KözéletKampánystart

2024. március 25., hétfő
 
Kampánystart

Bejelentette indulását a Helyi önkormányzati választásokon Kovács Pál.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint ismeretes június 9-én Európai parlamenti választás, Nemzetiségi önkormányzati választások és Helyi önkormányzati választások lesznek Magyarországon.

 

Kovács Pál függetlenként indul a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson. Március 12-én este a Vásárhelyi Televízióban ült le egymással szemben Márki-Zay Péter és Kovács Pál. Többek között elhangzott, azért indul a polgármester-választáson, mert a városban olyan közállapotok alakultak ki, amelyek nem szolgálják Hódmezővásárhely érdekeit és fejlődését. Kovács Pál akkor bejelentette, egy képviselőjelölti csapattal indul, akiknek a névsorát április elején hozza nyilvánosságra.

 

Kovács Pál 3 diplomás (a 4. elvégzése folyamatban van) szakközgazdász, közgazdász, jogász.

Neve nem ismeretlen Hódmezővásárhelyen, hiszen tevékenysége több évtizedes múltra tekint vissza. Leginkább a HMSZ Zrt. igazgatósági elnökeként volt jól ismert, (és csak a legfontosabbakat felsorolva) a Hód-Menza Diákétkeztető és Szolgáltató Közhasznú NKft. ügyvezetője; az A.S.A.-Hódmezővásárhely-Köztisztasági Kft. delegált ügyvezetője; a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt., igazgatóság tagja; a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. igazgatóság tagja; a Hódmezővásárhelyi Városfejlesztési Kft., ügyvezetője; Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal városstratégiai főtanácsadója; a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Jogi-Közgazdasági Iroda irodavezetője; a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Pénzügyi–Költségvetési Munkaügyi Csoport csoportvezetője munkaköröket töltötte be. (2020 januárjában távozott a Polgármesteri Hivatalból.) Jelenleg a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) elnökségi tagja.

 

A fenti felsorolásból következően sok évtizedes tapasztalata van a város működésével kapcsolatban. Mint eddigi nyilatkozataiból is kiderül, megválasztása esetén ezeket a tapasztalatokat kívánja kamatoztatni. A következő hetekben programját, megvalósítandó elképzeléseit 73 pontban ismerhetik meg a vásárhelyi választók.

A közlés programcsoportonként történik, amelynek első elemei a napokban jelentek meg.

 

Szét kívánja választani a helyi és országos politikát.

 

Ellenőrzési jogot biztosítana mindkét politikai oldal részére az önkormányzati gazdálkodás felett. Szerinte nincs szükség politikai célú hirdetésekre, közvéleménykutatásokra.

 

Az önkormányzati médiában valódi BBC szerkesztői értékeket valósítana meg.  (A szerk. megjegyzése: A Vásárhelyi Hírek független hírportál közel 15 éve következetesen a BBC etikai kódexe szerint működik!)

 

Új, hiteles városi hírportált kíván elindítani. A szerkesztőknek teljes szerkesztői függetlenséget javasol, és legyen a magánélet szentsége elsődleges.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Bejelentette indulását Balog Norbert.

Választás 2024 - Grezsa István

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával

Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával

A személyes visszaemlékezések feltárására és megőrzésére indul kezdeményezés Hódmezővásárhelyen az oral-history, az elbeszélt történelem módszerével
Idén is remekeltek a Máté taekwondosok

Idén is remekeltek a Máté taekwondosok

Mogyoród adott otthont a 2024-es Diákbajnokságnak, amelyen  27 egyesület 340 versenyzővel vett részt.
A húsvéti nagyhét közepén járunk

A húsvéti nagyhét közepén járunk

400-ban ünnepi menetben vonultak a hívek pálmaágakat lengetve az Olajfák hegyéről Jeruzsálembe. Március 24-én, a Virágvasárnappal kezdődött a nagyhét.
A 26. szimpózium beszámoló kiállítása

A 26. szimpózium beszámoló kiállítása

Évezredek művészeti öröksége találkozik a legmodernebb ipari technológiákkal. A Vásárhelyi Kerámiaszimpózium alkotásaiból nyílik kiállítás az Alföldi Galériában
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.