GazdaságKorszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát

2021. november 17., szerda
 
Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát

Befejeződött a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának energetikai korszerűsítése. Megújult, korszerűbb környezetbe élhetnek a lakók, dolgozhatnak a gondozók.

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. június 30-án nyújtotta be támogatási kérelmét az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése (TOP-6.5.1-15-HM1) című felhívásra. 2016. november 9-én született támogatói döntés a támogatási kérelemről. Kovács-Küry Időskorúak Otthonának energetikai korszerűsítésére 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amelyhez 80 millió forintot tett az önkormányzat.

 

Ebből a pénzből az volt a cél, hogy az intézmények energia felhasználása csökkenjen, ezáltal energia megtakarítást érjen el, csökkenjen a fenntartási költség. Közvetve kevesebb káros anyag kerüljön a légkörbe, zöldebb, fenntarthatóbbá váljon az otthon, megújult, korszerűbb környezetbe élhessenek a lakók, dolgozhassanak a gondozók.

 

Az épületben akadálymentes vizesblokkot alakítottak ki. A homlokzat utólagos hőszigetelését végezték el, a külső nyílászáróit lecserélték.

Az aula terek bevilágító tetőszerkezetébe elektromosan nyitható kupola elemek kerültek beépítésre, mellyel az átszellőztetést biztosítani lehet.

Az intézmény gépészeti-fűtési rendszere felújításra, korszerűsítésre került, kondenzációs kazánokkal.

Szabályozható lett a fűtési rendszer. Többek között az épületben a meglévő, korszerűtlen, avult lámpatesteket is kicserélték.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megválasztották a BFMK főigazgatóját

Megválasztották a BFMK főigazgatóját

A közgyűlés határozott az eseti bizottság által kiválasztott főigazgató személyéről. Három érvényes pályázó volt. A tisztséget egy szegedi pályázó nyerte.
Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

Városi kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

November 12-én Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáér kitüntetéseket adtak át a Szociális Munka Napja alkalmábó a Díszteremben.
A siker egyik kulcsa a motiváltság

A siker egyik kulcsa a motiváltság

László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, de idén még lesznek fontos versenyek.
Osztottak

Osztottak

Hódmezővásárhely 6 milliárd forintot kapott az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázati pénzkeretéből.
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.