SportVereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

2021. szeptember 28., kedd
 
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.

 

 

 

 

 Az A-csoporthoz és a Piros csoporthoz hasonlóan pénteken elindult az NB I/B Zöld csoportjának hosszú alapszakasza is, így mostantól a karácsonyi szünetet kivéve minden hétvégén kosárlabdaláz járja át az országot. A nyáron újjáformálódó Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a felkészülési meccsek után immár élesben is megmutathatta, hol tart jelenleg, hasonlóan a szintén átalakuló, A-csoportból lejátszókkal is megerősített soproniakhoz. Érdekesség, hogy mindkét kispadon új vezetőedző debütált: a Kosársulinál Szablics Péter, míg a SMAFC-nál a spanyol Carlos Vallejo.

Két alakulófázisban lévő csapat nézett tehát farkasszemet egymással a Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban, ahol az U20-asok összecsapása mellett a felnőtteknél is lehetőséget kaptak a Kosársuliban a saját nevelésű vásárhelyi fiatalok. A félidőig jól tartotta magát a csapat, a harmadik negyedben azonban kijött a különbség és a soproniak a maguk javára fordították az eredményt.

Lendületesebben kezdtek a hazaiak, kezdőötösük minden tagja szerzett egy-egy kosarat az első három percben, így 12-6-nál időt kellett kérnie Szablics Péternek. Mindkét oldalon sok volt a hiba, de a 8. percben, Varga Zalán kettesével átvettük a vezetést, a játékrész végén pedig Csátaljai villanásaira is volt válaszunk, Bálint triplájának köszönhetően 20-20 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején a Varga testvérek vezetésével 6-0-s rohamot produkáltunk, majd Varga Ákos hárompontosa után kialakult az addigi legnagyobb különbség a javunkra (24-29, 14. perc). Volt válasza a Sopronnak egy 8-0-s szériával, és egészen a szünet előtti pillanatokig teljesen fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat – és ugyan Nyikos eladott labdája, majd Varga Ákos triplája után felcsillant a remény, hogy ötpontos előnnyel kezdhetjük a második félidőt, Csátaljainak volt válasza a dudaszó előtt (39-41 a szünetben).

A pihenőt követően pedig benne maradt a „flow-ban” a SMAFC, és sajnos minden szempontból sikerült ellenszert találniuk a Kosársuli játékára. Támadásban feltörték a vásárhelyi védelmet, míg a másik palánknál nekünk semmi sem jött össze, mindez pedig egy 14-0-s hazai rohammal (53-41 a 24. percben) együtt azt eredményezte, hogy eldőlt a meccs. Varga Ákos kosaraival próbáltuk tartani a lépést, de tovább nyílt az olló, a negyed végére pedig a huszonöt pontot is átlépte a két csapat közötti differencia.

A hajrához közeledve sikerült picit feljebb zárkóznunk és kozmetikáznunk, de ez érdemi változást nem jelentett az eredményben, a soproniak magabiztosan őrizték az előnyüket és végül tizenöt ponttal, 86-71-re nyertek. A Kosársuli, egyben a mezőny legeredményesebbje a 22 pontig jutó Varga Ákos volt.

A javításra jövő hétvégén hazai környezetben lesz lehetőség, október 2-án az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

SMAFC-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 86-71 (20-20, 19-21, 35-10, 12-20)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok. Vezette: Horváth, dr. Magyari, Benedek


SMAFC: Vercher 13/12, Heiszenberger 3/3, Csátaljai 13/3, Németh 4, Kovács 16
Cserék: Schöll 8, Nyikos 7, Szabó 6/3, Werner 6, Hajnal 5/3, Papp 5/3, Bakk -
Vezetőedző: Carlos Vallejo

Kosársuli: Borbáth 3/3, Varga Z. 16/6, Bálint 10/3, Pavlovic 11, Kovacevic 9
Cserék: Varga Á. 22/6, Bodócsi -, Vejinovic -, Németh -, Megyesi -
Vezetőedző: Szablics Péter

U20-as mérkőzés:

SMAFC-Vásárhelyi Kosársuli 69-52

 

Szablics Péter értékelése: "Küzdős meccs volt. Sajnos a harmadik negyedben teljesen enerváltan és fantáziátlanul játszottunk, így nagy hátrányba kerültünk. Ezt követően a negyedik negyedben próbáltunk felkapaszkodni, ez sikerült is, amiért nagyon büszke vagyok a srácokra, de sajnos csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Innen lesz még előre, teljes erőbedobással várjuk a következő megmérettetéseket."

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat

Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat

Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
Egyre sűrűbben csilingelnek

Egyre sűrűbben csilingelnek

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon

Elindult a kosárlabda bajnoki szezon

Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
Sokat hiányozhatott a rajzóráról

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.