KözéletÚj igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

2020. január 10., péntek
 
Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Lénárt Miklóst nevezték ki a Nyugdíjas Lakópark igazgatójává. Január 10-én az otthon lakói is megismerkedhettek az új igazgatóval.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előző vezető, Hajdú Józsefné nyugdíjba vonult, a kiírt pályázatra Lénárt Miklós anyaga bizonyult a legjobbnak, mondta a Márki-Zay Péter a lakógyűlésen.

 

Az új igazgató kiemelte: az egyik legfontosabb törekvése, hogy békés közösséget teremtsen. "Mindent megteszek a színvonalas ellátás érdekében, és ehhez a személyes kapcsolatok kialakítása, a lakók véleményének a meghallgatása is fontos. Minden egyes apartmant végig fogok látogatni" - szögezte le.

Az ott élő idős emberek sokféle ügyben szólaltak fel a gyűlésen. Akadt, aki elmondta, hogy jó lenne ismét egy kisbolt a főbejáratnál, más kihangsúlyozta: nagyon bízik az új vezetőben, látja benne az ambíciót. A lakók megnyugtatására az is elhangzott, hogy - mivel ez bonyolultabb, mintha egyszerűen magánházakban élnének - megkeresi a megoldást az intézmény vezetése arra, hogyan tudják március 31-ig érvényesíteni a 9 ezer forintos rezsiutalványt.

 

Szót kért a közelmúltban újraszerveződött Idősügyi Tanács elnöke, Fejes Péter önkormányzati képviselő. - "Sok volt a feszültség az elmúlt években a lakóparkban, ezért is elengedhetetlen, hogy az itt élő emberek minden tekintetben közeledni kezdjenek egymáshoz" - mondta.

 

Itt meg kell jegyezni, hogy valóban izgalmasan telt az elmúlt 2-3 év a 107 lakásban élő 200 lakó számára. Az egyik emlékezetes – és az országos sajtóban is megjelent – epizód volt, amikor 2018-ban a hódmezővásárhelyi idősek otthona néhány lakóját rendőrök keresték fel, mert egy kissé átírt röplap miatt nyomoztak. A rendőrök azért jelentek meg egyik vasárnap az otthonban, mert a postaládákba valaki olyan röpiratot dobott be, amelyen a „miatyánkot” átírták „mianyánkra”. Az otthon igazgatónője elismerte az egyik idős lakó érdeklődésére, hogy ő hívta ki a rendőröket.

 

Az idős lakók többször is arról panaszkodtak, hogy úgy érzik, nem tekintik őket partnernek a nyugdíjasotthon mindennapi életében. 2017-ben hónapokig tartó csatározás folyt a polgármesteri teendőket ellátó akkori alpolgármester és a lakók között a térítési díjak emelése ügyében. Volt – sajtóvisszhangot kiváltó - panasz macskainvázóról is, vagy a házirend elavultságáról.

 

A január 10-én tartott gyűlésen az is elhangzott: a lakópark a HMSZ NZrt.-hez tartozik, és mint ilyen, üzleti vállalkozásként is tekinthetünk rá, amelynek jól kell működni. A közel 2 hektáros területen 107 apartman van, ezek mérete 34-51 négyzetméter, jelenleg több mint 120 lakójuk van. Lénárt Miklós munkáját 12 munkatárs segíti, a nap 24 órájában 1 fő szakképzett ápoló áll rendelkezésre. Az ebédlőt és a tornatermet rendezvényekre bérbe adják, illetve van 5 kiváló minőségű, szállóvendégek számára kiadó apartman a főépületben.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A kijárási korlátozás szabályai

A kijárási korlátozás szabályai

Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.
Indul a virtuális múzeumlátogatás

Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

Embermentők a 20. századi Magyarországon

Embermentők a 20. századi Magyarországon

Emlékpont előadássorozatában Nagy Gyöngyi, a közgyűjtemény történésze két nő embermentő tevékenységét mutatta be.
Metamorfózius

Metamorfózius

Megnyílt – az alkotó hetvenedik születésnapján – a hódmezővásárhelyi Emlékpontban Dömötör Mihály fotóművész kiállítása. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő Március 26-án a délelőtti órákban a Nyizsnyay Gusztáv utca elején az egyik lakóházban, egy 60 éves férfinél tartottak házkutatást. Videó a házkutatásról.
 
Haláleset a Görbe utcában
Haláleset a Görbe utcában Halálesethez riasztották a mentőket és a rendőrséget március 26-án a déli órákban a Görbe utcába, a Klauzál utcától 100 méterre lévő házhoz.