SportVereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

2021. szeptember 28., kedd
 
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.

 

 

 

 

 Az A-csoporthoz és a Piros csoporthoz hasonlóan pénteken elindult az NB I/B Zöld csoportjának hosszú alapszakasza is, így mostantól a karácsonyi szünetet kivéve minden hétvégén kosárlabdaláz járja át az országot. A nyáron újjáformálódó Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a felkészülési meccsek után immár élesben is megmutathatta, hol tart jelenleg, hasonlóan a szintén átalakuló, A-csoportból lejátszókkal is megerősített soproniakhoz. Érdekesség, hogy mindkét kispadon új vezetőedző debütált: a Kosársulinál Szablics Péter, míg a SMAFC-nál a spanyol Carlos Vallejo.

Két alakulófázisban lévő csapat nézett tehát farkasszemet egymással a Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban, ahol az U20-asok összecsapása mellett a felnőtteknél is lehetőséget kaptak a Kosársuliban a saját nevelésű vásárhelyi fiatalok. A félidőig jól tartotta magát a csapat, a harmadik negyedben azonban kijött a különbség és a soproniak a maguk javára fordították az eredményt.

Lendületesebben kezdtek a hazaiak, kezdőötösük minden tagja szerzett egy-egy kosarat az első három percben, így 12-6-nál időt kellett kérnie Szablics Péternek. Mindkét oldalon sok volt a hiba, de a 8. percben, Varga Zalán kettesével átvettük a vezetést, a játékrész végén pedig Csátaljai villanásaira is volt válaszunk, Bálint triplájának köszönhetően 20-20 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején a Varga testvérek vezetésével 6-0-s rohamot produkáltunk, majd Varga Ákos hárompontosa után kialakult az addigi legnagyobb különbség a javunkra (24-29, 14. perc). Volt válasza a Sopronnak egy 8-0-s szériával, és egészen a szünet előtti pillanatokig teljesen fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat – és ugyan Nyikos eladott labdája, majd Varga Ákos triplája után felcsillant a remény, hogy ötpontos előnnyel kezdhetjük a második félidőt, Csátaljainak volt válasza a dudaszó előtt (39-41 a szünetben).

A pihenőt követően pedig benne maradt a „flow-ban” a SMAFC, és sajnos minden szempontból sikerült ellenszert találniuk a Kosársuli játékára. Támadásban feltörték a vásárhelyi védelmet, míg a másik palánknál nekünk semmi sem jött össze, mindez pedig egy 14-0-s hazai rohammal (53-41 a 24. percben) együtt azt eredményezte, hogy eldőlt a meccs. Varga Ákos kosaraival próbáltuk tartani a lépést, de tovább nyílt az olló, a negyed végére pedig a huszonöt pontot is átlépte a két csapat közötti differencia.

A hajrához közeledve sikerült picit feljebb zárkóznunk és kozmetikáznunk, de ez érdemi változást nem jelentett az eredményben, a soproniak magabiztosan őrizték az előnyüket és végül tizenöt ponttal, 86-71-re nyertek. A Kosársuli, egyben a mezőny legeredményesebbje a 22 pontig jutó Varga Ákos volt.

A javításra jövő hétvégén hazai környezetben lesz lehetőség, október 2-án az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

SMAFC-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 86-71 (20-20, 19-21, 35-10, 12-20)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok. Vezette: Horváth, dr. Magyari, Benedek


SMAFC: Vercher 13/12, Heiszenberger 3/3, Csátaljai 13/3, Németh 4, Kovács 16
Cserék: Schöll 8, Nyikos 7, Szabó 6/3, Werner 6, Hajnal 5/3, Papp 5/3, Bakk -
Vezetőedző: Carlos Vallejo

Kosársuli: Borbáth 3/3, Varga Z. 16/6, Bálint 10/3, Pavlovic 11, Kovacevic 9
Cserék: Varga Á. 22/6, Bodócsi -, Vejinovic -, Németh -, Megyesi -
Vezetőedző: Szablics Péter

U20-as mérkőzés:

SMAFC-Vásárhelyi Kosársuli 69-52

 

Szablics Péter értékelése: "Küzdős meccs volt. Sajnos a harmadik negyedben teljesen enerváltan és fantáziátlanul játszottunk, így nagy hátrányba kerültünk. Ezt követően a negyedik negyedben próbáltunk felkapaszkodni, ez sikerült is, amiért nagyon büszke vagyok a srácokra, de sajnos csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Innen lesz még előre, teljes erőbedobással várjuk a következő megmérettetéseket."

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat

Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat

Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
Egyre sűrűbben csilingelnek

Egyre sűrűbben csilingelnek

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon

Elindult a kosárlabda bajnoki szezon

Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
Sokat hiányozhatott a rajzóráról

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.