GazdaságElstartolhat az építkezés

2023. október 11., szerda
 
Elstartolhat az építkezés

Hat évvel ezelőtt maga Orbán Viktor jelentette be Hódmezővásárhelyen, hogy a Modern Városok Program keretében új honvéd középiskolát és kollégiumot hoznak létre.

 

 

 

 

 

 

2017-ben a Vásárhelyi Hírekben írtuk, hogy a DÉMÁSZ Ady Endre utcai, egykori központjának területén épülhet majd fel a középiskola.

Évekig csend volt, miközben idén elindult az első tanév, amelyhez egy 40 személyes kollégiumot is átadtak a laktanya területén. Július elején viszont megjelent az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy Vásárhelyen egy 14 220 négyzetméteres új iskolaépületet és kollégiumot és egy úgynevezett Innovációs Központot kell elkészítenie a nyertes kivitelezőnek két év alatt.

Augusztus 23-án a budapesti Épkar Zrt alá is írta a szerződést a nettó 8 597 599 931 forintos megbízásról. (Egyébként 9 pályázó volt, és a legalacsonyabb árajánlat lett a befutó.)

 

Az egykori DÉMÁSZ központ helyén épülő iskola és kollégium nagyon jó helyen található, a városközponttól sincs messze, a laktanyához kimondottan közel van, és a közlekedés is jól megoldott. Az 1,5 ha-os terület a honvédelmi tárca szerint is minden szempontból megfelelő.

A kezdő lépések 2019 októberében voltak, amikor a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján 180 millió forintot irányoztak elő a hódmezővásárhelyi honvéd középiskola és kollégium helyszínéül szolgáló Ady Endre úti ingatlan tulajdonjogának a Magyar Állam részére történő megszerzéséhez. (A használatba vétel várhatan csak 2024-ben lesz.)

 

Mint ismeretes, A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium tervei szerint 2030-ig mintegy 10 honvéd középiskola és kollégium kezdi meg működését Magyarországon.  A 2013-ban alapított debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola után, a honvédelmi középiskolák és kollégiumok sora először a 2021 nyarán átadott Nyíregyházi Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiummal bővült.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Megelőzhető a vadbaleset

Megelőzhető a vadbaleset

Ismét több vadbaleset történik Magyarország útjain. Csongrád Megyében az őzelütés a gyakori. A Rendőrség pontokba szedte, mire kell ügyelni.
Megnyílt a 69. Őszi Tárlat

Megnyílt a 69. Őszi Tárlat

Az október 8-án délben tartott megnyitón 19 elismerést adtak át. Lenkey-Tóth Péter festőművész vehette át a 69. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját.
A pályázat egyik nyertese az Oldalkosár utcai óvoda

A pályázat egyik nyertese az Oldalkosár utcai óvoda

Zöld programokba kezdenek a jövőformáló ovik és sulik: díjazta az E.ON a Föld bajnokait. Kihirdették a 25 millió forint összdíjazás pályázat nyerteseit.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.