Kultúra, oktatásJelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

2021. szeptember 28., kedd
 
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

Új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.

 

 

 

 

 

 

 


Kibővített munkaállomások, korszerű eszközpark, klimatizált, oktatásra és kutatásra létrehozott helyiségek – megújult a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Takarmányvizsgáló és Informatikai Laboratóriuma illetve az „A” előadó terme.

 

Prof. Dr. Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese az ünnepélyes átadó előtt tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a Szegedi Tudományegyetemnek a Hódmezővásárhelyen található Mezőgazdasági Kar ugyanolyan fontos része, mint a szegedi székhelyű karok.

"Az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyetteseként felelős vagyok a természettudományi, műszaki és mezőgazdasági képzések összehangolásáért és az együttes kutatási területek biztosításért. Az Egyetem globális gondolkodásában kiemelten fontos szerepet játszik a Mezőgazdasági Kar és az itt zajló munka. Ezt bizonyítja az is, hogy az előttünk álló időszakban nagyon komoly fejlesztéseket tervezünk a Kar oktatási és tudományos területein. Több milliárd forintot szeretnénk azokra a mezőgazdasági területekre fordítani, amelyekről az gondoljuk, hogy az ország élmezőnyébe tudja majd emelni a Szegedi Tudományegyetem, azon belül pedig a Mezőgazdasági Kar versenyképességét" – emelte ki Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese.

 

Dr. Mikó Edit, az SZTE MGK dékánja hangsúlyozta: nagyon örül, hogy az MGK dékánjaként a Szegedi Tudományegyetem olyan egységeihez tartozik, amelyhez kapcsolódva maga is nagyon sokat tehet a magyar mezőgazdaság jövőéért.

"Különleges ez a nap a számunkra. Kollégákkal, ismerősökkel, barátokkal találkozunk, megemlékezünk azokról, akik már nincsenek köztünk, de szellemük, nyomuk megtalálható az épület falai között és bennünk, tanítványokban, munkatársakban, azokban a szakemberekben, akik tiszteletüket teszik a Mezőgazdasági Karon. Mi, állattenyésztők azt szoktuk mondani, hogy jól termelni csak egészséges állattal lehet, olyan állattal, amely jól érzi magát a környezetében. Ez igaz az emberekre is és a diákokra is. Nagyon fontos, hogy a komfort rendelkezésre álljon a hallgatók számára. Ezt a bizonyos komfortot próbáljuk meg biztosítani számukra az olyan beruházások megvalósításával, mint, amely bemutatása miatt ma is összegyűltünk. Ez a lehetőség jelentős részét képezi annak, hogy ne csak a diákok, de az oktatók és a vendégek is jól érezzék magukat a karon" – fogalmazott a dékánasszony.

 

 

 

Takarmányvizsgáló és Informatikai Laboratóriumban a felújítás során kicserélték az elektromos hálózatot, épületgépészeti és teljes építészeti felújítást végeztek, többek között a belső terek kifestésével és burkolatcserével, klimatizálásával. Megújult az eszközpark jelentős része is.

A 109-es teremben egy teljesen új, klimatizált Informatika Labort alakított ki a kar. Ez a terem is új bútorzatot kapott, ahol 25 munkaállomást rendeztek be, 24 tanulói és 1 oktatói számítógéppel. Az Informatikai Laborban egy új okostáblát is elhelyeztek.

 

Az „A” előadóterem teljes felújítása után, konferenciával egybekötött névadó ünnepséget is tartottak. A Sófaly Ferencről elnevezett „A” előadóterem felújítását egy másik pályázat fedezte.

 

 

„A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című, európai uniós pályázat támogatásával valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében. A Támogatás teljes összege 3 675 044 812 forint, formája: vissza nem térítendő támogatás.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat

Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat

Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában

Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában

A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
Egyre sűrűbben csilingelnek

Egyre sűrűbben csilingelnek

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.