SportA Kosársuli nem tudta tartani a lépést

2023. október 15., vasárnap
 
A Kosársuli nem tudta tartani a lépést

Október 13-án este az NB I/B Zöld csoportjának egyik legnagyobb esélyese, a Dávid Kornél Akadémia vendége volt a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic kissé tartalékos, a megszokottnál is fiatalabb csapata egy negyedig tudta tartani a tempót a székesfehérváriakkal, akik végül magabiztosan, nagy fölénnyel győztek.


Az eddig hibátlan DKKA erre a szezonra jelentősen megerősödött, az akadémisták mellett zömében a nagy rutinnal rendelkező, A-csoportot is megjárt játékosok viszik a hátán a csapatot, ráadásul Branislav Dzunic személyében jól ismert, A-csoportos bajnok és Magyar Kupa-győztes edzőjük van. A Kosársuliból ezzel szemben hiányzott a lassacskán visszatérő Kelemen, valamint Béres és Bálint, így megtörtént az, ami még sosem kizárólag 2000 vagy az után született játékosok alkották a meccskeretet, 1-essel senkinek sem kezdődött a születési évszáma. 

 

A helyzetet nem könnyítette az sem, hogy a felnőttek meccse előtt a keret nagy részét adó U20-asok végletekig kiélezett, az utolsó másodpercekben eldőlő csatát játszottak: a Kosársuli az utolsó negyed elején még tízpontos hátrányban volt, ám innen Knyur és Megyesi vezetésével fordítani tudott, végül 55-53-ra győzött, és továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

 

Jól kezdett a DKKA, négy percnyi játék után már 10-4-re vezetett, időt is kért Vuk Pavlovic. Az A-csoportos bajnoki arannyal és kupagyőzelemmel is rendelkező Tóth Péter kosarai után a tízet súrolta a hazai előny, ám innen Borbáth, Utasi, majd Pinnyey pontjaival másfél perc alatt 6-0-s rohamot ment a Kosársuli, majd a hazai időkérést követően a vezetést is átvette (13-15, 9. perc). A fehérvári gólcsendet Molnár törte meg, és végül néggyel a hazaiak vezettek az első negyed zárásakor (19-15).

 

Innen pedig új meccs kezdődött. A második negyedtől fogva a DKKA támadásban és védekezésben is ritmust váltott, és lerohanta a becsülettel küzdő, ám sokat hibázó Kosársulit. A nagyszünetben már tizenhat ponttal vezettek a hazaiak (36-20), majd ehhez nyolcat tettek hozzá a harmadik, míg tizenkilencet a negyedik negyedben. A vásárhelyi csapat ezzel szemben kevésszer tudta feltörni a remekül záró fehérvári védelmet, ezáltal kevés pontot szerzett. A vége 83-40-es DKKA-siker lett, amiből hazai oldalon Molnár 21 ponttal, Kuttor dupla-duplával (12 pont, 12 lepattanó) vette ki a részét, míg a saját nevelésű fiataloknak hasznos játékperceket adó Kosársuliból Borbáth 15 pontig jutott. 


NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

Dávid Kornél KA - Vásárhelyi Kosársuli 83-40 (19-15, 17-5, 21-13, 26-7)

Székesfehérvár, MKOSZ edzőközpont. Vezette: Varga-Záray, Földesi, Gombos


DKKA: Tóth 9/6, Szalczgruber Á. 8/3, Kis 8/3, Kuttor 12, Keller 6
Cserék: Molnár 21/9, Szabó 9, Simon 8/6, Somogyfoki 2, Hegedűs -, Szalczgruber Zs. -, Büki -
Vezetőedző: Branislav Dzunic

Kosársuli: Borbáth 15/6, Balogh 2, Kass 2, Pinnyey 8, Megyesi 4
Cserék: Utasi 4, Bősz 3/3, Kruzslicz 2, Knyur -, Filak -, Ocskó -, Bereczki -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Dávid Kornél Akadémiának! Nagyon jó fizikális kosárlabdát játszanak, amivel nem tudtuk tartani a lépést. Vegyes érzéseim vannak. Kevés pontot dobtunk, ami az ellenfelünk kemény védekezésének volt köszönhető. Másrészről elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, nagyot küzdöttünk és úgy gondolom, hogy ma minden tőlünk telhetőt megtettünk. Ilyen erős ellenfél ellen tudunk igazán fejlődni, a nagyarányú vereség ellenére is. A szokásosnál is fiatalabb csapattal játszottunk, minden játékosom előtt le a kalappal. A munka folytatódik, készülünk a jövő hét pénteki hazai mérkőzésünkre."


Folytatás egy hét múlva, október 20-án a Hódtói Sportcsarnokban az eddig nyeretlen Százhalombatta ellen
 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

Az ismeretek hiánya is zavarossá tette a vizet

A Kopáncsi artézi kút körül a Facebookon nemrég ellenőrizetlen adatok jelentek meg, és ahogy lenni szokott, sokan készpénznek veszik, ami ott megjelenik.
Elstartolhat az építkezés

Elstartolhat az építkezés

Az egykori DÉMÁSZ központ helyén épülő honvéd középiskolát és kollégiumot két év alatt kell megépítenia a tendernyertes budapesti Épkar Zrt-nek.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Megelőzhető a vadbaleset

Megelőzhető a vadbaleset

Ismét több vadbaleset történik Magyarország útjain. Csongrád Megyében az őzelütés a gyakori. A Rendőrség pontokba szedte, mire kell ügyelni.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.