KözéletÚj igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

2020. január 10., péntek
 
Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Lénárt Miklóst nevezték ki a Nyugdíjas Lakópark igazgatójává. Január 10-én az otthon lakói is megismerkedhettek az új igazgatóval.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előző vezető, Hajdú Józsefné nyugdíjba vonult, a kiírt pályázatra Lénárt Miklós anyaga bizonyult a legjobbnak, mondta a Márki-Zay Péter a lakógyűlésen.

 

Az új igazgató kiemelte: az egyik legfontosabb törekvése, hogy békés közösséget teremtsen. "Mindent megteszek a színvonalas ellátás érdekében, és ehhez a személyes kapcsolatok kialakítása, a lakók véleményének a meghallgatása is fontos. Minden egyes apartmant végig fogok látogatni" - szögezte le.

Az ott élő idős emberek sokféle ügyben szólaltak fel a gyűlésen. Akadt, aki elmondta, hogy jó lenne ismét egy kisbolt a főbejáratnál, más kihangsúlyozta: nagyon bízik az új vezetőben, látja benne az ambíciót. A lakók megnyugtatására az is elhangzott, hogy - mivel ez bonyolultabb, mintha egyszerűen magánházakban élnének - megkeresi a megoldást az intézmény vezetése arra, hogyan tudják március 31-ig érvényesíteni a 9 ezer forintos rezsiutalványt.

 

Szót kért a közelmúltban újraszerveződött Idősügyi Tanács elnöke, Fejes Péter önkormányzati képviselő. - "Sok volt a feszültség az elmúlt években a lakóparkban, ezért is elengedhetetlen, hogy az itt élő emberek minden tekintetben közeledni kezdjenek egymáshoz" - mondta.

 

Itt meg kell jegyezni, hogy valóban izgalmasan telt az elmúlt 2-3 év a 107 lakásban élő 200 lakó számára. Az egyik emlékezetes – és az országos sajtóban is megjelent – epizód volt, amikor 2018-ban a hódmezővásárhelyi idősek otthona néhány lakóját rendőrök keresték fel, mert egy kissé átírt röplap miatt nyomoztak. A rendőrök azért jelentek meg egyik vasárnap az otthonban, mert a postaládákba valaki olyan röpiratot dobott be, amelyen a „miatyánkot” átírták „mianyánkra”. Az otthon igazgatónője elismerte az egyik idős lakó érdeklődésére, hogy ő hívta ki a rendőröket.

 

Az idős lakók többször is arról panaszkodtak, hogy úgy érzik, nem tekintik őket partnernek a nyugdíjasotthon mindennapi életében. 2017-ben hónapokig tartó csatározás folyt a polgármesteri teendőket ellátó akkori alpolgármester és a lakók között a térítési díjak emelése ügyében. Volt – sajtóvisszhangot kiváltó - panasz macskainvázóról is, vagy a házirend elavultságáról.

 

A január 10-én tartott gyűlésen az is elhangzott: a lakópark a HMSZ NZrt.-hez tartozik, és mint ilyen, üzleti vállalkozásként is tekinthetünk rá, amelynek jól kell működni. A közel 2 hektáros területen 107 apartman van, ezek mérete 34-51 négyzetméter, jelenleg több mint 120 lakójuk van. Lénárt Miklós munkáját 12 munkatárs segíti, a nap 24 órájában 1 fő szakképzett ápoló áll rendelkezésre. Az ebédlőt és a tornatermet rendezvényekre bérbe adják, illetve van 5 kiváló minőségű, szállóvendégek számára kiadó apartman a főépületben.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
Véget ért a Tornyai-emlékév

Véget ért a Tornyai-emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!