűtési rendszer. Többek között az épületben a meglévő, korszerűtlen, avult lámpatesteket is kicserélték.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megválasztották a BFMK főigazgatóját

Megválasztották a BFMK főigazgatóját

A közgyűlés határozott az eseti bizottság által kiválasztott főigazgató személyéről. Három érvényes pályázó volt. A tisztséget egy szegedi pályázó nyerte.
Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

November 12-én Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáér kitüntetéseket adtak át a Szociális Munka Napja alkalmábó a Díszteremben.
A siker egyik kulcsa a motiváltság

A siker egyik kulcsa a motiváltság

László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.
Osztottak

Osztottak

Hódmezővásárhely 6 milliárd forintot kapott az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázati pénzkeretéből.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.