








































A hódmezővásárhelyi báli szezon csúcspontja minden évben az Erzsébet Bál. A kórház, illetve a régió egészségügyében tevékenykedők mellett, a civil szféra is nagy számban jelen volt.
Minden évben jelentős közéleti személyiségek fogadják el Dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház főigazgatójának a meghívását. 2010-ben Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg és felesége Christina főhercegnő, 2011-ben az akkori köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin volt a díszvendég. 2012-ben az egészségügyhöz közel álló személyiség, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója fogadta el a meghívást. Idén Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, országgyűlési képviselő volt a bál díszvendége.
A jó hangulatról a Smoodies Zeneker és a Group’N’Swing zenekar, Magyarország első számú Swing & Boogie Show zenekara gondoskodott. Saját, kifejezetten táncparkettre szánt, boogie-s lüktetésű, de swinges, big band-es hangulatot idéző szerzeményeire táncolhattak a bálozók.
Az éjféli tombola után Wolf Kati lépett a színpadra. A 38 éves énekesnő a magyar X-Faktor tehetségkutató műsorban tűnt fel 2010-ben.
Az idei Erzsébet Bál is – a hagyományoknak megfelelően – a jótékonyság jegyében zajlott. Erről Kallai Árpád a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, idén az Erzsébet Bál bevételéből egy a sebészet egyik, ma már nélkülözhetetlen eszközére, laporoszkópra szeretnék költeni. Mint a főigazgató elmondta, minden bizonnyal az egyenként körülbelül 100 ezer forintos műszerből többet is be tudnak majd szerezni.
Ez volt a menü:
Előétel
Konyakos szárnyasmáj-pástétom aszúkocsonyával és narancsos-olívás zöldsalátával, zöldségcsírákkal és kakukkfüves brióssal
Főétel
Vörösborban pácolt omlós marhapofa kemencében sütve, illatos gombákkal fűszerezett pikáns barnamártással
Szárnyas trilógia tekercsben fenyőmagos, zöldalmás fűszervajjal
Juhtúrós rakott dödöllével, császáros spárga rőzsével és mézes-korianderes sütőtök pürével
Desszert
Mini rétes duettek (túrós-őszibarackos, almás-diós) és csokoládé mousse
Éjféli büféasztal
Hideg ételek
Berlini zelleres fasírtgolyócskák sajtfalatkákkal és zöldségchipsekkel
Zöldfűszeres húsos bagett
Fokhagymás csülökgöngyöleg
Libatepertő lilahagyma karikákkal
Mézes magvakkal töltött jércemell
Fűszeres sajtgolyók joghurtos öntettel
Magyaros sajttál házi körözöttes sajttölcsérrel
Salátabár friss salátákból dresszingekkel
Meleg ételek
Kemencés vadszárnyasok áfonyás barnamártással és burgonyakrokettel
Fűszeres-zöldséges jérceraguval töltött almák sütve
Kakukkfüves marhatokány házi dödöllével
Káposztás karaj tésztakabátban
Mézes-mustáros sertéscsülök kemencében sütve, tepsis burgonyával és pezsgős párolt káposztával
Mini töltött káposzta
Bazsalikomlevelekre fektetett gomolyacsík omlós csirkemellbe göngyölve, sütve, spárgás veloute mártással
Mustáros, sajtos, paradicsomos tarjaszeletek lepcsánkával
Hortobágyi húsos palacsinta
Zelleres muffin lilahagyma mártással
Gyümölcsök
Kapcsolódó cikkeink: