Kultúra, oktatásJelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

2021. szeptember 28., kedd
 
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

Új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.

 

 

 

 

 

 

 


Kibővített munkaállomások, korszerű eszközpark, klimatizált, oktatásra és kutatásra létrehozott helyiségek – megújult a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Takarmányvizsgáló és Informatikai Laboratóriuma illetve az „A” előadó terme.

 

Prof. Dr. Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese az ünnepélyes átadó előtt tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a Szegedi Tudományegyetemnek a Hódmezővásárhelyen található Mezőgazdasági Kar ugyanolyan fontos része, mint a szegedi székhelyű karok.

"Az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyetteseként felelős vagyok a természettudományi, műszaki és mezőgazdasági képzések összehangolásáért és az együttes kutatási területek biztosításért. Az Egyetem globális gondolkodásában kiemelten fontos szerepet játszik a Mezőgazdasági Kar és az itt zajló munka. Ezt bizonyítja az is, hogy az előttünk álló időszakban nagyon komoly fejlesztéseket tervezünk a Kar oktatási és tudományos területein. Több milliárd forintot szeretnénk azokra a mezőgazdasági területekre fordítani, amelyekről az gondoljuk, hogy az ország élmezőnyébe tudja majd emelni a Szegedi Tudományegyetem, azon belül pedig a Mezőgazdasági Kar versenyképességét" – emelte ki Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese.

 

Dr. Mikó Edit, az SZTE MGK dékánja hangsúlyozta: nagyon örül, hogy az MGK dékánjaként a Szegedi Tudományegyetem olyan egységeihez tartozik, amelyhez kapcsolódva maga is nagyon sokat tehet a magyar mezőgazdaság jövőéért.

"Különleges ez a nap a számunkra. Kollégákkal, ismerősökkel, barátokkal találkozunk, megemlékezünk azokról, akik már nincsenek köztünk, de szellemük, nyomuk megtalálható az épület falai között és bennünk, tanítványokban, munkatársakban, azokban a szakemberekben, akik tiszteletüket teszik a Mezőgazdasági Karon. Mi, állattenyésztők azt szoktuk mondani, hogy jól termelni csak egészséges állattal lehet, olyan állattal, amely jól érzi magát a környezetében. Ez igaz az emberekre is és a diákokra is. Nagyon fontos, hogy a komfort rendelkezésre álljon a hallgatók számára. Ezt a bizonyos komfortot próbáljuk meg biztosítani számukra az olyan beruházások megvalósításával, mint, amely bemutatása miatt ma is összegyűltünk. Ez a lehetőség jelentős részét képezi annak, hogy ne csak a diákok, de az oktatók és a vendégek is jól érezzék magukat a karon" – fogalmazott a dékánasszony.

 

 

 

Takarmányvizsgáló és Informatikai Laboratóriumban a felújítás során kicserélték az elektromos hálózatot, épületgépészeti és teljes építészeti felújítást végeztek, többek között a belső terek kifestésével és burkolatcserével, klimatizálásával. Megújult az eszközpark jelentős része is.

A 109-es teremben egy teljesen új, klimatizált Informatika Labort alakított ki a kar. Ez a terem is új bútorzatot kapott, ahol 25 munkaállomást rendeztek be, 24 tanulói és 1 oktatói számítógéppel. Az Informatikai Laborban egy új okostáblát is elhelyeztek.

 

Az „A” előadóterem teljes felújítása után, konferenciával egybekötött névadó ünnepséget is tartottak. A Sófaly Ferencről elnevezett „A” előadóterem felújítását egy másik pályázat fedezte.

 

 

„A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című, európai uniós pályázat támogatásával valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében. A Támogatás teljes összege 3 675 044 812 forint, formája: vissza nem térítendő támogatás.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat

Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat

Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában

Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában

A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
Egyre sűrűbben csilingelnek

Egyre sűrűbben csilingelnek

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.