SportKemény meccsek - félig győzelem

2020. január 13., hétfő
 
Kemény meccsek - félig győzelem

Az NB I/B Zöld csoportjának 17. fordulójában, szombaton az Újpest-MT volt a Vásárhelyi Kosársuli ellenfele. Tóth Tamás csapatai kemény meccsekre számíthattak a főváros IV. kerületében - ennek megfelelően alakultak a dolgok.

 

 

 

 

 

 

U20-asaink a hazai pályán erős lilákkal szemben bizonyították, miért számítanak a bajnokság egyik legnagyobb esélyesének és miért állnak a tabella második helyén. Masszívan fellépett ugyanis a vendéglátó, kiváló kezdés után egészen a 15. percig vezettek, és bizony elő kellett kapnia a jó formát és a kellő küzdést Tóth Tamás fiataljainak. A 41-40-es félidőt követően az Újpest a harmadik negyed elején ismét meglépett hét ponttal, ám az utolsó játékrészre összekapta a szoros védekezését a Kosársuli, a végjátékban pedig a higgadtabb játék döntőnek bizonyult. A 81-73-as sikerből - amelyet a gyenge triplázást ellensúlyozva a jó palánk alatti játék tett teljessé - Hargitai Krisztián, Nemanja Acimovic és Varga Ákos is dupla-duplával vette ki a részét.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 17. forduló:

Újpest-MT - Vásárhelyi Kosársuli 73-81 (25-22, 15-19, 14-18, 19-22)

Újpest, Bajza József Általános Iskola. Vezette: Matics, Szentpáli-Gavallér

 

Kosársuli: Kelemen N. 9, Nánási 6/6, Varga Á. 11/3, HARGITAI 16/3, ACIMOVIC 22

Csere: Bodócsi 4, Megyesi -, Drávai 6, Balogh 4, Kozma 3

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Felnőttcsapatunknak a bajnoki címért küzdő alakulat otthonában kisebb csodára lett volna szüksége, hisz Dejan Mladenovic együttese ősszel a Hódtóiban is győzni tudott, és azóta sem különösebben megingathatók, főleg hazai környezetben. Sajnos ezúttal is kijött az a különbség, amely jelenleg a bajnokság talán legkomplexebb csapatává emeli az Újpestet.

 

Már az első negyed felétől fokozatosan átvette az irányítást az ellenfél, az amerikai Darion Rackley vezényletével elléptek, és ezt a vezetést egy pillanatig sem adták ki a kezükből. Az extra támadó- és szoros védekező játékra nem volt ellenszer a 2019 végi formától ezúttal elmaradó mieinktől, így gyakorlatilag már az első félidőben eldőltek az érdemi dolgok. 

 

A 44-26-os fordulást követően a harmadik negyedben tovább nyílt az olló, sok hibával játszott Tóth Tamás legénysége, ezt pedig kegyetlenül kihasználta az Újpest. A végén csupán kozmetikázni tudott a Kosársuli, a 83-56-os végeredményből csak tanulni lehet a következő találkozókra. Örömteli, hogy a két fiatal, Balogh László és Bodócsi Benjamin összesen 21 percet töltött a pályán. 

 

NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Újpest-MT - Vásárhelyi Kosársuli 83-56 (21-11, 23-15, 30-13, 9-17)

Újpest, Bajza József Általános Iskola. Vezette: Kulcsár, Kapusi, Csák

 


Kosársuli: Molnár 9, Kelemen B. 10, Varga Á. -, Bálint 6, Hargitai 2

Csere: Varga Z. 9/3, Pavlovic 5, Perák -, Balogh 2, Rostás 10, Acimovic -, Bodócsi 3

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Három negyednyi értékelhetetlen játékkal asszisztáltunk a kiváló újpesti teljesítmény mellé. Távoli dobások és agresszív védekezés nélkül nem lehet meccset nyerni, pláne idegenben. Gratulálok az Újpestnek, nagyon fel vannak építve, remek stábjuk van! Jövő héten két fontos mérkőzés vár ránk, ott egészen más arcunkat fogjuk mutatni."

 

Valóban fontos hét vár a Kosársulira, ugyanis január 17-én, pénteken és január 19-én, vasárnap is hazai környezetben lép pályára a csapat - előbb a Békés, utóbb a DEAC látogat Vásárhelyre.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
Bőrünk ápolása télen

Bőrünk ápolása télen

Téli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy bőre a szokásosnál szárazabb, sok esetben vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkeznek kézfejen, arcon, nyak területén.
Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Sok volt a feszültség az elmúlt években a lakóparkban, ezért is elengedhetetlen, hogy az itt élő emberek minden tekintetben közeledni kezdjenek egymáshoz.
Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

A Hódmezővásárhelyi Helyőrség is az egyik laktanya, amely a határvédelemben kiemelt feladatokat lát el.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!